Overnatning / Glamping

onsdag den 6. februar 2013

French vanilla



Denne tagetes sår jeg hvert år, og er min absolutte favorit indenfor tagetes. Dens buskede vækst og de store cremefarvede blomster, ser fine ud mange steder i haven. Men allerflottest synes jeg de er i zinkbaljer og spande. French vanilla er en f1 hybrid og det betyder at hvis man tager frø og så bliver de nye planter ikke som moderplanten. Det prøvede min mosters mand et år. Jeg havde foræret ham en bakke med mine hjemmesåede french vanilla og han syntes at de var så flotte, så derfor blev der indsamlet frø. Da de blomstrede næste sommer var halvdelen af planterne med gule blomster og den anden halvdel med orange. Pæne planter, jo jo,  men ikke lige det der var forventet. 

14 kommentarer:

 1. Den er virkelig fin i zinkbaljen, det har du ret i.

  SvarSlet
 2. Hej Annette
  Hvor du tryller, det ser som sædvanlig rigtig godt ud, og jeg vil give dig ret i, at denne tagetes tager sig utrolig godt ud i zinkspande og baljer, det vil jeg huske, for der har jeg faktisk aldrig haft dem før, men kun ude i bedene, selv om det er nogle år siden nu.
  Denne tagetes er den eneste i den slægt som jeg rigtig bryder mig om, netop fordi den passer så godt ind mange steder.
  God dag
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 3. Kære Fru P,
  Du er virkelig en kvinde med sans for detaljen - det ser super godt ud og du har helt ret i, at det grå zink går godt sammen med de cremefarvede blomster. Har du tænkt på at plante andet sammen med? Noget enkelt, men effektfuldt. F.eks. helichrysum petiolare `limelight´ ...
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har faktisk ofte sat den sammen med den grå helichrysum. Men plantet i hver deres zinkbeholder. Jeg kan godt lide at have planterne i hver deres krukke/ spand eller balje, for så kan de flyttes rundt og man kan afprøve forskellige sammensætninger. Hvis der hen på sommeren er en enkelt der kommer til at se lidt trist ud er det nemt at udskifte eller flytte rundt.

   Slet
 4. Hej Anette.Kan kun tilslutte mig.Jeg sår også vanilla hvert år,og som du skriver så passer den ind rigtig mange steder.God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Anette

  Denne skønne tagetes stiftede jeg bekendskab med sidste år hvor vores store havekonge havde den i sit frøsortiment. Der blev sat sammen med helichrysum petiolare i grå udgave, sart gul sommer asters, sart gul/hvide petunia og dahlia i samme nuancer. Når jeg selv skal sige det, var de rigtig flotte sammen og skal gentages iår. Tagetes frøene er indkøbt.

  God dag.

  Knus herfra det midtfynske hvor solen har bestemt sig til at skinne, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan lige se det for mig Pia, ren Claus Dalby opstilling, så skøn. Kan godt forstå at den skal gentages.
   Her har solen også vist sig :-)

   Slet
 6. Hej Anette, Tak..;-) hvor er de flotte, jeg har længe siddet og kigget på dine billeder. Hvor er jeg glæder mig til de kommer til at stå mellem mine roser.Det bliver er fragfuldt syn. Tagetes er heller ikke mine favoritter, men med en have man ikke ved hvad der før har groet i er Vanilla et must mellem roserne. Hvornår begynder du at så dem. Jeg vil rigtigt gerne have dem så tidligt som muligt.

  Hilsner fra mig .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Jeg sår dem inde i marts. Men har man de rigtige lys forhold kan man sikkert godt så tidligere. Det bliver spændende at se dem mellem dine roser :-)

   Slet
 7. Jeg er heller ikke til tagetes, men den der er nu smuk.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Jeg fik sådan en smuk vanilla af Jette fra Mit lille Gods. Jeg er nødt til at have dem i krukker, for her er det sneglenes yndlingsføde!
  Jeg såede dem selv forrige år, og satte dem direkte i bedet, med det resultat, at jeg aldrig så en eneste blomst!
  Så nogle planter skal i krukke hos mig!

  SvarSlet
 9. Den er så fin.
  Prøvede den forrige år. Spirede fint, blev plantet ud og så kastede hønsene deres kærlighed over dem.. Gentog såningen sidste år, blev plantet et andet sted. Hønsene opdagede dem og væk var de igen :o(
  I år finder jeg på noget andet!

  Og tak for du deler ud af dine skønne blomster og anbefalinger. Så dejligt at blive inspireret. Har lige modtaget blomsterfrø med posten i dag. Kun en skal forspire, resten direkte i jorden. Synes ikke rigtig jeg kan finde overskudet til at passe de små babyer i år...

  Ha en dejlig onsdag.
  Kh Lise

  SvarSlet
 10. Det er mine yndlings tagetes du der viser. Jeg har gennem flere år haft dem i min gamle have. Jeg har også prøvet at tage frø af dem, men selvfølgelig uden held ;-)

  SvarSlet
 11. Vanilla er også et must her i haven, det vil sige på terrassen i zinkkrukker og i altankasserne gør de sig også godt. Dem kan vi ikke undvære ;o)

  SvarSlet