Overnatning / Glamping

fredag den 13. februar 2015

Gang i havearbejdet.

Jeg er nu i fuld gang med at klippe ned og rive af, i både bede og græsplæner. Jeg river den ene store bunke sammen, efter den anden, og når jeg vender ryggen til, er der nogen der spreder dem igen. Så nu er taktikken at komme det i trillebøren straks, og så tømme den, ikke flere bunker. Synderne er de nysgerige og frække høns.Læbæltet rundt om legepladsen, får den helt store omgang i år. Sidste sommer fik vi nemlig beskåret og de store popler blev stammet lidt op. Det har givet lidt mere udsyn til bundet af hegnet, og det trængte til en ordentlig oprydning. Det er jeg i gang med nu, hold da op hvor er der mange blade og grene, når de skal køres væk i trillebøren og det er mange år siden det sidst er gjort. Jeg plejer kun at håndluge lidt inde fra legepladsen af. Men jeg kunne se at det tykke lag blade efterhånden fik mange af forårsløgene til at opgive, så derfor vil jeg have ryddet godt op.


Her nogle af de løg der har klaret sig bedst. Erantisene er flittige til at så sig selv, men det kan de ikke hvis der er et alt for tykt lag blade, har jeg opdaget.Sidste sommer fik vi sået græs bag ved læhegnet, efter der var blevet beskåret, det giver mere plads, så der nu kan parkere flere biler.
Der er ialt 20 store popler på række, de giver godt med læ. For enden af legepladsen er der også popler og bagved dem har vi for nogle år siden plantet grantræer.


Jeg har fundet årets førte dorthealilje i blomst. Så går tankerne altid til min farmor, som jeg fik dem af.11 kommentarer:

 1. Skønt med noget oprydning. Det har vi ventet på. Håber jeg skal i haven imorgen, hvis det ikke er alt for koldt. Rigtig god weekend til dig Anette.
  knus
  Eva

  SvarSlet
 2. Herlige høns, kan lige se det for mig:-)) og dejligt med en oprydning! Jeg har ikke fået taget ordentlig fat på havearbejdet endnu, men det kommer.
  Ha en rigtig god weekend
  Kram fra Anette

  SvarSlet
 3. Hej Anette Hvor ser det fint ud efter din forårsrengøring. Dejligt at hjælpe foråret på vej. De Dorothea liljer er da også bare helt vidunderlige, og et ekstra plus med dejlige minder om kære personer. God lørdag Kh Tina

  SvarSlet
 4. Jeg tør ikke fjerne det visne løv endnu, men der i læbæltet er det nok en god idé at gøre det, så forårsblomsterne kan komme op.

  SvarSlet
 5. Dejligt med sådan en oprydning, hvor man normalt ikke kommer så meget - men det et stort arbejde. Resultatet taler jo for sig selv - flot! Her synes den lovede opklaring meget langt væk, skyerne hænger helt nede omkring tagrenden. Forhåbentlig bliver det bedre op ad dagen, så kan det da godt være, jeg skal lidt ud i haven. Måske.

  SvarSlet
 6. Hej Annette,
  Hvor ser det godt ud.
  Jeg er begyndt i det små med at fjerne lidt blade og klippe ned. Det pibler jo frem under bladdækket. Flot er et blevet bagved legehusene.

  SvarSlet
 7. Så deilig å kunne starte med hagerydding ! Det blir jo så fint. Hos oss er det nok for tidlig enda. Igår snødde det igjen, og selv om den ikke la seg, er det ganske kaldt. Det får bli litt beskjæring hvis sola titter fram og varmer litt.

  SvarSlet
 8. Kære Anette.

  Jyden, hun er stærk og sej.....tralalalalulalej.

  Det er et stort stykke arbejde, du er igang med, Anette. Det føles så godt med sådan en forårsrengøring i bedene. Jeg er også ved at tage tilløb til at komme igang med riven. Og så vil jeg gerne have delt og udplantet en masse vintergækker og Dorthealiljer.

  Blomster man har arvet efter en elsket person, får en kæmpe kæmpe plads i hjertet.

  Rigtig god arbejdslyst. Tror jeg vil påmontere flyverdragten idag. Det blæser for en gangs skyld ikke heroppe.

  Knus

  SvarSlet
 9. ....og som arbejdet har båret frugt Anette.....det ser godt ud der i bunden af de høje popler.....en helt lille skovhave....og mon ikke Dorothealiljerne nu vil takke og sprede sig endnu mere i årene fremover :0)

  Det er hyggeligt med selskab af hønsene når der arbejdes......de elsker at vi samler bunker de kan gå på rov i efterfølgende.
  Fortsat god arbejdslyst

  SvarSlet
 10. Det er perfekt arbejde på en råkold dag for du kan sikkert godt holde varmen. Det ser fint og forrygende ud i skovbunden efter du har været der. Blade er i forvejen svære at styre og det hjælper dig ikke at hønsene også "hjælper" til, men forsat god arbejdslyst.
  Jeg har revet blade i de bagerste hjørner i haven, det var nu rart at komme ud og begyndt havearbejdet.

  SvarSlet
 11. Jeg skal love for at du "går til den" - men flot ser det ud. Vi er snart færdige med at skære ned og ind på vores bøgehæk. Men fluks har jeg så "opfundet" et andet projekt. Græsplænen bag bøgehækken og de store kastanjetræer er nærmest kun mos og delvist gået ud. Så nu fjerner jeg det simpelthen, så der bliver plads til et par blomsterbede mere. Der skal ikke være græs mere. Og det er nok storkenæb, der kommer til at fylde der. Kan sagtens rive blade og fjerne mos med pandelampe om aftenen i mørke. Mosset kan næsten rulles af - som når man laver en snemand. Der er altid noget at lave i haven for en havetosse.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet