Overnatning / Glamping

søndag den 3. februar 2013

Foldblad og en gammel cykel

 

 
Foldblad er en staude som jeg er meget glad for, fordi den er så spændende og fin hele sæsonen. Den starter med store buttede knopper der kommer ret tidligt op af jorden, derefter folder de store blade sig ud og til sidst et ordentligt brus af hvide blomster. Jeg har en stor gruppe stående foran det gamle værksted på gårdspladsen, lige før indgangen til den hvide have, så meget passende at det er den hvide foldblad, (den findes også med sorte blomster).
Der er enormt frodigt der foran det gamle værksted, op af muren og op på taget vokser clematis og kaprifolie. I hjørnet næsten skjult af bregner står min gamle cykel. Jeg har selv slidt den op, men derfor var der jo ingen grund til at kassere den, når den kunne leve videre som romantisk stilleben i et hjørne på gården :-)  Min cykel så ikke helt så gammel ud, da jeg cyklede på den, da den havde udtjent sin værnepligt blev alt moderne, dvs. håndbremse, klistermærker, lås og reflekser afmonteret, og den fik en gang sort maling.
Jeg elsker jo at genbruge og sådan en cykel med årstidens blomster i cykelkurven, er da noget af det dejligste :-)

15 kommentarer:

 1. Sikken flot beplantning af den hvide foldblad du har udviklet.

  SvarSlet
 2. Jeg er også imponeret over din foldblad, den er godt nok stor og flot.
  Jeg fik en bid forærende fra Bente Elmbjergs Eden sidste år, jeg er spændt på, om den kommer igen. Min have veninde har også en rimelig stor foldblad, men sneglene er hårde ved den, er de ikke det hos dig?
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Det afgjorde lige sagen!! Jeg har haft planten på min laaange ønskeliste i et par år, men nu er den da vist lige kommet højere op på listen. Hvor er den flot hos dig.
  Kh Bente

  SvarSlet
 4. Nå, så afslører jeg lige mig selv som uvidende ...: Jeg kendte slet ikke foldblad. Jeg vil lige Google den og læse lidt mere. Jeg holder nemlig meget af frodige stauder, og din ser flot ud!

  SvarSlet
 5. Nej hvor sjovt at se foldblad som hvid. Den må jeg vist på jagt efter! Jeg har den i en mørk bordeaux. I år har jeg ladet den stå med frøene på, og jeg har bemærket at musvitterne spiser af frøene!
  Jeg tror ikke sneglene kan lide foldblad!

  SvarSlet
 6. Den hvide foldeblad er da køn ......selv har jeg den Sorte og den er så laaaaaangsom med at brede sig

  SvarSlet
 7. Hold da op hvilken utrolig flot staude!Jeg vil skrive den på min frøønskeseddel.
  Skal den stå beskyttet?Skal den bindes op?Breder den sig?
  God søndag!
  Hilsen Lise

  SvarSlet
 8. Hvor er den bare køn - har skrevet den på min planteønskeseddel. Den ligner en der fylder godt i bedet.. Tak for plantetippet.

  Ha en dejlig søndag.
  Kh Lise

  SvarSlet
 9. Sikke et pragteksemplar af foldblad, jeg kan desværre ikke have dem pga sneglene. Har haft et par stykker der bare lige overlever.
  Sjov ide med din cykel.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 10. Jeg har aldrig hørt om foldblad før, men det er nok også i orden, for den lader til at høre hjemme under større forhold. Du har 2 tønder land at folde dig ud på :0) HOLD NU OP! Og havestue. Og cirkusvogn. Det kan da blive til noget.

  SvarSlet
 11. Hold da op din hvide foldblad er imponerende stor. Min har aldrig blomstret og jeg synes ikke rigtig den vokser. Her er noget at leve op til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe, jeg har den sorte, den stod i et par år i fuld skygge uden blomster. Nogle træer blev fældet og vupti,den breder sig meget år for år og får maaaange blomster. Tænkte at dine måske står i skygge. Skal lige sige at den ikke står i fuld sol (skovhave). Venlig hilsen Phiah

   Slet
 12. Hej Anette.Hold da helt op en flot foldblad.......som jeg heller ikke kender.Imponerende størrelse.
  Vælter de aldrig?God aften Jette

  SvarSlet
 13. Hej allesammen. Tak for alle jeres søde og dejlige kommentarer.
  Den regnfulde sommer sidste år var mine foldblade rigtig glade for. Hvis det er meget tørt og varmt kan de godt finde på at hænge. Nogle tørre somre har jeg sat noget foran til at støtte dem hvis de blev slappe, så de ikke hang ud over gangen, men normalt holder de sig flot oprejst.
  Hos mig er det ikke noget større problem med snegle, bladene kan da godt få lidt huller, men hva gør det når først blomsterne stjæler al opmærksomhed :-)
  De breder sig langsomt, og det kan ske at de frøsår sig.
  Bliver spændende hvor mange nye foldblad der bliver plantet til sommer. Det er noget af det jeg synes, der er rigtig spændende at opdage nye planter og prøve dem :-)
  Og til Nette, ja 2 tønder land er meget plads i haven, og derfor dur det ikke med småbitte sjældenheder, de drukner og bliver væk, og får slet ikke den opmærksomhed de fortjæner.

  SvarSlet
 14. Hej Anette
  Igen nogle fantastiske billeder fra dig..og jeg sidder lidt og smiler glad, for sidste efterår fik jeg den sorte Foldeblad, sammen med en masse andre stauder, af en min søde nabo i kolonihaven..det var lige inden frosten kom. Så det gik hurtigt med at få dem i jorden igen..og nu kan jeg ikke huske hvor jeg plantede den..;-) men jeg glæder mig til den kommer op og jeg er da nok en af dem der er glad for den breder sig langsomt..da min have jo ikke er så stor.

  Smil fra Linda

  SvarSlet