Overnatning / Glamping

tirsdag den 18. december 2012

Fuglebur

Jeg har indtil flere fuglebure, som jeg bruger til dekorative formål. De er så fine med lidt pynt og grønt i, alt efter årstid. Her står buret på hjørnet af skrivebordet i spisestuen. Det har fået selskab af en stor glasklokke og en dåse (der indeholder servietringe, med monogram) samt en hyacint. Disse ting tilsammen giver en dejlig stemning af jul, selv om de bliver brugt hele året.
 Det lille tobaksskab købte vi da jeg var 18 år gammel, det har hængt i vores stue siden, dog er det blevet malet, og lågen taget af.
Skrivebordet fulgte med gården, da vi købte den. Det blev straks afsyret, sådan var næsten alle vores møbler dengang. For 7 år siden da stuerne blev gjort istand, bestemte jeg at møblerne først måtte komme tilbage i stuerne, når de var blevet malet. Det har jeg bestemt ikke fortrudt, jeg er meget glad for det lyse look.

7 kommentarer:

 1. Det er mange fine ting du har,som giver indtryk af et rigtig hyggeligt hjem.Man kan ikke undgå at komme i julestemning.
  Jeg afsyrede også alt hvad der kunne afsyres,men meget af det er nu malet.Dog mangler jeg fortsat nogle kommoder.
  Hav en god aften!
  M.v.h.
  Lise

  SvarSlet
 2. Godaften Anette.Hvor ser der hyggeligt ud hos dig...dejlig stemning.
  Jeg har også malet en del møbler hvide.Men nogle er også malet sorte for at give lidt kontrast til alt det hvide.
  Godaften til dig knus Jette

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder! Jeg har også været igennem en afsyret periode - og er kommet ind i en hvidmalet :-)

  SvarSlet
 4. Det ser hyggeligt med de pyntede borde og møbler, og jeg kan rigtig godt lide din vægfarve. Jeg har nettop i dag blandet farve til min stue, for selvom jeg kom forbi min nye lejlighed lige som han skulle til at male, og derfor kunne nå at ønske mig væggene lidt kitfarvede, så er lidt for tæt på hvid, og det er jeg træt af i stuen.
  I takt med at blev træt af hvide vægge, fik jeg lyst til at male mine møbler i hvidlige toner, så her er heller ikke flere afsyrede møbler :-)
  Jeg kan også rigtig godt lide fuglebure, jeg købte et fantastisk et i Tunesien i slutningen af 80érne. Det gør bare ondt at tænke på at nogen faktisk kunne finde på at holde en fugl derinde :(
  Hav en god aften

  SvarSlet
 5. Ja jeg har også været i afsyringsperioden. Vores døre er stadig afsyrede, men er på vej til at skulle udskiftes, så dem får min datter lov til at arve. Så må vi se, om hun vil have dem malet.
  Det er et fint fuglebur....... herligt og det er jo helt oppe i tiden med fuglebure uden fugle!

  SvarSlet
 6. Du skal lige have historien om en hyggelig lille café, der ligger i Gilleleje. De har et fuglebur med bogfinker, som står indendøre om vinteren. Men om sommeren bliver hele herligheden kørt ud til fortovscafeen. Den ene bogfinke kan komme ud mellem tremmerne og tager sig et par flyveture ud i friheden, men vender tilbage til det kendte og sine venner igen. Det er da sjovt, ikke?

  SvarSlet
 7. Kære Lise, Jette, Nana, Alice og Bente.
  Sjovt at i alle har været gennem en årrække med afsyrede møbler, det var da noget af det flotteste, dengang det stod på. Uanset hvor grimt træet var, når bare det var afsyret var det smukt :-)
  Tak for historien om den lille bogfinke Bente, den var da sød.
  Mange julehilsner Anette

  SvarSlet