Overnatning / Glamping

onsdag den 19. marts 2014

Duftende liljekonvaller i potteskuret.


I potteskurets vinduer nyder jeg lige nu duften af liljekonvaller. 6 potter på rad og række. Det er 14 dage siden jeg købte dem og de står så fint endnu. Senere kan de plantes ud i haven. Det varer lige et stykke tid inden de blomstrer i haven og skoven. Til den tid skal der fråses i store buketter af velduftende liljekonvaller. 
Du kan se hele potteskuret HER

16 kommentarer:

 1. Kære Anette, jeg kan godt forstå dig. Jeg har også en drøm om at kunne gå ud og plukke en stor buket liljekonvaller, de dufter fantastisk og er så smukke.......så de må godt formere sig hurtigere ude i haven......SÅ GRO GRO GRO :-)

  SvarSlet
 2. nej hvor er de skønne.. har du virkeligt så mange du plukker af dem ? det må da være helt vidunderligt. jeg har kun den stribede slags, og den er slet ikke kommet op endnu, og har heller ikke voldsomt travlt med at brede sig, desværre...

  KH
  Marianne

  SvarSlet
 3. Ja, de er bare en dejlig yndig plante. Jeg havde en del ude foran mit værelse da jeg boede hos min mor og far. De blev stående og jeg fik dem altid med hjem som buket, efter jeg var flyttet. Nu er barnshjemmet væk men jeg har taget nogle liljekonvaller med, håber de vil gro hos mig. De kommer nemlig helt fra min oldeforældres have. Så det ville være hyggeligt. Kiggede på dit indslag med potteskurey. Dejligt sted, oser af havestemning. Kan godt forstå, at det er ynglingstedet.

  SvarSlet
 4. Kære Anette.

  Dit potteskur er skønt. Jeg har selv en kæmpe potteskurdrøm i maven. Og så viser du lilljekonvaller<3 <3 <3 <3 <3 Jeg elsker den blomst. Det er en af mine yndlinge. For mig, er den allerstørste blomster/have luksus nok, at kunne gå ud og plukke en hel buket liljekonvaller til en smuk gammel vase. Så er lykken gjort.

  Kærlige hilsner

  SvarSlet
 5. Det ser skønt ud! Og det er jo dejligt at du kan genbruge dem i haven. Her i området har vi en skov hvor der vokser mange liljekonvaller. Der dufter helt vidunderligt når de blomstrer. Men på et tidspunkt er de pludselig forsvundet alle sammen. Jeg tænker at der kommer nogen og plukker dem alle sammen for at sælge dem. Det er SÅ tarveligt!

  SvarSlet
 6. Rigtig dejligt billede, hvor vi kigger ind i skuret! Meget stemningsfuldt.

  SvarSlet
 7. Åh hvor dejligt, jeg elsker Liljekonvaller, men kan ikke rigtig få dem til at trives her. Vi havde engang en kolonihave hvor vi begik massemord på et stort tæppe af Liljekonvaller, og jeg er bange for at den dårlige karma forfølger mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det lyder ikke godt :-)
   Tror bare de er lang tid om at tage rigtig fat.
   Vi har et lille stykke skov, hvor de vokser som bunddække. Der går jeg hen, når der skal plukkes buketter, så jeg ikke ribber haven.

   Slet
 8. Min mor brugte liljekonvaller i sin brudbuket. Og duften er så dejlig! Men husk at vaske hænderne, den er giftig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg ventede vores yngste barn, skulle jeg en dag i byen, og jeg havde i den anledning plukket en stor buket liljekonvaller, som jeg havde sat i et glas vand på køkkenbordet indtil jeg skulle af sted. Jeg tog liljekonvallerne op at glasset og puttede køkkenrulle om stænglerne, så de ikke dryppede. Derefter drak jeg vandet af glasset. Lige da jeg satte glasset fra gik det op for mig at det var vandet som liljekonvallerne lige havde stået i, først da jeg satte glasset fra mig gik det op for mig, hvad det var for et glas vand, jeg lige havde drukket. Skrækslagen skyndte jeg mig at ringe til lægen og fortalte at jeg havde drukket et glas vand hvor der havde stået liljerkonvaller i. Lægen sagde pyt med, det sker der ikke noget ved, og det gjorde der heller ikke. Så så giftige er de heller ikke. Men man skal nok ikke spise dem :-)
   Jeg var på et tidspunkt klinikassistent for en tandlæge, hvis brudebuket også havde bestået af liljekonvaller, så hende forærede jeg en stor buket på hendes bryllupsdag, den gjorde stor lykke, på en ganske aldmindelig dag på klinikken.

   Slet
 9. Hej Annette
  Hvor ser det godt ud med så mange lijekonvaller.
  Der findes også en skøn lyserød art.

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 10. Det ser hyggeligt ud - og en skøn duft....

  SvarSlet
 11. Hej Anette.Hvor ser det bare godt ud med alle de smukke ........og velduftende liljekonvaller.
  Har arvet en lille dusk fra en veninde.......håber de vil trives her i min have.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
 12. Hej Anette
  Hvor er det vidunderligt med alle de liljekonvaller. Har selv lidt ude i haven, men ikke så mange, at jeg kan frådse med det :( Det ser rigtigt godt ud i dit potteskur.

  SvarSlet
 13. Da jeg startede med at sætte liljekonvaller var der ikke mange, de var længe om at komme i gang, men nu har jeg så mange, at de vokser lidt aggressivt. Smukke ser de ud i vindueskarmene.
  Knus

  SvarSlet