Bed & Breakfast

lørdag den 13. august 2016

Storm, regn og sol, knækkede liljer og grene.

Denne uge har virkelig budt på omskifteligt vejr. Vi har haft alt fra stiv storm, med knækkede planter og grene til følge, samt masser af afrevne blade. Det er der ryddet op på, så kom der en enkelt dag med mildt vejr med sol, rigtig dejligt, havehynder og tæpper var ude. De sidste par dage har vekslet mellem ok vejr, kulde og styrtede regnbyger og her til aften kraftig blæst igen. Det er den danske sommer. 
Forleden aften hvor jeg slog græs, iført min tykke vinterjakke, frøs jeg som en lille hund, jeg var iskold helt ind til knoglerne, og måtte til optøning i badekarret i meget varmt vand bagefter.

Herunder havens største lilje, der knækkede lige over opbindingspunktet, hmm den skulle have haft en meget længere pind og være bundet til flere steder.

Den kom ind i stuen i en vase, men kom efter nogle timer ud på et bord på den overdækkede terrasse, for selv om liljeduften er dejlig, blev det lige rigeligt inde i stuen.

Smuk er den liljen der knækkede i den voldsomme blæst.


Mon ikke der kommer mildere vinde og temperaturer nu, det kunne jeg godt ønske mig :-)

9 kommentarer:

 1. Måske får vi en dejlig sommer næste år:-)

  SvarSlet
 2. Åh ja, lidt lunere sommervejr her på falderebet ville gøre godt - jeg er slet ikke klar til det her efterårslignende vejr endnu. Krydser fingre for lidt sommer i næste uge!

  SvarSlet
 3. Ja vores sommer har været den værste i 100 år, eller sådan føles det.....
  Men en utrolig smuk af knækket lilje, wowwwww og duften er med garanti lige så berusende. Men ja meget parfumeret!

  Rigtig skøn søndag
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Kære Anette Det er trist når de smukke ting vælter omkuld. Jeg måtte også rive en af mine store flotte Dahlia op, der var knækket i blæsevejret. Det relikt øv, men super at du nu har glæde af den i vasen. Hvor er den smuk. Lad os krydse fingre for godt vejr i næste uge. Knus Tina

  SvarSlet
 5. Ja det har været et forfærdeligt vejr næsten hele ugen, men nu bliver det bedre. Ærgerligt med din smukke lilje, men man kan ikke have dem inde, duften er for skrap, selvom den er dejligt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Det är likadant väder här i Finland också. Det regnar, blåser och solen skiner turvis. När jag besluter gå ut, skiner solen, men när jag är ute, regnar det redan. Vädret har varit en utmaning..

  Ha en solig söndag!

  Satu

  SvarSlet
 7. Sådan en smuk lilje havde jeg også engang - dvs den blev hurtigt lidt kedelig at se på, fordi liljebillens larver indtog den, mens jeg vendte ryggen til. Og da den også duftede for stærkt til min sarte næse, er forsøget ikke blevet gentaget. Men heldigvis er der så meget andet at glæde sig over - mine omfgangsrige hortensiabsuske fx, som står med fødderne i vand oven på udløbet af faskinen rundt om huset, og som også har fået en masse vand fra oven på det sidste, så de kvitterer nu med overdådig blomstring.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Hej Annette,
  Øv for den at liljen knækkede. Men smuk ser den ud i stuen.
  Jeg holder af duften men med mange blomster kan det godt blive lidt en tung duft. Ja blæsten må godt lægge sig lidt. Men vi må jo leve med hvad vejret giver af udfordringer. Det er godt du har en masse træer ud mod markerne. Så er haven lidt beskyttet og huset giver også læ.

  SvarSlet
 9. Kære Anette.Dejligt at du stadig kan nyde den smukke lilje.For det er da ærgerligt at den knækkede.
  od søndag Knus Jette

  SvarSlet