Overnatning / Glamping

onsdag den 30. december 2015

Dræbersneglenes fjender.

Jeg hader dræbersnegle, men det er der andre der ikke gør. Vores moskusænder er vilde med dem, og det er en delikatesse, hver gang de finder en. Vi har ikke vildt mange dræbersnegle, men det kan det jo blive til.


Ænderne går frit rundt i haven.


Bedene gennemsøges nøje. Ænderne ødelægger ikke planterne.

 Smukke dyr der er en fryd for øjet. Der skal vand til at skylle delikatesserne ned med :-)


Jeg er meget spændt på at se hvor mange snegle der har overlevet til næste sommer. 
En anden ting der er spændende er, hvor mange ællinger vi mon får. Vi har seks voksne moskusænder tilbage, 4 hunner og 2 hanner. 

Vores lille bestand er kommet af den andemor med ællinger, som vi fik i sommers. Du kan se og læse om dem HER

7 kommentarer:

 1. Hvor skønt med løsgående ænder i haven.Tænker at det kun kan være en velsignelse - er der også en bagside? De ødelægger jo ikke planterne, så gør de ikke skade på haven af nogen art?
  Kan du mærke at jeg gerne selv vil have nogen, men ikke helt tør. Måske du kan give mig et skub i den rigtige retning.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke der er nogle ulemper. De skider en klat engang imellem, men de fleste ender i bedene, hvor de gøder :-) Vores have er jo stor, så der er god plads, så der er langt imellem klatterne. Og hellere nogle klatter end slimede snegle. I en mindre have skal man nok nøjes med 2 ænder, hvilket vil være vildt hyggligt. De kan jo slagtes og give den lækreste julemiddag, og så kan man starte med 2 nye året efter. Eller man kan få ællinger, som så må flytte til en ny have, når de bliver større :-) Dyrebørn er ikke til at stå for.

   Slet
 2. Kære Anette.
  Det er rigtig hyggeligt at have ænder gående og jeg har overvejet det mange gange, men jeg er bange for at den lille hvide blide hund jeg har, vil få vækket sine urinstinkter og gå på jagt. Og lukke ænderne inde er jo ikke formålet med dem. Jeg ved ikke hvordan Heikes to herlige hunde er, men de er sikkert bedre opdraget end min lille terrier ;-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 3. Skønne billeder - det er da oplagt med ænder i en have som din.

  Godt nytår

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud! Og også ret effektivt mod dræberne. Mine forbehold går på ræve og rotter og så de der klatter :-) Det med klatterne har du jo svaret på, men har ikke I problemer med ræve? Her har vi oplevet, at ræven kommer til stalddøren og kigger ind efter smågrise ved højlys dag, så jeg kan lige forestille mig jagten rundt i haven... Og det med rotter er måske kun i forbindelse med høns - I don't know. Hvis jeg får problemer med dræberne igen, skal jeg overveje de fine ænder, for det ser da skønt ud! Godt nytår til dig og John og tak for al inspirationen i det forløbne år!

  SvarSlet
  Svar
  1. 7-9-13 har vi ikke fået taget nogle dyr af ræven endnu. Alle vores dyr bliver lukket ind til aften, og ud igen når det er lyst, men derfor kunne Mikkel ræv jo godt komme forbi i dagtimerne. Rotter er ikke noget problem her, da vores kat tager dem. Hun er kommet med mange her i efteråret, så mange at vi har endevendt alt for at se om de boede hos os, men det var der ingen tegn på, ringede dog til rottemanden, som kunne fortælle at de havde gang i bekæmpelse af rotter i nærheden, og at det var der katten hentede dem. Det er nu længe siden vi har fået serveret en død rotte foran døren :-) Vores høns bliver fodret indendørs, og der bliver lukket om natten, der er heller ikke tegn på rotter, hverken gange eller rottelort. Men vi har jo kornlagre, hvor der er fri adgang, men der patruljerer kattene. Desuden har vi rottekasser rundt omkring. Så håber vi slipper for invasion. Det har heldigvis aldrig været et problem.
   Det er dog det frækkeste at ræven kommer og kigger ind af døren til grisene, uha.

   Slet
 5. Kære Anette.Vi ønske dig og John et rigtig dejligt nytår.Og tak for mange dejlige indlæg fra din smukke have.
  Glæder mig til at følge dig i 2016.......og måske også et besøg.
  Nytårsknus Jette

  SvarSlet