Overnatning / Glamping

tirsdag den 28. oktober 2014

Chili høst.

I foråret fik jeg en chiliplante forærende. Den blev plantet i det lille nye drivhus. Den er vokser godt hele sommeren, og nu var det tid at høste. Vi har tidligere smagt chilierne i forskellige retter. Jeg skal lige lære at dosere, for de er vildt stærke.




Den ene plante har givet helt vildt mange frugter.



I dag er nogle blevet syltet, andre hængt til tørre, og nogle kommet i fryseren. Havde i aftes inden jeg gik i seng, læst lidt om hvad jeg kunne gøre med dem. Så jeg har i drømme syltet chilier hele natten :-)


Til de syltede fandt jeg denne opskrift.
1 liter eddike, 300 g sukker og 1 spsk. salt, koges til en lage, som hældes over de delte chilier, i atamon skyllede glas. Hvis man vil bevare sprødheden i starten, skal lagen afkøles inden den hældes over. De skal trække i 2-4 uger. Husk at tage gummihandsker på, inden du begynder at skære chilierne over, ellers brænder dine hænder og der hvor du ellers har rørt, helt vildt i mange timer.

Dem som skal tørre, er trukket på snor og hængt op i kogenichen.


Nu skal jeg så bare lære at bruge dem :-) Det er ikke et krydderi, jeg tidligere har brugt ret meget, og aldrig før dyrket selv. Så måske var det begynderheld, at høsten var så stor.

5 kommentarer:

 1. Chili er super dejlig at arbejde med i maden. Vi bruger det meget, og chili planter er der eneste jeg har i drivhuset.
  God kokke lyst.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 2. Hej. Vidste du at ved at alle chiliplanter er flerårige og at de bliver stækere jo ældre planter er? :-)

  Mvh Mette

  SvarSlet
 3. Hæ hæ det kan da kaldes stærke drømme:-D Er 2.års chili ejer, har også syltet efter forskellige opskrifter(Camilla Plum), men for mig fungere det bedst, endnu, med dem jeg fryser, finder dem lette at bruge til alt muligt. Vores har været for tykke i kødet til at tørre. Men de er ganske vanedannende, både chilien og planten:-P
  Fortsat rigtig god fornøelse

  SvarSlet
 4. Hvor er de kønne! Jeg bruger heller ikke så meget chilli madlavningen, men jeg får helt lyst til at dyrke dem når jeg ser dine :-)

  SvarSlet
 5. Ja, mine tænder løber helt i vand ved at se disse skønne chillier, måske øjnene løber i vand ved selve smagen....Held og lykke med spisningen fra Lene

  SvarSlet