Bed & Breakfast

onsdag den 27. januar 2016

Vintergæktid.

 Vintergækkerne er nu på vej op, og det er på denne tid, at jeg graver nogle kraftige klumper op og sætter i potter, og bruger rundt om i havens små stilleben. Når de er afblomstret, bliver de delt og plantet ud igen. Billederne er ikke fra i år, for mine vintergækker er ikke så langt fremme endnu. Men når først der er gravet op og sat i potter, kan jeg tage dem ind til drivning nogle dage, så går det hurtigt, og de kan så komme ud og blive nydt i haven i mange uger.

9 kommentarer:

 1. Jeg kunne heller ikke forstå, at dine vintergækker var nået så langt :)
  God idé i hvert fald.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. jo, så gör jag här med men än är tjälen långt ner i jorden även om vi har varmgrader och det är lite vårkänning i luften. Ett bra sätt att föröka sina tuvor.
  Ha ett gott slut på Januari
  Kram Meta

  SvarSlet
 3. Kære Anette
  Holder også selv meget af sådan en tæt dusk. Flotte billeder.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 4. Har også været ude med spaden. Blomsterne er lige begyndt at vise hvide spidser. Lover godt.
  Kh Hanne i Kalvehave

  SvarSlet
 5. Mine vintergækker er heller ikke langt fremme endnu, men det er en god idé snart at grave nogle op og sætte dem i krukker. Det ser godt ud!

  SvarSlet
 6. Hej Anette.Vintergækker er bare så fine..........glæder mig til mine dukker op.
  For lige nu er det kun de små gule erantis der blomstre.
  Men god ide med at grave en klump op og sætte i potte.
  Tak for ideen God dag Knus Jette

  SvarSlet
 7. Hej Anette. Dine potter passer perfekt til vintergækker. Det er smukt til denne årstid!

  SvarSlet
 8. Kære Anette.
  Hvor er de fine, dine skønne vintergækker. Vi har heldigvis en del i haven og de trænger til at deles, så jeg vil tage nogen af dem ind i en køn krukke.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 9. Hej Anette,

  Dejlige billeder - og hvor man trænger i denne tid. Jeg kan huske, at min svigermor gerne tog vintergækker ind - men jeg er ikke god til det. Og vi har en del, som jeg går og "formerer" efter endt blomstring. Og erantis er allerede langt fremme og står med gule blomster. Jeg har fældet og tyndt ud i stor stil i vinterens løb (er ikke færdig endnu). Men det sidste må vente til næste vinter, fordi løgvæksterne er kommet op, der hvor jeg tynder ud, og de skal ikke trampes ned nu - men snart nydes i stor stil. I går fik jeg indviet min fine nye staudespade, som jeg fik af den ene søn til jul. Jeg var ved at plante påskeklokker - ikke særligt store - 1½ år gamle. Jeg såede dem forrige sommer. Det bliver spændende at se, om de bliver til noget i haven.
  Jeg nyder altid dine mange fine billeder - ren nektar til en vintertræt sjæl.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet