Overnatning / Glamping

tirsdag den 23. juni 2015

Rababersaft.

Da jeg var barn, lavede min mor hver sommer flere spande rababersaft. Der gik meget saftevand til på gården, hvor karlene var på kost. Jeg husker tydeligt hvordan saften stod og trak et par dage, hvorefter den blev siet og der kom sukker i. Her var det nemlig at vi måtte røre rundt i spanden for at få sukkert opløst, det tog endnu et par dage. Det at røre rundt i spanden og hvirvle sukkerkornene op, kunne jeg rigtig godt lide. Spanden var dækket af et klæde.


Opskrift :
1500g rababer snittet i små stykker
1 usprøjtet citron, skåret i både eller skiver
30g vinsyre
2 l kogt kold vand

Rababerne skylles og snittes, citronen skylles og skæres i stykker, alle indgrienser blandes i en skål eller spand og trækker i 2 døgn, et køligt sted. Derefter sies saften og der tilsættes ½ kg sukker pr. liter siet saft. Der rørers rundt i saften af og til, indtil sukkeret er opløst. Der kan evt. tilsættes atamon.
Saften smager af sol og sommer :-) nå ja og så rababer.

9 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert, og det kan vist lige nås, inden rabarberne skal have lov at være i fred.

  SvarSlet
 2. Tak for opskriften,-det lyder nemt.Skal det ikke koges?

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Det ser lækkert ud med saften ,men nu er det sådan at jeg har spist de friske rababer tror du at man kan bruge frosne også ?

  SvarSlet
 4. Tak for opskriften - den må jeg afprøve :-)

  SvarSlet
 5. Hej Anette.Tak for opskriften på rabarbersaft..................det må prøves,
  For har aldrig haft SÅ store og flotte rabarber som i år.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
 6. Kære Anette.
  Det ser vel nok lækkert ud, men jeg kender ingen der forærer rabarber væk.
  Anette, jeg har i flere år haft en blå jakobstige i den samme krukke. I år har den været ualmindelig længe om at sætte knopper og tænk dig, alle blomsterne er hvide. Jeg har aldrig haft en hvid. Hvordan går det mon til??
  Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
 7. Ja det er bare mums! Anette, jeg laver det på samme vis og det er væk førend man får set sig om. Jeg har lige købt masser af ingefær,så der kan blive lavet ingefær schot, vil prøve at lave en med rabarber i. Hygge herfra knus Leila

  SvarSlet