Bed & Breakfast

onsdag den 9. januar 2013

Blå blomster


Dem har jeg da også nogle af, specielt om foråret. De blå forglemmigej kommer helt af sig selv, og laver nogle steder den fineste bund. Forglemmigej i zinkspanden er et selvsået eksemplar der stod på en gang omme ved højbedene, og i stedet for at smide den på komposten kom den i en spand, og så rigtig dejlig ud, sammen med de nye hostaskud. Klematisen ser helt fantastisk ud op af den gamle bygning, den vokser helt op på taget, det er virkelig et betagende syn når den blomstrer, men den ødelægger taget når den snor sine grene ind mellem de gamle tagsten. Den gamle bygning er en vi jævnligt snakker om hvad vi skal gøre med, den trænger til en omfattende renovering, men den er nu så smuk i sit forfald. Den ligger på gårdspladsen og giver en rigtig dejlig stemning og baggrund for planterne derude.

12 kommentarer:

 1. Ja også de blå blomster er skønne. Jeg har engforglemmigej, de blomstrer meget længere end de andre, ja faktisk hele sommeren. De kan anbefales.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Fru. Pedersen,
  Blå blomster har alle dage været mine `darlings´ og glæden ved dem bliver bestemt ikke mindre, når du viser billeder som disse. Meget, meget smukt og fredfyldt. Husk i øvrigt på at dele dine hosta ind imellem. Når de står i krukker og rigtig bliver forkælet, vokser de sig ofte over ende og kan nemt sprænge krukken. Bare tag en kniv og skær klumpen ud i fire, otte eller endnu flere stykker! Krukken skal snart blive fyldt igen.
  De bedste hilsener og et lunt smil herfra,
  Mathias

  SvarSlet
 3. Hej Anette.ÅH! hvor smukt.Elsker også de skønne blå blomster.Og din clematis er da bare dejlig....hvad er navnet?
  Jeg har også mange hosta i krukker,og lyt til Mathias Emil,for det er helt rigtigt hvad han skriver.God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette og Mathias.
   I har ret, jeg skal da have delt mine hostaer :-) det er godt med andre øjne der ser på tingene. At dele stauder er jo en dejlig ting, flere gratis planter, og jeg har det sådan med hosta, at dem kan jeg ikke få for mange af, der er altid flads til flere :-)
   Jette jeg ved ikke hvad clematissen hedder, men den ikke en sjælden sort.

   Slet
 4. Skønt at se fotos fra din have.Den klematis er da bare et pragteksemplar.Det blå tæppe af forglemmigej bringer tanker og synsindtryk frem fra "haven i Hune"
  Jeg får stor lyst til en tur til Vemb.
  Hilsen og god dag
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lise, haven i Hune er bestemt et af mine forbilleder, så sjovt at du kom til at tænke på den. Du er velkommen til at besøge mig i min have, hvis du kommer udenfor åbningstiden har jeg bedst tid til at snakke og give dig en personlig rundvisning, men så ring lige først.

   Slet
 5. Det ser helt eventyrligt ud.
  God dag
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 6. Åh ja de skønne blå. Den Klematis er fantastisk flot - dejlige billeder.

  SvarSlet
 7. Den er da helt vidunderlig din klematis, hvor har vi meget vi kan glæde os til.
  Jeg elsker forglemmigej, i min have har de bare overtaget sammen med høstanemoner og mælkeøtter. Måske jeg skulle samle dem lidt i en krukke. det ser jo rigtigt sødt ud.;-)

  SvarSlet
 8. Det er en vidunderlig smuk og stor clematis! Jeg har haft den i to tidligere haver, men har endnu ikke fået plantet denne i min nye. Det burde jeg snart få gjort, for dens tidlige blomstring er bare sådan et dejligt forårstegn :)

  SvarSlet
 9. En meget fin clematis der står godt til huset! Smukt.

  SvarSlet
 10. Hvor er din clematis dog smuk.
  Forglemmigej hører da næsten til i enhver have. De kommer år efter år.
  Jeg har dem flere steder rundt i haven.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet