Overnatning / Glamping

søndag den 29. januar 2017

Opstamning og udtynding.

Mit yndlingsarbejde er bestemt ikke at stamme træer op og tynde ud, men det er en absolut nødvendighed. Under de store gamle træer var der kommet så meget skygge at græsset forsvandt og hostaerne der har været så flotte, begyndte at sygne hen. Ene og alene fordi de fik alt for lidt lys. 

Store grene blev savet ned og der blev tyndet lidt ud i kronerne. En hel stamme der hang ind over den overdækkede terrasse blev også savet af. Hele haven er blevet gået igennem, og grenene er slæbt ud på markerne, så er de klar til flishuggeren. De tykkeste stammer bliver til brænde.

Her er der ryddet op og revet kvas og blade sammen. Sikke meget lys det gav.


Mange af grenene/stammerne var rigtig lange. Jeg er altså glad for at vi har flismaskinen, for ellers var der godt nok grene til vildt mange ture på genbrugspladsen. Der ligger nemlig flere grene for enden af haven og ud mod vest.


Godt vi har hjælp til at få de tunge stammer kørt ud af haven.


Alle møbler og ting var fjernet under arbejdet, for de tunge grene smadrer nemt det der står i vejen. Sidst på dagen fik jeg vasket bordet og fyldt fadet op med æbler til fuglene igen


Det var ved at være på høje tid at få det arbejde overstået, for løgene vælter op af jorden, og det er svært at udgå at skade dem, hvis de er kommet ret langt op. 

4 kommentarer:

 1. Åh hvor skønt I kunne være i haven i dag! Og sikke meget I har fået lavet. Det er hårdt arbejde at slæbe grene og stammer, selvom man har maskiner til hjælp - helt slipper man jo ikke for at slæbe. Men det pynter og giver lys, og det er slet ikke så ringe endda!

  SvarSlet
 2. Hej Anette.
  Sikke da et stort arbejde, det er godt det er veloverstået.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 3. Altid er i så aktive Anette.
  Syntes det er helt vildt det i får for hånden.
  Du er i den grad et rigtig have menneske.
  Ved det er nu jeg burde gøre det samme. Men i kulde og tåge.
  Ja så holder jeg mig inden døre og så sker der ikke det vilde i haven......

  Rigtig skøn dag
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
 4. Hold da helt op hvor har I været flittig. Jeg er spændt på at se hvordan det ændre lyset i haven. Dog synes jeg det er synd at bræde de tykke stammer,tænk hvad der kunne drejes i dem. Mon ikke jeres Hostra vil belønne jer med at gro eksta meget. Hygge herfra og husk nu te/kaffe pauser.

  SvarSlet