Bed & Breakfast

søndag den 7. august 2016

Kender du foldblad.

En staude i min have der tiltrækker sig stor opmærksomhed, er foldblad, lige fra den stikker de buttede skud op om foråret, de foldede blade, til de imponerende blomster lige nu. Det er en gammel staude, som jeg har haft siden jeg var helt ung. Den trives rigtig god i læ og vandrende skygge, i et bed på gårdspladsen.


Den står lige inden man træder ind i den hvide have.


De små blomster er så fine og der vildt mange af dem.


De får hver år en smule støtte, så de ikke vælter ud på gangen. De står egentlig ret ranke, men kraftige regnbyger gør dem tunge, og kan få dem til at vælte lidt.


Sådan ser de ud fra den anden gang, hvor de danner en fin gruppe.


Den gamle bygning bliver næsten væk i blomster.

Jeg har også varianten med sorte blomster, den fik jeg af min farmor, sammen med dorthealiljer og en hosta, for 31 år siden :-)

Du kan læse meget mere om foldblad HER

10 kommentarer:

 1. Åh ja, jeg kender Foldblad og forsøger virkelig at få den ind i min have. Men måske jeg må erkende at den alligevel er for stor, for min lille parcelhushave. Først prøvede jeg at så den, det gik ikke så godt. Der kom et lille skud hvert forår og det var det. Nu kan jeg få et flot eksemplar af en veninde, men pladsen...!!! Og hvor ser den dog godt ud i din gård, virkelig en statelig staude, og sjovt med de fint foldede blade. Men har du slet ikke problemer med snegle. Hos min veninde (som også har mange snegle) invaderer de fuldstændig planten og gnasker de grimmeste huller. Så ærgeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter vi har fået moskusænder er der ingen problemer med snegle :-) Tidligere kunne bladene godt blive lidt hullede.
   Der går mange år inden planterne bliver så store som mine. Så se om ikke du kan finde en plet til den.

   Slet
 2. Hej Anette.Jeg har da set den her på bloggen.Men har vist ikke rigtig plads til dem.
  Men flotte står de i din have.Og du har jo masser af plads til sådan en skønhed.
  God søndag aften Knus Jette

  SvarSlet
 3. hvor er det dog en imponerende og statelig plante, den står rigtig godt der - og gik det flotteste syn fra din havegang

  SvarSlet
 4. Hej. Det er en meget smuk plante og tænk at den er så gammel. Det er så sjovt når planterne har en historie, så er det som om, at man værdsætter dem på en helt anden måde.

  SvarSlet
 5. Ja den er utroligt flot, sikken nogle eksemplarer du har, hvor er du heldig, at de gror så godt hos dig. Jeg har fået en foræret af nogle venner, men den har ikke blomstret endnu.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Annette, Hvor er den flot og gør sig godt i en gruppe. Du har jo masser plads til den og smukt ser det ud hos dig.

  SvarSlet
 7. Hold da op hvor er den flot. Jeg har i en del år haft den sorte, men sneglene elsker den og derfor har jeg forvist den til en anden plads i haven (og da ser jeg ikke den så ofte)
  Men den hvide har jeg aldrig set før, gad vide... om jeg kan finde en plads til den (hvis den er til at få fat på)

  SvarSlet
 8. Virkelig smuk er den Anette og tror aldrig jeg har set den før.
  Selv om den er så stor på afstand er den så feminin med de skønneste blomster tæt på. Virkelig skøn.
  Er nu kommet på min ønskeliste.

  Rigtig dejlig start på en ny uge
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Bodil Riis Christensen8. august 2016 kl. 09.38

  Hej Anette.
  Så fik du mig lige hjulpet til at få sat navn på en staude i min have. Jeg har haft den i mange år. Jeg fik den fra en gammel landbohave, hvor der skulle ryddes op, men der var ingen, der vidste, hvad den hed. Hos mig har den nok levet en lidt ussel tilværelse på et lidt for mørkt sted, hvilket formentlig har gjort, at den ikke blomstrer hvert år. I år er der blomst, og nu har jeg bestemt, at der skal kæles lidt for den med en ny og bedre plads. Det er den sorte, jeg har, og den er slet ikke så flot som dine, men måske kan jeg hjælpe den bedre på vej til at blive en skønhed!
  Sådan en oplysning er sjov! Tak for den og alle de andre fantastiske indlæg på din blog!
  Fortsat god august til dig og din skønne have!

  Mvh. Bodil.

  SvarSlet