Opskrift :
1500g rababer snittet i små stykker
1 usprøjtet citron, skåret i både eller skiver
30g vinsyre
2 l kogt kold vand
Rababerne skylles og snittes, citronen skylles og skæres i stykker, alle indgrienser blandes i en skål eller spand og trækker i 2 døgn, et køligt sted. Derefter sies saften og der tilsættes ½ kg sukker pr. liter siet saft. Der rørers rundt i saften af og til, indtil sukkeret er opløst. Der kan evt. tilsættes atamon.
Saften smager af sol og sommer :-) nå ja og så rababer.
Det lyder lækkert, og det kan vist lige nås, inden rabarberne skal have lov at være i fred.
SvarSletTak for opskriften,-det lyder nemt.Skal det ikke koges?
SvarSletNej det skal ikke koges.
SletHej Anette
SvarSletDet ser lækkert ud med saften ,men nu er det sådan at jeg har spist de friske rababer tror du at man kan bruge frosne også ?
Ja mon ikke.
SletTak for opskriften - den må jeg afprøve :-)
SvarSletHej Anette.Tak for opskriften på rabarbersaft..................det må prøves,
SvarSletFor har aldrig haft SÅ store og flotte rabarber som i år.
Rigtig god dag knus Jette
Kære Anette.
SvarSletDet ser vel nok lækkert ud, men jeg kender ingen der forærer rabarber væk.
Anette, jeg har i flere år haft en blå jakobstige i den samme krukke. I år har den været ualmindelig længe om at sætte knopper og tænk dig, alle blomsterne er hvide. Jeg har aldrig haft en hvid. Hvordan går det mon til??
Kærlige tanker fra Eliane
Ja det er bare mums! Anette, jeg laver det på samme vis og det er væk førend man får set sig om. Jeg har lige købt masser af ingefær,så der kan blive lavet ingefær schot, vil prøve at lave en med rabarber i. Hygge herfra knus Leila
SvarSlet