Bed & Breakfast

tirsdag den 13. januar 2015

Helt forårsagtigt i dag.

En rigtig dejlig dag, hvor både dyrene og jeg troede det næsten var forår. Milde temperaturer = ingen vanter. En af silkehønsene er blevet skruk, og ligger på en håndfuld æg. Det pibler op alle vegne, de første erantis har vist deres små glade ansigter. Om ikke mange dage, kan jeg plukke den første buket vintergækker. Det kan godt være der kommer mere vinter, men de milde dage kan man jo lige så godt nyde, især når de byder på solstrejf  :-)Den lille silkehøne har været skruk i nogle dage, så i går lagde jeg hende på æg, og flyttede hende ud af hønsehuset, så hun kan ruge i fred og ro. Så om 3 uger kommer der måske kyllinger :-)


10 kommentarer:

 1. Mmm dejlige billeder. Her har det været gråvejr og regn, men vejret er stadig mildt, så jeg har alligevel været udendørs :0)
  Spændende med silkehønen.. Hvordan er deres temperament? Jeg overvejer nemlig at supplerer hønseholdet herhjemme med silkehøns, da jeg synes de er så fine ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Silkehøns synes jeg er meget rolige og lette at gøre tamme, mine kan jeg tage og sætte på skulderen. Mine er dværgsilkehøns, de er altså små og nuttede. De lægger små æg, Merle vores barnebarn er helt vild med de små æg, bedstemor har.

   Slet
  2. Jeg havde også tænkt på dværgudgaven ;-) det lyder godt de er rolige- jeg vi må undersøge nærmere når foråret rigtig kommer. .

   Slet
 2. Her har vi ikke set solen i dag, men erantis og vintergækker har vi masser af, og jeg er altså i forårshumør. Jeg tror vinteren er slut - og det må silkehønen da også tro :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du er kommet i forårshumør. Jeg kan næsten ikke forestille mig at vinteren kommer tilbage, de næste 2 uger er der plusgrader, så måske er vi heldige at vinteren er slut :-)

   Slet
 3. Vi fik først opklaring til aften, så jeg håber vejrudsigten holder og vi får sol i morgen. Dejlige billeder fra din have og dejligt at du nød det, kunne nu heller ikke forstille mig andet ;-). Så må vi se hvor meget vinter vi får her lige om lidt, forhåbentligt ikke meget, ikke for min skyld, kh Margit

  SvarSlet
 4. Det var helt lunt i går. Dejlige billeder du viser og jeg glæder mig meget til foråret.
  Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag <3
  Knus Birgitte

  SvarSlet
 5. Hvor er den lille høne da sød, som hun putter sig der i reden :-) Vores vintergækker er så småt ved at stikke snuden frem - heldigvis kan de tåle omskifteligt vejr, for det sneede her i formiddags.
  kh, Karen

  SvarSlet
 6. På sådanne dejlige dage kan man jo bare ærgre sig over, at man er hjemmefra det meste af dagen - der er mørkt, når jeg kommer hjem fra arbejde. Så er det godt med en pandelampe. Jeg plantede 20 helleborus niger i aftes ved hjælp af pandelampens skær. De afdankede hyacintløg fra julen kom også i jorden ved samme lejlighed. Jeg ved nu ikke, om de kommer igen. Jeg synes hyacintløg "forsvinder" meget hurtigt. Og det var SKØNT at være udenfor, selvom det var mørkt.

  Det er en helt utrolig sød og sjov hønserace du har. Forhåbentlig kommer der en lille flok kyllinger ud af det.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor.
   Ja hurra for pandelamper, dem har vi stor glæde af herude på landet :-) Hvis du vil have store fine hyacinter der kommer igen og igen, skal du købe nye hyacintløg om efteråret, det er en ren fornøjelse. Dem der har været inde og er drevet frem, kommer der kun meget små spinkle blomster på, men jeg planter dem nu altid ud alligevel, for de spinkle blomster er så fine i små vaser.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet