Bed & Breakfast

onsdag den 1. maj 2013

Husløg. En nem lille krukkeplante.

Jeg kan rigtig godt lide husløg. Allebedst kan jeg lide dem i små zink og rødlerspotter. Jeg bruger dem flittigt i små opstillinger og stilleben. De er nemme at have, da man ikke behøver at være så omhyggelig med vandkanden, som mange sommerblomster kræver. Om vinteren står de i drivhuset, og bliver ikke vandet. Når foråret kommer, ser de lidt trælse ud, men det gør en gennemvandig underværker på. Mine husløg er nu klar til endnu en sommer, rundt omkrig på haveborde, i fuglebure og på hylder. 
Min have er jo ret stor, så sådanne småplanter forsvinder nemt imellem alle de andre planter, og så får de ikke den opmærksomhed de fortjener.

9 kommentarer:

 1. Ja de er skønne, især om vinteren lyser de op. Jeg har dem i mange af mine bede, det klarer de flot.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja, husløg er meget dekorative og anvendelige i opstillinger. Jeg har dem også i et bed, og det ser rigtig fint ud.

  SvarSlet
 3. Elsker også husløg, og satte en del nye sidste år. Har også en zinkpotte fyldt med dem, som overvintrer fint i drivhuset.

  SvarSlet
 4. Jeg har stadig en drøm om, at taget på vores brændeskur skal plantes til med husløg.

  SvarSlet
 5. Hvor er dine husløg fine. Jeg har flere rundt omkring i haven, men frosten har været hård ved dem i vinter. Jeg håber på, at de overlever.

  SvarSlet
 6. Hej Anette.Jeg er også vild med husløg,og satte nogle flotte store nogle i efteråret i mit nye bed,.og de har klaret sig fint.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 7. Ja, der ser fine ud, men man kan også få for mange. Da jeg overtog min rækkehushave var de i bedene som ukrudt. Intet andet kunne få et blad op, lige med undtagelse af mælkebøtterne selvfølgelig. Nu har jeg ryddet kraftigt ud i begge dele, og det er altså sjovere, når de ikke fylder det hele.

  SvarSlet
 8. Jamen, du kan da næsten omvende mig. Jeg er nemlig ikke så glad for husløg ... men jeg kan godt se dem for mig i en zinkbalje og i opstillinger med andre ting.

  SvarSlet
 9. Jeg har også haft husløg i gamle lerpotter, som jeg slet ikke kan få for mange af. Jeg overvintre også de små sukkulenter, der kan købes til juledekorationer, de kommer så ud om sommeren, tåler ikke frost, så de står endnu i gæsteværelset.
  hilsen Hanne.

  SvarSlet