Overnatning / Glamping

lørdag den 26. januar 2013

Skønne petunierSidste sommer fik jeg øjnene op for hvor fine og fantastiske blomster petunier er. For mig har det altid været en lidt kikset plante og en der ikke har været at finde i min have.Sidste år i pinsen, var min mand og jeg på Livsstilsmesse på Ledreborg  og der kan det nok være at Fru Pedersen fik et nyt syn på petunier, for sikke flotte opstillinger de havde lavet der med de skønneste petunier :-)
Vel hjemme igen blev der indkøbt 4 eksemplarer, og de var så fine og blomsterrige hele sommeren, så det er bestemt ikke sidste gang jeg har haft dem.
Senere sidste sommer var jeg en dag ude at gå en tur i en nærliggende by og der så jeg på et hus pludselig, hvorfor jeg aldrig har brudt mig om petunier, de hang i alle farver på række rundt om huset under udhænget.
Nå men smag og behag er heldigvis forskellig og det står enhver frit for at bruge planter som man vil :-) hvilket i grunden er ret heldigt, da jeg ofte falder udenfor det normale :-)

God weekend

16 kommentarer:

 1. Lige præcis petuniaer har jeg også en anstrengt forhold til. Jeg kan ikke lide, at blomsterne klistrer, og så synes jeg de mangler duft!
  Så det er ikke en blomst, der findes i min have.
  Men jeg vil gerne anerkende, at de da er fine at se på. Men hos mig gør udseenet det ikke alene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja det er rigtigt at blomstrene er lidt klistrede og man er nød til at væske hænder når man har nippet visne blomster af. Der er heldigvis så mange forskellige sommerblomster, og det ville da også være kedeligt hvis vi alle havde de samme. Men nogle af petunierne dufter nu dejligt :-)

   Slet
 2. Hej Anette.
  Jeg er heller aldrig helt faldet for Petunia, men de sidste år har jeg set de dobbelte og så får de ligesom et mere Cottagestil-udtryk. Har lagt mærke til, at mange gamle sommerblomster har fået et brush-up med den effekt. Så må vi se om vi alle hopper med på den nye/gamle bølge....
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Skipper. Ja det er rigtigt det med cottagestilen, det er måske derfor jeg faldt for dem :-)
   Det bliver spændende at se om der er andre der falder for de gammeldags klistrede blomster, for det er den eneste ulempe.

   Slet
 3. Jeg er nu heller ikke så meget for petunia, men dine billeder kan omvende enhver, især den dobbelte. Men jeg siger som Bente, de mangler nu duften:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene. Du må lugte lidt til dem først, for nogle af dem dufter dejligt, så måske du skulle prøve en enkelt :-)

   Slet
 4. Der findes flere flotte petunier også med duft, men jeg har heller aldrig været så vild med dem. For 3-4 år siden købte jeg nogen billigt hos en nabo, de var flotte dobbelte og velduftende. Tænk de såede sig selv og kom igen året efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med uventede blomster :-) og ja nogle af dem dufter endda dejligt.

   Slet
 5. Sidder og smiler, for jeg har haft det på præcis samme måde :0) Men jeg købte også nogle rigtig fine eksemplarer sidste år og de stod nemlig rigtig flot hele sommeren - så her er det heller ikke sidste gang..
  Dejlige billeder i øvrigt - de leder tankerne hen mod sol og sommer - uhm.. ;0)
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvor sjovt. Ja det er rigtig sommerbilleder, uh det bliver dejligt igen at gå rundt med en vandkande i hver hånd :-)

   Slet
 6. Hej Anette.Hvor ser der bare dejlig ud ved din dør.Har det ligesom de andre,men den dobbelte kunne godt friste.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Jette nogle gange kan man blive fristet til at prøve noget nyt :-) og heldigvis for ellers skete der jo aldrig noget nyt :-)

   Slet
 7. Der har jeg det så lidt anderledes med petunia. Jeg kan godt lide dem! De minder mig om min mormors have :-) Og dine har nogle rigtigt lækre farver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana. Der er nu ikke noget som minder om mormors have :-) Det er ligesom om at der kommer nye farver på dem, men det gør der nok også.

   Slet
 8. Det er super flot som du har sat Petuniaerne op, jeg er da vild med den dobblte.
  Det er ikke en blomst der endnu har fundet plads i min have, men med din opstilling kunne jeg godt blive inspireret til at byde dem inden for.
  Hvordan når du dog alt det du når, jeg er stadig ikke kommet mig over du håndluger..;-)

  Forsat god weekend ..;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi.. jeg ser ikke fjernsyn :-) Det er ren afslapning at håndluge for mig. Om sommeren kommer jeg ikke ind fra haven af før jeg ikke kan se længere, jeg kan bare ikke lade være :-)

   Slet