Overnatning / Glamping

mandag den 31. marts 2014

Gang i det grove havearbejde.

I går var min mand med i haven, og så sker der virkelig noget, der er til at få øje på :-)
Vi fik  gravet nogle rødder op efter Bodils hærgen. Ligeledes blev der stammet op og tyndet gevaldigt ud. Det var meget tiltrængt, i den nederste del af haven. Nu er der lysnet op, og der er plads til nye tanker og planter. Tænker lidt i rhododendron, foran nogle af de opstammede grantræer. Hele området blev luget for selvsåede træer, og der kom et nyt lag flis på.

 
Ingen sag at fjerne store trærødder, når man har de rette hjælpemidler. 7 kæmperødder, som denne og et utalt af mindre, forlod haven. Der blev planeret ud og lagt flis på.Det gav lidt ravage i plænen, men ved af erfaring, at den nok skal rette sig igen.

 
Det ser lidt bart ud nu, men buskene vil være oppe i en meter, inden sommeren er slut, en total foryngelsesbeskæring. Det var især surbærrene, der var ved at lukke gangene.
 
 
Alle de nedsavede grene og buske, kommer igennem flismaskinen. Elsker genbrug.

12 kommentarer:

 1. Flot arbejde, og dejligt i selv har maskineriet til at klare de lidt grovere opgaver :-)

  SvarSlet
 2. Det ser meget godt ud. Det er meget tilfredsstillende, når man kan se resultatet af ens hårde arbejde med det samme ;-)

  SvarSlet
 3. Ej, sådan en maskine kunne vi godt bruge herhjemme engang imellem - hvis vi kunne få den ind igennem havelågen ...

  SvarSlet
 4. Heldige dig at I har maskinerne. Det kan blive flot med rhododendron, men det skal jeg jo sige :) Der findes mange skønne.
  Knus

  SvarSlet
 5. Hej Anette,
  Ja, der sker virkelig noget når man har adgang til de helt store maskiner. Lys og luft må der indimellem til - også selvom vi romantikere ønsker os frodighed og vildskab.
  Her har jeg også selv været i gang med at beskære - men det foregik med sav og ørnenæb, så ingen ravage i plænen her.
  Hav det godt,
  Kh Mathias

  SvarSlet
 6. Skønt med lidt mand kræfter - og maskineri indimellem.....
  Det benytter jeg mig også gerne af.... :)

  SvarSlet
 7. Hej Anette
  Hvor er det blevet flot og lyst, det er dejligt med en mand der har udstyret i orden ;)

  SvarSlet
 8. Hej Anette
  Jeg har i en længere periode læst med her på din blog uden at give mig til kende, og det er jo altfor slapt, fordi du har så mange skønne indlæg, som glæder og fornøjer mig. Bare til din orientering!

  Gåsehistorierne er jo helt vidunderlige! og dagens rapport er meget interessant for en kone som mig, der bor på et nedlagt landbrug og derfor har prøvet lidt af hvert med genstridig jord, fældning/styning af træer mmm.

  Vi undersøgte for et par år siden mulighederne for en god flismaskine, men opgav fordi maskinerne til hobbybrug er alt for klejne, og vores behov er altså ikke til det professionelle udstyr. Men alligevel kunne det være interessant at se jeres flismaskine, hvis det overhovedet kan lade sig gøre at filme en maskine af det format, som jeres må være!

  Iøvrigt er jeres arbejde med skovbrynet bare så flot, det skal blive morsomt at se det udvikle sig.

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 9. Hej Anette.
  Ja, det er altså skøn med en mand og en maskine, så sker der altså noget i en fart. Det ser rigtig flot ud. Hvor er vi heldige med mænd, der sådan kan tage fat.
  Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 10. hold da op der sker noget :) spændende hvad du nu vil gøre med alt det luft , rigtig god fornøjelse.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 11. Jeg har mann, men han har ingen maskiner, så han må gjøre det for hånd, med sag,øks,spade og spett. Så det går dessverre ikke så raskt, men det blir gjort og han er i gang.
  Lykke til videre
  Eirin

  SvarSlet
 12. OY SÅ FLOTT
  ENORME RØTTER
  BRA DERE HADDE MASKIN
  BLE VAKKERT SYNEST JEG
  KOS DEG
  SØTE ANETTE
  KLEM ELI:)

  SvarSlet