Bed & Breakfast

torsdag den 5. december 2013

Stormsikring.
Hvis der er noget jeg ikke kan lide, så er det voldsom storm, der ødelægger og beskadiger. Så varslet om den kommende storm har fået mig til at tage alle de forholdsregler jeg kan. Borde, bænke, lanterner, diverse krukker, havreneg, samt hvad jeg ellers har overalt i haven, er flyttet ind. Et stort ekstra arbejde, men intet mod hvad det ellers kunne blive. Når stormen er ovre flyttes alle tingene ud i julehaven igen. Herover er det billeder af diverse ting og sager fra området omkring gårdspladsen, de er kommet ind i garagen. De større møbler er kommet i maskinhuset. Alle de mindre ting fra terrassen ved skurvognen er stillet ind i skurvognen, de større er kommet i stalden. På den overdækkede terrasse i haven, er tingene sat ned langs indersiden af muren, så de står i læ, alle glasting er kommet ind i udestuen.
Nu krydser jeg så fingre for at mine 3 glashuse holder, de har alle modstået tidligere storme, vi bor jo vestpå, så vi har forstærket dem.
Hvordan står det til hos jer, har i også været ude og stormsikre haven.

22 kommentarer:

 1. Her på Nordfyn har vi også taget vores forholdsregler alt hvad der kan flyttes ind er inde nu. Her er det også drivhuset jeg er mest nervøs for havde lidt skader på det i oktoberstormen som var slem på disse kanter. Jeg kan godt se at du har haft travlt men det er da bedre end hele din dejlige julehave blæser helt itu. Nu må vi bare blive inden døre og håbe det bedste.
  KH Anne

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Uhh ja den storm, den kostede mig 21 glas i drivhuset sidste gang, så jeg har nerverne udepå tøjet indtil den er overstået. Alle de løse genstande er også blevet samlet ind her, og hellere det end skulle samle op bagefter. Vi krydser fingre for os alle :-)

  SvarSlet
 4. Vi havde ikke så meget ude, men mine dekorationer er flyttet ind. De stod heldigvis på trækævler og de flyver da forhåbentlig ingen steder.
  Vi håber det bedste.
  Knus

  SvarSlet
 5. Jeg har også være ude og tage mine ting ind. Tænkte på dig da jeg gik rundt og samlede ind. Det må være et stort arbejde for dig, men som du skriver heller det end bagefter.

  SvarSlet
 6. Jeg krydser finger for at din have kommer helskindet igennem stormen <3

  SvarSlet
 7. Ja, sikke et arbejde du må have. Krydser fingre..
  God december dag
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Jeg burde også flytte alt ind... men har kun flyttet lanterner ind i orangeriet, og mine små glashuse ned på jorden. Jeg håber på at vi igen ligger i læ - vi har jo en fordel i at huset giver læ til haven. Min største bekymring er Orangeriet.... det står ret godt og solidt, men hvad der flyver ned og ind i det kan jeg ikke gøre noget ved.

  Håber alt holder ude hos dig Anette. ... Krydser fingre.
  Knus Susan

  SvarSlet
 9. Jeg har ventet med at lave lys i haven, bor med udsigt til Vadehavet.

  SvarSlet
 10. Ja, jeg har stormsikret - håber jeg! Nu krydser jeg fingre og hygger mig ved brændeovnsvarmen - og computeren :)

  SvarSlet
 11. Ja, vi har også sikret det, vi kunne! Thorben blev færdig med at rejse et nyindkøbt lagertelt for et par dage siden, som skal huse maskiner, haveredskaber mm., så han er meget nervøs for, om det kan holde til stormen!

  SvarSlet
 12. Jeg tænkte netop på din smukke have, håber det bedste for Jer.
  Vi har et telt over vores krukker, håber vi også har det i morgen:)
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
 13. Det er nok en god ide at sætte tingene ind, selvom det er et stort arbejde.

  SvarSlet
 14. Har også været ude at stormsikre i formiddags. Trillebørerne i 'garage' under det store havebord, bilen i læ i naboplejehjemmets carport, alle ikke-tunge ting ind i Tehuset osv.
  Under den seneste storm mistede jeg fem store, smukke, 60 år gamle birketræer, så nu er jeg spændt på om resten for lov at stå denne gang. En fortmand forklarede engang noget i retning af, at træer holder hinanden i skak, så når det tynder ud i dem, bliver de resternde mere udsatte. Jeg hader, når træer mister livet og allerværst er det, når de bliver fældet, bare fordi de står i vejen. Men jeg håber det bedste. I det mindste bor jeg ikke nede ved Isefjorden, som vi skal være forberedt på gå over sine bredder i morgen.
  For at drømme mig bort til bedre tider vil jeg nu sætte mig med Dalbys 'Den hvide Have'.
  Pøj! Pøj! til Alle derude.
  Metereologerne siger, at hele landet bliver ramt
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 15. Hej Anette.Håber vi alle kommer godt igennem stormen.....godt du har sat det hele indendøre.......for surt hvis det hele blæser istykker.Knus Jette

  SvarSlet
 16. uh ja, her har vi også været igang, med at flytte ting i sikkerhed.. Hele vognporten er fuld. Bilerne er kørt i sikkerhed i laden.
  Vi krydser fingre for rygningen på stalden holder (truede lidt med at lette i oktober ), drivhuset står også lidt udsat.. Håber ikke det bliver så slemt som først antaget..
  Håber alle kommer godt igennem.
  God aften
  Kram

  SvarSlet
 17. Her har vi også forsøgt at sikre os, at ingen løsdele kan flyve. Med der er altid noget man har glemt på en firelænget gård. Vores lagertelt er surret ekstra med stornstropper. Ligeledes drivhuset(5 x 24 m). Vinterafdækningen har jeg prøvet at holde på plads med mursten som vægt, men jeg tror ikke det holder.
  Weberen var kørt en tur, så nu er den kørt i garage:o)
  Håber dine små huse i haven holder.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 18. Ja her er alt flyttet ind i stalden/laden...så må vi jo bare flytte det ud igen når denne storm er over.
  Det buldrer godt der ude og en gang i mellem føles det som om huset rystes lidt..;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 19. Hej Anette

  Håber I er kommet helskinnet igen stormen og uden alt for meget der er ødelagt.

  Jeg kan godt forstå du ikke turde tage chancer med alle de fine ting du har lavet igennem de sidste måneder. Selvom det er et kæmpe arbejde at bære det frem og tilbage, så du kan være klar til weekenden igen.

  Knus herfra det midtfynske hvor vi slap for ødelæggelser denne gang, Pia

  SvarSlet
 20. Jeg kom billigt igennem Fru Bodil:o). Eet glas i drivhuset røg, 3 krukker og lys-hængepilen i garage... Håber alt er vel hos jer dagen derpå, og så må du have god arbejdslyst, når du sætter alle dine ting ud i din hyggelige julehave igen. ;o))

  SvarSlet
 21. Hej Anette Håber alt gik godt hos jer - bliver helt bekymret, når du ikke kommer med et nyt indlæg i dag, men regner med at det er fordi du har travlt med at pynte op igen. Håber på det bedste!!
  kh Trine V.

  SvarSlet
 22. Hej Anette
  Håber du fik taget "alt" med ind i sikkerhed, for den storm har da godt nok lidt lange udsigter.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet