Overnatning / Glamping

onsdag den 1. oktober 2014

Nøddehøst og en tur i skoven.

Vi har haft den største nøddehøst nogensine :-) det siger nu heller ikke så meget. Tænk nødderne kunne ikke være i kanden, så resten måtte i lommen. Vi har 2 nøddebuske, hvoraf den ene skulle være en forædlet og den anden en vild. Der er stor forskel i størrelsen på nødderne, men de smager fantastisk godt.Jeg har været en tur i skoven, efter det første mos, som nu er ved at finde plads i havens dekorationer. Jeg har vist ikke været i skoven hele sommeren, kom ikke udenfor havelågen :-) 
Endnu større var nydelsen over den bløde skovbund, synet af røde svamp og det flimrende lys. Jeg skal snart derud igen og nyde duftene og den friske luft. Det er snart ved tiden at jeg begynder at samle kogler til julehaven.
7 kommentarer:

 1. Vi har også hasselnødder, men egenet og hundene har spist de fleste. Det er ok :-)
  Ja, skoven trækker på denne årstid. Jeg kommer mest i skoven forår og efterår.

  SvarSlet
 2. Tænker at det er godt til dig at få lidt luft under vingerne og skoven er lige til at plukke nu, der er så meget dejligt som kan bruges nu og senere, er sikker på at du får fyldt kurvene op mere end en gang :-), kh Margit

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud med alle de nødder, og de der ikke kan spises er i alle tilfælde gode i dekorationer;-) Vi skal også ha et par nøddetræer her, i forbindelse med frugt/køkken haven!

  Er også begyndt at samle forråd til den kommende tid, der er så mange lækre ting at finde nu, og den blå ikeapose er virkelig god, også, til den slags.
  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 4. Mine nødder er for længst væk, jeg spiser dem helt friske :)

  SvarSlet
 5. Vores nødder i hegnet får vi ikke mange af. Vi har egern :-)

  SvarSlet
 6. Ja, vi begynder også så småt at samle her. Igår var det kastanjer, og ved I hvad? De blev stilet i en lille kurv på en knæhøj stub tæt ved fordøren. I morges hvor jeg vanen tro stod/sad med en varm kop te i døråbningen, kunne jeg se en lille mus pile frem og tilbage i mørket mellem krukker og andre ting. Tilsidst pilede den lige lodret op af den glatte stub og mønstrede kastanjerne. Herfeter gabte den højt som bare pokker over en kastanje og tog den med sig. Små klinke klanke lyde afslørede herefter tydeligt dens videre færd mellem krukkerne selvom jeg ikke mere kunne se den. Lidt hyggeligt, men så kom jeg også til at tænke på din museskræk, Anette ;-)... Igår troede jeg nu også selv der var mus eller værre i pulterkammeret, fordi jeg havde hængt et sort sjippetov på dørhåndtagets bagside. Tovets håndtag hængte tæt ved gulvet og svingede, da jeg slog døren op og jeg gyste, da det lynhurtigt gav mindelser om levende dyr. De bedes blive udenfor, tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sød oplevelse med musen og kastanierne, men godt at det var her den fandt sted :-) Jeg er virkelig glad for vores katte. Det er faktisk lidt pinligt at jeg er så bange for mus, men det kommer jeg nok aldrig over. Kender godt det med underlige lyde, og straks tror man det er en mus :-) godt det kun var sjippetovet.

   Slet