Bed & Breakfast

lørdag den 23. april 2016

Højbedshaven klar til en ny sæson.

Mine højbede er nu klar til endnu en sæson med grøntsager og blomster. Der er gravet komøj ned i bedene, de er renset for ukudt. De stauder jeg havde sået der er plantet ud i haven.

De 2 gamle lange højbede i træ, der havde udtjent deres værnepligt er skiftet ud med 4 nye højbede i jern, så alle bedene nu er i jern og med sneglekanter. De nye højbede fyldte ikke helt så meget som de 2 gamle i træ, så der blev plads til en stor jernurne, som nu danner centrum i min ikke helt symetriske højbedshave.


Et nyt lag flis i gangene, er dejligt at gå på, holder det værste ukrudt væk og ser dejligt ud. Flisen er nylavet og meget lys, den vil hurtigt falme og få en mørkere og mere neutral farve.


Der er sat kartofler og løg. I det lille drivhus er der priklet salatplanter ud. Jordbærplanterne er der godt gang i. Resten af bedene er klar til at så i. Jeg har ærter og ærteblomster til at stå i blød, de skal sås i morgen. Første hold ærteblomster er 4 cm høje og sået direkte i højbed for flere uger siden. Så mon ikke jeg også i år får tidlige ærteblomster.


Den store jernurne som blev plantet til med hornvioler, for nogle uger siden, lyser fint op imellem alle jordfarverne.Jeg er meget glad for at dyrke i højbede, jeg avler meget på lidt plads, og de er nemme at håndluge i. Jeg har dog et stort stykke med køkkenhave til de grøntsager og blomster der fylder meget, bla. græskar, solsikker og rækker af sommerblomster til snit.


16 kommentarer:

 1. Kære Anette. Dejligt når det hele begynder at vise sig og planen for hvad man gerne vil ser ud til at gå op i en højere enhed. Dine højbede har jeg altid synes er utrolig flotte, og praktiske, Der er ikke megen vedligehold i dem, så du kan bare koncentrerer dig om jorden og det der skal i. Jeg synes det ser rigtig flot ud med den store jernpokal og hornvioler gør altid godt - du jeg elsker dem og kan ikke få nok - de kan holde længe og bliver så flotte
  Skal alt være symetrisk - ikke efter min mening, tingene opstår jo ofte over tid, og det kan jo være svært at flytte rundt på alt fordi noget bliver skiftet ud.
  Glæder mig til at hvordan alle de gode sager trives i jorden :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Uhh det ser godt ud, blir godt når forår og sommer rigtig kommer igang
  God søndag

  SvarSlet
 3. Det ser så fint ud, elsker den slags bede

  SvarSlet
 4. Hej Anette. Det ser bare flot ud. Det må være en rigtig stor glæde og fornøjelse at få det så pænt og så nyttigt også. Du er vel nærmest selvforsynende med grøntsager? Det er en rigtig god idé med pokalen som midtpunkt. Det ser super ud. Det er dejligt at gå på flis og så holder det ukrudt væk. Jeg er meget imponeret og tænker også, at det har krævet en del fysisk arbejde at få alt dette arrangeret så flot og praktisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja der er sjældent noget man kommer sovende til :-) Min mand er rigtig sød til at hjælpe med det grove.
   Helt selvforsynende er vi ikke, men om sommeren er det ikke meget der bliver købt.

   Slet
 5. Det er da rigtig skønt! Jeg glæder mig også til at rigtig få gang i køkkenhaven, for der er ikke noget bedre end det som man selv dyrker. Hvad skal du have i køkkenhaven? Jeg mangler lidt inspiration, men jeg har gang i orangeriet hvor jeg spire rødbeder, spidskål osv.

  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal have løg, kartofler, fennikel salater, ærter, gullerødder, spuash, porrer, knoldselleri, persillerod, persille, jordbær, hindbær, og masser af sommerblomster. Højbedene bruges også hvis jer sår lidt stauder, de er nemmere at holde øje med i små bede, inden de skal udplantes.Ude i den store kakkenhave har jeg desuden rigtig mange græskar, solsikker, og de grøntsager som der ikke er plads til i højbedene, bla grønkål.

   Slet
 6. Hej Anette.Det ser rigtig godt med den flotte pokal i din køkkenhave.Og flot nu da alle højbedene er ens.Jeg er også glad for at dyrke i højbed........synes det er nemt at holde.
  Her har jeg været på plantemarked i dag i det smukkeste vejr..........og fik fine planter med hjem.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 7. Hej Anette. Hvor ser det altså flot ud med de nye højbede. Jeg håber at frosten holder sig væk fra jeres egn, så dine ærteblomster forbliver friske. De er så skønne både at kigge på og dufte til, dem kan man ikke få nok af :-) Kærligst Merete

  SvarSlet
 8. Anette du er en ildsjæl..flot ser højbedene ud og det flis gør jo også du holder dræbersnegle væk da de ikke kan lide flis..

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig godt ud. En helt ny og ren køkkenhave klar til brug. Flisen ser godt ud mod de rustfarvede højbede - også nu, hvor den er lys. Sådan nogle højbede er guld til grøntsagerne.
  kh, Karen

  SvarSlet
 10. Hvor ser det fint ud :0)
  Her skal vi have anlagt højbede til køkkenhave i år. Det bliver rigtig dejligt..
  God ide med opsatsen, der bryder det hele lidt - og giver flere opdagelser for øjet ;0)

  SvarSlet
 11. Åh hvor ser det bare fint ud! Mine højbede er lavet i lærketræ, men synger desværre på sidste vers. Jeg er nok nødt til at skifte dem ud løbende, og har også kig på jern, det må da holde noget længere. Må jeg spørge, hvor tykt jernet er? Jeg kunne også godt tænke mig at vide, om det fungerer fint med flis mellem bedene - der kan vel ikke helt undgå at falde noget jord ud, når du luger og graver, men det betyder måske ikke noget?
  Tak for en super fin blog og dejlige billeder. Jeg er ikke så aktiv i kommentarerne, men læser flittigt med :-). Håber på, jeg kan kommer forbi og se din dejlige have engang i løbet af sommeren.
  Venlig hilsen Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla.
   Jeg ved faktisk ikke nøjagtigt hvor tyk jernet er.
   Flisen fungere på den måde at den er rar at gå på og ser fint ud. Jeg lægger et nyt lag på hver forår, for flis er et naturmateriale og formulder. Der falder selvfølgelig lidt jord ved siden af bedene af og til, så der vil være noget der sår sig i flisen, men det er nemt at hive op, og her er det ikke et stort problem.
   Tak for roserne :-) du er meget velkommen i min have.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 12. Hej Anette.
  Er højbedene nogen I selv har fabrikeret eller kan du henvise til et sted du har købt dem? De er super fine, elsker det rustikke look og ikke mindst at der er et snegleværn på dem...!

  SvarSlet
  Svar
  1. Højbedene har vores smed lavet på bestilling.

   Slet