Overnatning / Glamping

onsdag den 12. marts 2014

Hjemmelavet opsats.


Denne opsats havde jeg lavet i fødselsdagsgave til min søster. Hun har lige som jeg dette stel til hverdagsbrug. Det er fattigmandsudgaven :-)


Tallerknerne blev udvalgt, jeg havde købt et diamantbor på 8mm, til at bore hullerne med. Det var i et sæt, med en dims til at tape fast på emnet, hvor jeg så borede igennem. Den klare beholder er til vand, der køler porcelænet imens man borer. Der knækkede ikke en eneste tallerken. Efter hullerne var boret, var det bare at samle opsatsen, med den opsatsdel, som jeg havde bestilt på nettet. Lignende kan bestilles hos panduro hobby til det halve af hvad jeg gav.


Jeg lavede en ekstra, så jeg også selv har en :-)
38 kommentarer:

 1. Genial ide, opsatserne er superflotte :-)

  SvarSlet
 2. Hej
  Hvor er den bare flot.
  Jeg nyder din blog med alle de gode ideer og skønne billeder.
  Mvh Karina

  SvarSlet
 3. Hej
  Hvor er den bare flot.
  Jeg nyder din blog med alle de gode ideer og skønne billeder.
  Mvh Karina

  SvarSlet
 4. Sød opsats...!!
  Jeg har også haft dette stel i mange år... Vi bruger det dog både til hverdag og når vi har gæster....

  SvarSlet
 5. Smukt! Jeg ville garanteret knække tallerkenerne hvis jeg skulle bore i dem ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tallerknerne knækkede ikke, fordi der er vandkøling på, den lille beholder i klar plast, fyldes med vand, som så siver ned til boret mens man borer. Jeg troede faktisk også der ville være lidt spild af tallerkner, der revnede.

   Slet
 6. Det er utrolig med ideer du har i ærmerne Anette og den ene finere end den anden. Jeg siger som Nana, ville garanteret knække et par stykker i processen.
  Hilsen,
  Lis, Ølsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lis. Tallerknerne knækkede ikke, fordi der er vandkøling på, den lille beholder i klar plast, fyldes med vand, som så siver ned til boret mens man borer. Jeg troede faktisk også der ville være lidt spild af tallerkner, der revnede.

   Slet
 7. Hvor er den altså fin. Hvordan fandt du opsatsdelen?
  KH Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke huske hvad det hed, men har siden set dem hos Panduro hobby til det halve af hvad jeg gav. Snydt, men pyt, fine blev de. Diamantboret købte jeg i byggemarkedet, til 160 kr. Der er en lille beholder på til vand, som køler porcelænet når man borer, så knækker det ikke.

   Slet
 8. Hvor er den fin. Hvis man kan nøjes med to etager, kan man købe en færdig etagere i Tiger for kr.30,- så kan man jo bare skille den ad og bruge de tallerkener man synes om. Hvis man sætter malertape på både over- og underside, før man borer, revner tallerkenen ikke - siger min søde mand, da jeg bad ham udbore nogle for mig sidste år ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide, tak for tippet. Det gør det jo billigere at lave sjove opsatser. Min søn foreslog også at man jo kunne skifte tallerkner i stativet, hvis de skulle passe til noget andet. Det er nemt at skille ad, og det fylder ikke så meget hvis det skal gemmes væk et stykke tid.

   Slet
 9. Meget flot opsats, Anette. Delene fra Panduro er med garanti ikke helt så flotte og stabile som dem du har købt. Jeg kan rigtig godt lide den varme som den gullige messing (?) giver de kølige blå og hvide tallerken. Fin kontrast. Nu mangler der bare nogle kager :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 10. Rigtig fine opsatser du har lavet. Jeg har kopper og kagetallerkner I det mønster, jeg fik dem af min Mor. Jeg turde ikke selv bore I tallerkner, så jeg har fået en opsats lavet af egne tallerkner og et ovalt fad nederst, det ser ikke værst ud. Jeg har brugt stel af det gamle, "tynde" musselmalede. Adressen til forretningen fandt jeg igennem din blog for et årstid siden.
  Knus

  SvarSlet
 11. Hej Anette
  Meget kreativt og flot. Du er fuld af gode ideer. Der er nok derfor, jeg synes din blog er en spændende og inspirerende blog at følge. Dejligt med gaver, hvor der ligger tanker og kærlighed bag. Kageopsatsen skal helt sikkert prøves her hjemme :-)

  SvarSlet
 12. Hej Anette.Superflotte opsatser du har lavet.............har selv arvet et kaffestel af fattigmandsstellet..
  Har selv tre opsatser og bruger dem rigtig meget.
  Men meget personligt at du selv har lavet dem.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
 13. Hej Annette,
  Opsatsen er vel nok fin. Messing er meget nydelig og vil passe til mit gamle kaffestel med guldkant. Jeg vil da se efter om der var noget der kunne passe ind.

  SvarSlet
 14. Hvor er det en fin opsats Anette. :) Det lyder spændende med maler tape på begge sider af tallerknen inden man borer, det skal prøves. Tak for de fine indslag du altid udgiver.

  SvarSlet
 15. Flot opsats, du har lavet! du er fyldt med gode ideer, og en herlig energi:-)

  SvarSlet
 16. Hvis det er så nemt, så må jeg også prøve. Har altid ønsket mig sådan en :)

  SvarSlet
 17. hvor er den bare blevet fin , vi har også det stel.
  kan man også få de metal dele i sølvfarvet ?

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 18. muuums, der er plads til hele 3 forskellige slags småkager, ikke dårligt at blive budt på te hos dig :-)

  SvarSlet
 19. Ej hvor er de fine Anette, rigtig god ide!

  SvarSlet
 20. En rigtig god gave som jeg er sikker på at din søster blev glad for:-) Jeg har selv købt et bor og skulle igang med en opsats, nu glæder jeg mig, når jeg ser hvor fint det vil blive.

  SvarSlet
 21. Hvordan fandt du centrum af tallerkenen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Gik ud fra blomsten i midten af tallerknen, og borede lige oveni den :-)

   Slet
 22. Nu må jeg i gang - har masser af platter - jule - morsdag - skibsplatter - har set diverse opsatser på loppemarkedet - de kostede en herregård - tusinde tak for tip

  SvarSlet
 23. hvor har du købt boret og den lille røde dims til vandet?

  SvarSlet
 24. de kan godt knække da de jo har kant på i bunden så ud over tape læg tallerken på et stykke træ så bunden hviler på træstykket

  SvarSlet
 25. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 26. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 27. Vil gerne vide hvor man kan købe det bor og røde dims... Stængerne til opsats har jeg allerede købt på nettet i udlandet og terllerkner i genbrug så mangler kun den røde geniale dims

  SvarSlet
 28. Boret med vandkøling er købt i byggemarkedet, mener at det var hos stark. Hvis ikke man kan finde den model, kan man jo bruge et alm. murebor og selv hælde lidt vand på til køling.

  SvarSlet
 29. Så fin ide. Må jeg spørge hvilken størrelse tallerkener du har brugt?

  SvarSlet
 30. Hej
  Du gør det igen - hyggelig ide
  Jeg vil også prøve... Må vist på jagt udstyret
  God aften
  Annette

  SvarSlet