Overnatning / Glamping

fredag den 11. december 2015

Et sidste farvel.

Vores gamle nabo Verner sov i søndags stille ind, 92 år gammel. Til hans begravelse i dag, havde jeg lavet dette hjerte i stedet for en krans. Jeg synes det passede bedre til Verner.

 Verner var landmand, og da han stoppede med selv at drive jorden, holdt han haver for andre.

Verner en den eneste mand jeg har kendt, der broderede billeder og strikkede strømper. Min mand har flere par strømper, som Verner har strikket til ham.

Der var mange nelliker i hjertet, for det var Verners yndlingsblomst.


Vi har kendt Verner de sidste 30 år, fordi han var vores nabo. Verner var ungkarl og havde husholderske. Lis hedder hun, hende har vi kendt lige så længe, hun bliver boende på gården. Søde, rare og dejlige mennesker. Verner havde en hukommelse uden lige, han kunne huske alt.

Verner var mild og rar, med et glimt i øjet. Men han kunne godt blive noget stædig engang imellem, især hvis han var syg og husholdersken ville tilkalde lægen. Det fandt husholdersken en løsning på, hun fik min mand til at komme forbi, og når det var John der ringede til lægen var det ok :-)


Verner var syg det sidste stykke tid, han døde hjemme på gården, hvor han var født og havde boet hele sit liv. Da han var kommet i kisten, blev han sat i sin elskede udestue, der hvor han ofte tog en lur om sommeren, der hvor vi spiste jordbær med fløde, drak kaffe og spiste hjemmebag. På den måde undgik han at stå i det kolde kapel, og blev på sin elskede gård så længe som muligt. Han blev først kørt til kirken om formiddagen, lige inden begravelsen.
Det synes jeg var meget smukt.

Jeg har tidlige skrevet lidt om Verner, for vi har en sød historie om ham og vores søn, den kan du læse om i slutningen af dette indlæg HER

18 kommentarer:

 1. Et smukt hjerte og en smuk fortælling, Anette!
  Knus fra Nana

  SvarSlet
 2. en værdig afslutning på et langt liv. Godt at han fik lov til at blive på gården indtil han skulle herfra.
  Jeg kan godt forstå at du har valgt at lave et hjerte til din nabo, for det lyder til at han havde hjertet det rigtige sted.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 3. Dejlig fortælling, smukt hjerte.

  SvarSlet
 4. Det var meget smukt. Både hjertet og fortællingen. Må Verner hvile i fred

  SvarSlet
 5. Kære Anette-en smuk og fin afslutning på et langt og godt liv.
  En stout jyde.Du har et dejligt fortællesprog-man kan se det for sig.Måske du skulle udvide det gen-i dit næste projekt-en bog :-),tror du kan mange gode fortællinger .Meget meget smuk krans .Sarte blomster til en speciel ven.Kærligst jette.

  SvarSlet
 6. Hej Anette
  sikke en smuk og varm fortælling om Verner.
  Man kan mærke hvor dejlig en nabo han var og hvor meget i satte pris på hinanden.
  Hvor er det skønt at netop du med dine varme dejlige ord skriver hans sidste farvel.
  En utrolig smuk og værdig afsked med det jordiske liv.
  Må også komplimentere dig for dit smukke hjerte til Verner. Det er så yndefuldt og fantastisk at kigge på. Er sikker på at mange tanker er fløjet gennem dit hoved mens det blev fremstillet.

  Masser af tanker
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Hvor er det en smuk og tankevækkende afsked med jeres nabo.
  Når man står og laver en personlig kistepynt, går der tusindvis af tanker og minder igennem hovedet, medens hænderne arbejder.
  Den sidste hilsen gennem blomsterne betyder rigtigt meget.
  Tak for snakken og hindbærrene.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 8. Hej Anette.
  Dert er smukke ord om Verner.Han kunne ikke ønske sig en bedre afsked fra denne verden.At dø i sit eget hjem.Hvil i fred Verner.
  Erik Wishoff

  SvarSlet
 9. Kære Anette
  En dejlig varm fortælling om jeres gamle gode nabo. Og om husholdersken, der fandt en fin løsning på hans stædighed, det er dén slags taktik der opretholder en god hverdag. Hjertet er fantastisk smuk med Verners yndlingsblomster.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 10. So nice to read your warm story about your old neighbour Verner, you made him a beautiful heart with his favorite flowers. He will rest in peace.

  SvarSlet
 11. Vilket fint inlägg och vackra blommor, jag förstår att han betydde något extra för dig...
  Vinterkram,
  Titti

  SvarSlet
 12. Så smukt, hvor ville jeg ønske at flere ville vælge at stå derhjemme frem for i et koldt kølehus. Det er sådan en smuk tradition, at man i gamle dage på landet stod i stadsstuen indtil kirketid

  SvarSlet
 13. Kære Anette.Utrolig smuk historie om din nabo..........også et utrolig smukt hjerte du har lavet til hans begravelse.
  Knus Jette

  SvarSlet
 14. Et smukt hjerte til en, der vist også havde et smukt hjerte. Det er trist at tage afsked, også selvom man godt ved, at de færreste bliver meget ældre end 92. kh, Karen

  SvarSlet
 15. Et super smukt blomster hjerte, og en fortælling og en hyldest til en mand, der fik mine øjne gjort blanke....

  SvarSlet
 16. Kære Anette Meget smuk sidste hilsen til en nabo, der garanteret vil blive savnet. Dejligt at læse den søde historie om muldvarperne :-).Ønsker dig dejlig 3 søndag i advent. Kh Tina

  SvarSlet
 17. Kære Anette og John.
  Vi kondolerer. Verner betød meget for Jer og det er en smuk fortælling om et smukt menneske. Det er en meget sød tanke at lave et hjerte til Verner med hans yndlingsblomst.
  Det er smukt, at Verner fik lov at blive hjemme, til han skulle afsted til kirken.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 18. Hvor er det smuk Anette. Det var en fin afskedshilsen til en kær ven.

  SvarSlet