Overnatning / Glamping

onsdag den 30. januar 2013

Rense fuglekasser

Tror at jeg så småt skal i gang med at rense fuglekasser, har nemlig rigtig mange, så det tager noget tid. Men så er de til gengæld lækre at flytte ind i, og lige pludselig er fuglene jo i redebygnings humør. Vores fuglekasser er placeret både på husmure og i træerne. Fuglekasserne er en blanding af hjemmelavede og færdigproducerede. Ofte er de hjemmelavede de mest charmerende, som for eksempel den her på billedet. Den har jeg lavet sammen med mine børn, for mange år siden til skovens dag.

10 kommentarer:

 1. Ja, den er i hvert fald charmerende! Jeg har aldrig haft fuglekasser før (for mange katte og hunde i husstanden), men der er faktisk nogle i denne have. Måske skulle jeg gøre dem i stand og håbe det bedste for eventuelle fugleunger i haven.
  Kh Nana fra Drømmehaven (jeg har skiftet navn i min Google+ profil)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Tænkte straks, hvem er den dame mon :-) Dejligt at se hvordan du ser ud. Ja gør du bare fuglekasserne rene, det er så sjovt at følge med i redebygningen og følge den aktivitet der er omkring de enkelte kasser.

   Slet
 2. Ja det var da sjovt at få ansigt på Nana :)og efternavn.
  God arbejdslyst med fuglekasserne Anette :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hvor er den dejlig, den redekasse. Og mit Clematis-hjerte ser straks, at fuglene her har god smag.....

  SvarSlet
 4. Det har jeg faktisk aldrig gjort så meget i, men det ku' da godt være at man skulle se at få gjort forårsrent derude i fuglekasserne.

  Jeg bemærkede bestemt også den fine clematis.

  SvarSlet
 5. Hvor er den charmerende din fuglekasse - og pudsigt for jeg var rundt i alle vores i går og tømme dem. De var alle fyldt til kanten med orange fjer fra vores høns og masser af hundehår, som jeg lagde ud i haven hver gang hunden blev børstet - det er gået til et godt formål :o)
  Nu ligger det hele på havens affaldsbunke - måske de vil bruge det igen...

  Ha en rigtig dejlig dag.
  Kh Lise

  SvarSlet
 6. Skøn naturlig redekasse! Hvis jeg havde en større have, så havde jeg også redekasser, for det giver en rigtig fin hygge, og det er ubetaleligt at opleve at fuglene yngler. Men med hund og kat i vores lille have vil jeg ikke udsætte fuglene for snigmord.

  Sommeren 2011 da vi flyttede ind, havde to duer rede i æbletræerne i bunden af haven. Selvom vores kat blot var en lille killing, så fandt han snart reden. Jeg hængte to vægreoler op på stammen, en på hver side, så han ikke kunne klatre helt op til ungerne. Det så rædselsfuldt ud, men virkede! Jeg fulgte ungerne fra de kom ud af ægget, indtil deres første flyvetur, og de følgende uger hvor de holdt til på naboens tagryg, mens forældrene stadig fodrede dem. Det var en dejlig oplevelse, men sikke et ansvar jeg følte ved det, og vinteren efter rev jeg reden ned.
  Ha en rigtig dejlig dag :)

  SvarSlet
 7. Hej Anette.Fin fuglekasse du viser.Jeg har kun nogle få stykker her i min have.Vi har for mange katte(naboernes)Men ude foran mit stuevindue har jeg et fint lille hus jeg fik til jul.
  God dag Jette

  SvarSlet
 8. En skøn redekasse :-))

  Du piller lige ved en af mine dårlige samvittigheder. Jeg har redekasser stående på andet år, som endnu ikke er hængt op. Jeg lover at gøre det snart ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg er altid i tvivl om, hvornår de skal renses. Jeg kan jo se at fuglene benytter husene til overnatning om vinteren...så jeg tror jeg venter lidt endnu.

  SvarSlet