Bed & Breakfast

mandag den 15. februar 2016

Forårshormoner i luften.

Hormonerne flyver rundt i luften her i haven. Duerne kurrer, bygger reder, og passer de unger der allerede er kommet. Havens vilde fugle er også begyndt at tjekke lejligher ud.
Katten Lene kan snart nemmere trille end gå, så vi venter kattekillinger igen.4 ud af 4 hunænder ligger og ruger på hver sin rede, den sidste lagde sig i går, så nu går andrikken alene rundt i haven. Den tilflytter and, som kom for et stykke tid siden, er flyttet igen. En aften hvor jeg var omme at lukke for ænderne var han ikke gået med ind, og da jeg ville genne ham ind til de andre, lette han og fløj ud over marken. Siden har vi ikke set ham.


Ænderne pipper så sjovt, når de er skruk, hvis det hedder det med ænder :-) Alle de vordene andemødre har lavet de fineste reder, og foret dem med bløde dun. 


Fru Pedersen har nu været skruk i over 4 uger, så i løbet af denne uge, bliver hun måske andemor, for hun har passet rugemaskinen med andeæg i, ih hvor bliver det spændende. Der er købt startfoder, så vi er klar til ællinger. 

Moskusænder ruger i 33-35 dage, høns ruger i 21 dage, duer i 16-19 dage. 

4 kommentarer:

 1. Herligt indlæg Anette, sikke alle de unger der forhåbentligt kommer lige i rap;-) spændende!
  Ha en rigtig god dag:-)

  SvarSlet
 2. Helle Aagaard, Sydfyn16. februar 2016 kl. 10.20

  Dejlig humør Anette...og skruk hvor dejligt med de søde dyreunger. knus og dejlig solskinsdag fra
  Helle Aagaard, Sydfyn

  SvarSlet
 3. Så skønt et indlæg Anette. Når man selv er fra landet og kan huske denne tid hvor der ruges og man venter i spænding. Den blev da lige totalt genopfrisket. Altså når først dyrene er igang så er foråret på vej.
  Er meget imponeret over dine smukke hvide duer...

  Rigtig skøn dag i solen
  Charlotte

  P.s
  Øv med den andrik, kunne nu have været sjovt at beholde ham....

  SvarSlet
 4. Kære Anette. Hvor er det spændende med alle de æg. Jeg har også bedt om at få rugemaskinen hjem til gården, så vi kan få lidt kyllinger og nogle nye høns til foråret.. Jeg venter spændt på at høre hvordan det er gået med din rugemaskine :-) Kærligst Merete

  SvarSlet