Overnatning / Glamping

tirsdag den 14. oktober 2014

Nyt projekt. Vinterresidens.

 Vi har besluttet at lave et vinterresidens til de hvide højstjærter. Vi fik 4 voksne højstjærter i april. De har fået ialt 5 unger. Så det skulle give 9, men duehøgen har været på besøg, så nu har vi 6 ialt, hvoraf de 4 er unger. Med udsigt til vinter, hvor de ikke yngler og bestanden ikke forøges, har vi bestemt at vi må passe ekstra godt på dem vi har tilbage. 
Derfor er vi i gang med at bygge et vinterresidens. Et nyt stort dueslag, med plads til mange, samt en stor voliere hvor de skal bo.
Tanken er at de ført får adgang til hele haven igen, når vi har så mange at vores bestand ikke er truet af udryddelse, hvis duehøgen skulle slå til igen.


Et lejlighedskompleks med ialt 14 lejligheder.


Alle med egen indgang og balkon.


Volieren bygger vi i haven, lige ved siden af den hvide have, op mod det hus gæssene bruger til overnatning. De har indgang i modsatte ende af huset.


Denne gamle elmestup kom til at stå midt i stien, da den måtte rykkes lidt, for at få volieren bred nok, det var dog ikke noget problem, da den var meget rødden, så med et enkelt skub, lagde den sig ned.Det der er tilbage i jorden forsvinder snar, når der rives jord indover.


 Stolperne er støbt ned og malet, så nu mangler resten bare :-)


Det hvide dueslag må så blive sommerresidens .-)


Det bliver nu lidt trist at de ikke kan flyve frit omkring i haven, det er så hyggeligt at følge dem. Men hellere se på dem i volieren, i en periode, end slet ikke. 

11 kommentarer:

 1. Ja det ville da være ærgerligt at miste dem til duehøgen. Det er da også en fin vinterresidens, de får.

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, at I vælger at lave et vinteresidens til dem. Og sikke det bliver flot! Tror ikke, de kunne bo bedre :) Jeg håber, vi får mange flere at se til næste år. :)

  SvarSlet
 3. Føler med dig og vi har lidt samme skæbne, vi har kun en tilbage, vi kalder ham Palle, som Palle alene i verden, men det er faktisk lidt/meget sørgeligt. Vi har bestilt 12 nye højstjerter til april, vi vil ikke have dem nu, når bladene falder af træerne og de er endnu mere let bytte. Så med de nye håber vi at kunne holde den gående, men måske skal der vinterhi til, men vil også savne dem, det er så hyggeligt når de er derude, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.

   Nøj, hvor trist!

   Jeg vil give dig ret. Glæden ved at have de hvide duer er netop at nyde dem i det fri. Flyvende, elegante, sommetider sjove og finurllige. Og meget meget tillidsfulde. Sommetider sætter de sig de mest dekorative steder, som om de næsten elsker kameralinser.

   Prøv at læse min kommentar til Fru Pedersen længere nede.

   Knus

   Slet
 4. Kære Anette.
  Ja, duehøgen skal jo også have noget at spise og de hvide duer er jo lette at se, så det er nok ikke sidste gang den jager blandt Jeres duer. Det bliver også en smuk vinter-residens de får.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 5. Det var sørme en god idé med et vinterresidens til stjerterne, og så er det ydermere meget flotte boliger, de får!

  SvarSlet
 6. Kære Anette og Margit.

  Hvor er det et smukt nyt dueslag, I har fået bygget, Anette. Det må jo så absolut skal hedde "Vinterpaladset" :o)

  Jeg føler med jer begge ang. høgebesøg. Her fandt både due- og spurvehøg også lynhurtigt ud af, at der var nem mad. Due-tag-selv-bord!!!!!!!! Når først de finder frem til et nemt og omkostningsfrit spisested vender de tilbage. Det er værst fra november og indtil alt begynder at grønnes igen. Jeg ved godt, at høgene også skal overleve og alt det der, men det er bestemt ikke rart at se sine tamme og tillidsfulde hvide duer blive brutalt slagtet af høge. Specielt spurvehøgen er en brutal dræber og det er ganske enkelt ikke til at holde ud at se på.

  Vi startede ud med 4 hvide højstjerter og 4 hvide tumlinger. De 4 højstjerter blev hurtigt jaget på flugt eller taget af duehøgen. Vi har så siden fået nye højstjerter. De 4 gamle tumlinger har vi den dag idag. De yngler og yngler. Året rundt. De har en fantastisk akrobatisk flyveevne, og de kan med deres flik-flak og slåen kolbøtter forvirre høgene, og dermed undgå den kranke skæbne, som overgår de tunge elendige flyvere, som højstjerter jo er.
  Vi har ligefrem set, hvordan tumlingerne driller høgene, når de forsøger at angribe dem i luften. De flyver ovenover høgene, slår flik flak etc, hvilket forvirrer selv den mest snu røvfugl.

  Vi kender een, som også har lavet vinterresidens til sine højstjerter. Men når de atter bliver lukket ud, skal man nok ikke regne med, at de flytter tilbage til sommerboligen.

  Højstjerterne er i mine øjne også den allersmukkeste af alle hvide duer. Men vi har måttet ty til tumlingerne i stedet. Vi har ca 5 højstjerter nu, og omkring 50 tumlinger. Det viser lidt om overlevelsesstatistikken.

  Måske I også skulle prøve tumlinger, hvis høgene bliver ved med at spøge? Man undgår megen ærgelse og frygt. I skulle se mig, alle de gange jeg har løbet ude i haven og råbt og skreget, slået på stegepander og jeg ved ikke hvad, for at jage en høg væk fra mine elskede højstjerter.


  Knus og tanker fra en due-"kollega"

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn.
   Ja det må da vist hedde vinterpaladset. Jeg tror heller ikke de flytter over i sommerboligen af sig selv, er sikker på at de bliver så glade for deres nye bolig.
   Det er nu trist at det hvide dueslag står tomt, så måske vi skulle finde nogle tumlinger der kunne bo der.
   Jeg ville godt have set dig med stegepanden i hånden i fuld galop rundt i haven :-) selv om anledningen ikke var så sjov.

   Knus

   Slet
 7. It's really good that I found a website that is good like this. It is really very useful for the public. Thank you very much for this website. I support you forever May you have morale for work forever
  funnygamings.com
  https://ext-5888852.livejournal.com/5133.html

  SvarSlet
 8. The best action movies of 2022

  blusterfilms
  </a

  SvarSlet