Overnatning / Glamping

torsdag den 26. januar 2017

Hornviol drømmeri.

Nogle af de forårsblomster jeg glæder mig allermest til er hornviolerne. Alle de små glade ansigter der lyser op, og som ikke kimser af en smule nattefrost. Glæder mig til potter, krukker og baljer igen skal plantes til. Jeg planter også nogle ud i bedene, de giver en fin bund.Når de rigtigt vokser til i krukkerne, er der ingen bar jord at se.


Især de hornvioler der er plantet i store baljer, står smukt til langt hen på sommeren. Jeg planter dem ud i ny næringsberiget jord, og så får de lidt gødning i løbet af sæsonen. De skal have noget at leve af, samt vand.
Det bliver en festdag, når der igen skal plantes hornvioler.


10 kommentarer:

 1. Åh ja, de er da også bare så yndige de fine hornvioler:-)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg elsker også de små hornvioler og frådser med at sætte dem allevegne ☺ skønt at foråret nærmer sig!
  Knus fra Annalise

  SvarSlet
 3. Først tak for hjælpen med min blog,det var sødt af dig. Åh! hvor er det skønne billeder,ja det plejer dine billeder altid at være,men her har du ramt en af mine ynglingsblomster. Hvor er det bare et smukt syn. Det kan næsten ikke gå for stærkt med at blive rigtig forår. Hygge herfra og god weekend.

  SvarSlet
 4. Hornvioler er fine og bliver hurtigt til flere, det gør ikke noget i krukkerne.
  Jeg købte nogle for mindst 10 år siden, de har sået sig ivrigt rundt omkring, somme tider næsten for meget, når de gror ind i roserne.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hvor ser det dejligt ud ,med alle de hornvioler de er bare så skønne og hvor lyser de dejlig op. Vi kan næsten ikke vente med at komme igang med sådan et dejligt vejr det er idag.kh.Anne-Grete

  SvarSlet
 6. Der er heldigvis ikke så lang tid til. Når jeg ser dine billeder, så kribler det i fingrene. Jeg har faktisk en lille hornviol stående, der har blomstret fra foråret og helt til nu. Og mange selvsåede på vej. Men de kommer først senere på sommeren, så når bakkerne med 10 for 20 kommer, køber jeg fluks nogle - og når det så bliver 10 for 10, køber jeg mange flere :-)
  Rigtig god weekend - de lover sol igen i morgen.
  Kh, Karen

  SvarSlet
 7. Hej Anette. Hvor ser det godt ud. Helt overdådigt med så mange hornvioler, du har virkelig sat drømmene igang. Jeg glæder mig også så meget til foråret. Åh jeg skal også have en masse hornvioler!

  SvarSlet
 8. Ihhhh ja - så kan foråret bare komme an. Jeg glæder mig også til de kommer frem, og jeg skal hvert år huske at købe dem når jeg ser dem jeg drømmer mest om. De bliver altid udsolgt i "mine" farver meget hurtigt..... Men når de først er plantet i krukkerne så holder de sig SÅ skønt til langt ind i sommeren - det er fantastisk.
  Knus og skøn aften
  Susan

  SvarSlet
 9. De er så skønne. I min gamle have satte jeg på et tidspunkt nogle i Rhododendronbedet, fordi blomstersæsonen er noget kort der. De stod og lyste op hele sommeren og efteråret i surbundsbedet og var de sidste, der blomstrede inden vinter.
  Hilsen Mette

  SvarSlet