Bed & Breakfast

mandag den 29. august 2016

En herlig weekend.

En herlig weekend er gået, med børnebørn, havegæster, høst, sol og regn. Pigernes forældre skulle til bryllup, så de kom og hjalp bedstemor i haven, for bedstefaren skulle høste. Morbror Thomas kom også på besøg, for bedstemoren er ved at være gammel og kan ikke både holde øje med de livlige hjælpere og havegæsterne, lave kaffe og snakke på en gang :-)

Thomas havde hentet sine gamle traktorer og maskiner ned fra loftet, og fik hjælp til at vaske 15 års støv og skidt af. Den røde traktor fik han da han blev 1 år. I dag er han 26.

Først blev det værste støv skyllet af.


Der blev skrubbet og skuret.


Ingen steder blev glemt.


Maskinparken blev ren og kjolerne både våde og beskidte, så de kom en tur i vaskemaskinen og ud på tørresnoren.


Vejret viste sig fra sin smukkeste side. Maskinerne blev afprøvet. Vand i gyllesprederen. Først blev alle fuglebade fyldt op, derefter blev krukkerne vandet.


Pigerne skiftes ad til at styre traktoren.


Merle holdt nøje øje med vandstanden i beholderen, så det kunne række.


De kom haven rundt flere gange. Der blev også leget i legehusene. Alma havde så travlt at hun slet ikke havde tid til sin middagssøvn. Morbror Thomas er verden bedste legeonkel, han elsker at lege med de to små piger, og ja pigerne elsker bestemt også ham.


 Om aftenen var det tid til en pause ved skurvognen, i den lave aftensol. Aftensmaden spiste pigerne og bedstemoren ved fjorden, men uh hvor var der koldt, så vi tog hurtigt hjem igen. Pigerne kom i seng og bedstefaren kom hjem, da dagens høstarbejde var færdigt. Alma sov i gæsteværelset, og det endte det også med bedstemoren gjorde, da Alma vågnede, græd og hostede, rigtig mange gange. Så da bedstemoren blev træt af at gå frem og tilbage, tog hun gæstesengen, og kunne nøjes med at række en arm ud og gynge lidt med barnevognen og snakke lidt beroligende til Alma.


Søndag morgen var vejret skiftet, det havde regnet, så der skulle skiftes blomsterhoveder. Heldigvis var der dygtige hjælpere.De har luret af hvordan bedstemoren gør, så de er dygtige.Merle passer så godt på sin lillesøster Alma, og sørger for at hun kommer med rundt.


Men bedstemoren ordnede blomster på trellebordet, så hun ud af øjenkrogen at den var en der tog sig en tur på trådgåsen.


Da dyrene var fodret og blomsterne skiftet, var der tid til en køretur med bedstefaren som motor.


Bedstefaren og pigerne var hos naboen og hente blommer, som blev kogt til grød, da de kom hjem, alt imens det lynede og tordnede, og Alma fik sig en lur. Havegæsterne søgte ly under tagene og spiste deres frokost i festlokalet. Så klarede det op igen og vejret blev fint. Pigerne blev hentet, gæsterne hyggesnakkede og de gamle bedsteforældre blev enige om at det var godt de ikke selv havde så små børn hver dag. Skønt at få lov at låne dem. PS. vi sov rigtig godt søndag nat.

6 kommentarer:

 1. Det er dejligt at få lov at følge med i dit/jeres liv, Anette. Ja, det er anstrengende at passe små rollinger, men skønt at få lov...og så aflevere dem igen.
  Kh Annalise

  SvarSlet
 2. Ha ha ha Anette, sikke en travl weekend i har haft.
  Men helt fantastisk at se billederne fra en skøn weekend hos dig.

  Rigtig skøn tirsdag
  Charlotte

  SvarSlet
 3. Skønne billeder af jeres børnebørn som har travl med at hjælpe. Der er ikke noget der er skønnere en at lave noget med ens kære guldklumper. Ja, jeg kan godt forstå at I må have sovet godt efter en travl og skøn weekend. Ha en rigtig god dag. :-)

  SvarSlet
 4. Helle Aagaard, Sydfyn30. august 2016 kl. 15.40

  Det var dog det bedste lille eventyr jeg længe har læst..og så var der endda billeder i "bogen" Utroligt hvor hende bedstemoderen dog kan selvom hun selv siger hun er ved at blive gammel
  knus fra Sydfyn
  Helle Aagaard

  SvarSlet
 5. Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg er sikker på pigerne elsker at være hos Jer. (Men jeg kender godt det, at man bare er træt bagefter 😃)

  SvarSlet
 6. Kære Anette.
  Her er sørme et indlæg jeg ikke har set før.
  Vil bare sige tusind tak for fortællingen, det er så vidunderligt at følge de to små piger. Alma har en god læremester i Merle, hun kan meget mere end Herman, som jeg lige besøgte i går. Men to måneder ældre gør selvfølgelig også noget.
  Håber at se børnene nog vi kommer over til Jer. Både de store og de små:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet