Bed & Breakfast

onsdag den 13. november 2013

Selvsåede grantræer, flot julepynt eller ukrudt.

Når man har store grantræer i have eller skov, sker der det naturlige at der drysser frø ud af grankoglerne og de sår sig. Hvis det sker i havens bede er det for de fleste ukrudt. I skoven er det ligemeget, de fleste går til og de stærkeste bliver ranglede, pga. lysmangel. Så det er kun hvis der er lys og plads nok at træerne bliver til noget.
For mig er det den skønneste pynt i krukker og potter om vinteren. Jeg lader selvsåede graner stå i haven, og så bliver de brugt i krukker. Jeg har dog ikke nok i haven hvert år, så jeg henter også i skoven. Vi har selv et lille stykke med skov.
En hård vinter i krukken, overlever de ikke, men de ville jo heller ikke blive til store træer, som selvsåede, så for mig er det en gave og super dejlig gratis pynt. Med lidt mos til at dække jorden, synes jeg det ser rigtig dejligt ud med de små langt fra perfekte grantræer.

11 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin idé at grave de små træer op og bruge dem som pynt. Det ser bare så godt ud. Jeg har en del, så jeg tror jeg vil gå ud med spaden.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 2. ja helt enig
  alltid så flott med disse
  små trerne
  nydelige bilder
  fin dag til søte deg
  klem Eli:)

  SvarSlet
 3. Flot - jeg synes det er sjældent at møde selvsåede grantræer, så skal man i en skov.
  Knus

  SvarSlet
 4. Hvor er de kønne :) Selv om jeg har få grantræer i haven, så kommer der enkelte selvsåede, og sjovt nok, er de dukket op i mine krukker eller i min gamle gørtlede træbøtte. Så er det jo nemt at inddrage dem i et lille stilleben :)
  Kh Rose

  SvarSlet
 5. De er så fine og smukke, sådan nogle små graner. Jeg gik faktisk og så langt efter nogen i skoven forleden dag, men det er ikke min egen skov, så det går nok ikke at grave dem op ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha Nana, jeg gjorde præcis det samme;))

   Slet
 6. Fint med de små graner i potter :)
  Det ser godt ud.
  knus Birgitte

  SvarSlet
 7. Jeg kan også godt lide de små selvsåede grantræer. Rionettet med gran og lys over bordet er en super god ide:)

  SvarSlet
 8. Hos mig er det små Lærketræer. Det dukker op alle steder. Når de har fået en vis størrelse flytter jeg dem i en potte. Er ved at lave en søjle og en bue i en krukke. Vil herefter holde øjnene åbne, når jeg går tur med hunden, måske 'falder' jeg over en lille gran.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
 9. Jeg har en blågran, nok ca. 30 år. I år er der så mange små bitte grantræer under træet. Der er lagt lidt flis ud. Men jeg har aldrig de andre år set sådanne små skud. Måske er det den milde vinter eller måske er det helt fra forrige vinter. De er vel ca. 4 cm høje. Og jeg vil ikke skufle dem væk. Hvis de skal blive til noget, hvad skal jeg så gøre? Kan jeg plante dem over i en beholder eller et sted i haven??? Det kunne være skønt med små fine grantræer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville plante dem ud på rækker i køkkenhaven, og passe dem med vand og lidt gødning, indtil de har vokset sig store nok til at blive flyttet ud på en blivende plads.

   Slet