Overnatning / Glamping

mandag den 23. februar 2015

Årets Dejligste Have.

I aften starter en ny  sæson med Årets Dejligste Have på TV2 Fri, kl. 21.20

Desværre kunne jeg ikke finde ud af at få lyden med, på det link jeg har fået, hmmm


I den 3 udsendelse, der kommer d. 9 marts, er min have med.

Jeg glæder mig til at se en masse nye spændende haver, der alle er årets dejligste have, for dem der bor der. Og det er jo i bund og grund det det handler om, at ens egen have er den bedste og dejligste for en selv. Jeg elsker selv at se andres haver, hvordan de bruger den og hvordan den er indrettet.

Billedet herunder er taget i min have.

FRI finder 'Årets dejligste have'

Foråret banker på, og TV 2 FRI tager igen landet rundt for at finde Danmarks dejligste have - fra mandag 23. februar 2015 kl. 21.20.

Haveeksperterne Tom Knudsen og Dorthe Kvist tager rundt i hele Danmark for at finde ’Årets dejligste have’ på TV 2 FRI. (Foto: Rune Nygaard / TV 2)
I Danmark findes der 1,5 millioner haver, og endnu engang har TV 2 FRI sat sig for at finde frem til, hvilken af dem der er 'Årets dejligste have'. De to haveeksperter, havearkitekt og forfatter Dorthe Kvist, og chefgartner i Tivoli, Tom Knudsen, besøger i hvert program tre haver fra samme region og nominerer den af de tre haver, som de mener mest fortjener en plads i finalen i 'Årets dejligste have'. Finalen finder sted mandag 13. april på TV 2 FRI.
- Vi besøger igen i år en lang række af landets mest imponerende haver og hylder de dygtige haveejere, som har skabt dem med kæmpe passion og haveglæde. Det er utroligt inspirerende at se meget forskellige temahaver rundt om i landet, men lige så interessant er det jo at møde de passionerede haveejere bag. Og der er mange spændende mennesker og haver derude, som får vores to erfarne haveeksperter, Dorthe Kvist og Tom Knudsen, til at sige ”wauuw” mange gange, når de rejser rundt i det danske havelandskab. Vi håber, at seerne vil synes lige så godt om haverne og programmerne, siger TV 2 FRI-redaktør Peter Stovgaard.
Land og rige rundtI 'Årets dejligste have' tager vi igennem syv programmer rundt i hele Danmark, og turen starter i Nordjylland, hvor vi blandt andre skal møde Hanne, der efter en fatal blodprop i hjernen har skabt en terapeutisk sansehave med masser af rolige rum og et rigt dyreliv.
I program to går turen til Fyn, og her besøger vi blandt andre familien Veber, der har forvandlet en klassisk parcelhushave til et vildtvoksende paradis med plads til alt lige fra bier til børnenes boldspil.
I løbet af de syv programmer, der ligger forud for finalen 13. april, kommer Tom og Dorthe hele landet rundt og besøger alt lige fra avancerede temahaver og eventyrlige blomsterhaver til vildtvoksende naturhaver og enorme parkhaver.
Haveeksperter med stort H
Og det er to kompetente eksperter med hver deres faglige fokus, der vurderer danskernes haver:
Tom Knudsen, der til daglig er chefgartner i Tivoli i København, har fokus på valg af materialer og planter samt overordnet komposition i haven, mens Dorthe Kvist, der er havearkitekt og forfatter til blandt andet bogen "Bliv ven med din have", lægger vægt på sammenhæng, stilsikkerhed og bæredygtighed.
De to eksperter vil vurdere haverne og samtidig komme med brugbare tips og tricks til både haveejerne og seerne. Og i hvert program nominerer de én have, der går videre til finalen. I finaleprogrammet 13. april på TV 2 FRI kåres den endelige vinder af 'Årets dejligste have'.
Artiklen herover er lånt fra TV2 

15 kommentarer:

 1. Hvor er det bare spændende, jeg glæder mig stort til at se udsendelserne, og lytte til de glade haveejere:-) også stort tillykke dig!
  Herligt klip også uden lyd. det er jo lutter smil, som smitter:-)))

  SvarSlet
 2. Glæder mig til at se udsendelserne - og især din have, live!:_)

  SvarSlet
 3. Hej Anette.
  Jeg vil ønske dig alt muligt held og lykke. Jeg er helt sikker på din have vil klare sig godt i konkurrencen. Du har helt ret i, at det jo er haveglæde, som det hele handler om. Det er dejligt at kunne dele haveglæden med andre, og at blive inspireret af hinanden.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 4. Hej Anette.Jeg glæder mig SÅ meget til at fælge udsendelserne.......................men især din for den har jeg jo set IRL.
  Men spændende bliver det at følge alle udsendelserne................man bliver jo altid inspireret ,uanset om det er en lille kolonihave..................eller en stor landbohave.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
 5. Tillykke har jo genkendt dig på Tv de sidste par aftener, glæder mig vildt meget på dine vegne. Klart din/jeres have er til nominering.så datoen er skrevet ned tak for det.

  SvarSlet
 6. Hvor er det spændende. Vil det være mulighed for at du linker til disse udsendelser som du tidligere har gjort. Vi kan ikke umiddelbart se TV 2 FRI - og jeg vil altså rigtig gerne se programmerne - og din have :-) Har set de andre indtil flere gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne.
   Det tror jeg desværre ikke at der kan lade sig gøre, da udsendelserne ikke ligger frit på nettet, man er nød til at betale for at se dem. I må besøge nogen der har tv2fri :-)
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 7. Hej Anette
  Hvor er det altså super spændende - desværre kan vi ikke se tv2fri, Lars mener kanalen snart bliver gjort fri, så man ikke længere skal betale for den, så det venter vi på :0) - vi får se.
  God aften.
  Anita

  SvarSlet
 8. Kære Anette. Jeg kan bare sige at det er fedt. Det er en anerkendelse af det store stykke arbejde du gør både i haven, samt at du lader os andre i blive inspireret af din have og kreativitet. Der er mange flotte haver, både små og store, og der kunne laves mange udsendelser over haver. Derfor er det sandelig også flot at få den mulighed at komme med i de programmer.
  En skam at man skal betale ekstra for at se noget som er så godt og giver de fleste mennesker en stor glæde. Så jeg tror at jeg vil give mig selv den mulighed for at komme i din have til sommer for at nyde haven.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten. Ja det er en skam, når man nu betaler sin licens. Ja det er vildt at komme med i sådan et program. Meget anderledes end de programmer vi har lavet sammen med TV midt vest, men sjovt at prøve.
   Du er velkommen, husk at sig hvem du er :-)
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 9. ej øv det missede jeg nogen der ved hvornår det genudsendes ?

  SvarSlet
 10. Kære Anette.
  Tillykke med barnebarnet, hvor er hun kær, og den stolte storesøster ligeså.
  Glæder mig til at se din have på TV, godt gået ;o). Har til gode at opleve din sommerhave ...
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 11. Held og lykke Anette, mon ikke de andre haver får kamp til stregen?
  Kan heller ikke se TV2 fri, men så kan jeg jo bare se de gamle udsendelser igen...
  Vh Lene

  SvarSlet