Bed & Breakfast

torsdag den 10. januar 2013

Fuglefodring

En af de store fornøjelser om vinteren  for mig, er at fodre fugle og betragte dem dem når de færdes om foderpladserne. Jeg har mange foderpladser i haven, og de kan alle ses fra huset vinduer. Jeg fodrer med solsikkekerner i automater, hampfrø i automat, nødder i ophæng beregnet til nødder, havreneg ophængt flere steder, byg i en stor fodertønde til fasaner ( der kommer bare ingen fasaner) men de andre fugle har jo glæde af den. Derudover mejsekugler i div. ophæng og i foderhusene, og så æbler. Ofte laver jeg også en blanding af smeltet margarine og havregryn og lægger i foderhusene, den blanding synes de særdeles godt om.
Dette brede foderudvalg gør at der året rundt er rigtig mange fugle i haven, så der er opsat utallige redekasser. Det er en stor fornøjelse at følge med i redebygning og den aktivitet der er omkring kasserne.

5 kommentarer:

 1. Hvor ser det bare hyggeligt ud, dine fugle må føle sig som VIP gæster på et meget fornemt hotel :o)
  Jeg kan også godt lide at kigge på fuglene og sidste år fodrede jeg på altanen. Problemet var så bare at de store fugle også ville deltage i festmåltiderne og det blev lidt for voldsomt for mine planter når de satte sig oven i dem, så det måtte jeg holde op med igen. Ind imellem kommer de små nu alligevel og pigger i jorden i potterne og det er hyggeligt!
  Min mor fodrer til gengæld hele året i haven og der er altid fugle at fornøjes over!

  SvarSlet
 2. Ja dejligt med mad til fuglene. Jeg oplever ikke, at fuglene spiser af de æbler, der ligger højt, som på et foderbræt! Så jeg har valgt at smide lidt æbler på jorden under buske oa. De bliver til gengæld spist.
  Den lange foderautomat er smart, for der kan sidde mange. Jeg kan se, at der er kamp om pladserne hos mig!

  SvarSlet
 3. Ja det er godt med fugle i haven, vi fodrer også ivrigt her. Vi har også et havreneg, det varer nogen tid, inden de går i det, men nu er de ved at begynde, kan jeg se ved nærmere eftersyn.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. hej Anette.Det er da godt nok mange spisesteder til fuglene du har.Jeg fik også et fint fuglehus til de små fugle i julegave.Det er vigtigt at fodre fuglene på denne årstid for at de kan overleve.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 5. Jeg har også en del fugle i haven, men ikke så tæt på at jeg kan se dem indefra. Vi fodrer ikke ret meget i haven, men min mand fodrer hele vinteren i marken. Roer og hø til krondyrene og korn til fuglene og rådyrene
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet