Bed & Breakfast

tirsdag den 10. december 2013

Hygge i drivhuset og hvordan vi har stormsikret det.

Begge nordgavle i mine 2 gamle drivhuse, har fået erstattet glasset med træplader. Det gør dem meget mere stabile, og de har overlevet adskillige storme. Begge huse er omkring 26 år gamle. Et andet trick jeg benytter mig af, når der ryger en rude, er at den nye monteres med silicone. Det er jo altid clipsene der ikke kan holde på glasset, så det flyver af og splintres.

Dette drivhus på billederne har jeg arvet, det er skruet fast direkte ned i den gamle beton på møddingspladsen.

Drivhuset bruges her om vinteren udelukkende til hygge, hvor vi kan sidde med vores kaffe og the, eller indtage frokosten. Der er møbleret som i en lille stue, med bord, stole og bænke. Lysekronen  over bordet, giver det mest fantastiske lys og spejler sig rundt i glassene, specielt når det er mørkt.

18 kommentarer:

 1. SÅ KOELIGT
  LURT Å BYTTE UT NOEN AV VINDUENE SÅNN
  JEG HAR OGSÅ
  LAGET MEG BETONG KAKKER
  TAKK FOR TIPSET
  KLEM ELI:)

  SvarSlet
 2. Hei
  Så mye fint du viser :))
  Har sittet lenge og lest alle dine fine innlegg, så flink du er:)
  Har ikke blogget siden juni jeg, men jeg må vel begynne igjen tenker jeg:)
  Ha en fin adventstid, klem Hanne

  SvarSlet
 3. Hej, tror jeg vil prøve at sætte de nye glas i med silicone. For ved forrige storm røg der 21 glas og sidst 6 glas, og denne gang kan jeg samle skår op i en afstand af 15-20 m væk fra huset. Tak for ideén :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. P.S. bruger du silicone hele ruden rundt eller kun i punkter?

   Slet
  2. Jeg piller gummilisten af som glasset hviler på, og så en ordentlig stribe i begge sider af glasset. Når jeg gør det, tager jeg en hel bane af gangen.

   Slet
  3. Mange tak for dit svar :-)

   Slet
 4. I drivhuset i vores gamle have var alle vinduer sat fast med silicone hele vejen rundt, og vi nåede aldrig at opleve en rude falde ud.
  En tidligere kollega (gl. drivhusgartner) sagde altid, at det var det eneste rigtige at gøre, for så kan ruderne ikke stå og klapre, og dermed være ekstra udsatte i en storm.

  SvarSlet
 5. God idé til alle de, som nu igen har mistet et drivhus.
  Knus

  SvarSlet
 6. Hej Anette
  Det ser da bare vildt hyggeligt ud, og god ide til sikring mod stormen.
  God aften-
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 7. Dejligt med hygge i drivhuset også om vinteren. Godt med noget stormsikring men helt slippe for knuste glas kan man nok aldrig. Det betyder nok også lidt hvor man placerer det på grunden. Jeg vil ikke undvære mit drivhus så jeg må tage de storme der kommer og sætte nogle nye glas i hvis det blir nødvendigt.
  God aften

  SvarSlet
 8. Det ser SÅ hyggeligt ud. Og hvis det har overlevet de seneste to storme, må det da kunne holde til hvad som helst!

  SvarSlet
 9. Hej Anette. Hvor ser det hyggeligt ud. Kan jeg måske få lov til at lægge et link til denne side ind på facebookgruppen "Drivhusglæder og haveguf", gode ideer til sikring af drivhuset er altid velkomment. :o)

  SvarSlet
 10. Hej Anette.Der ser bare så hyggeligt ud i dit drivhus.Vores bliver brugt til at opbevare ca.50 krukker her om vinteren.
  Og tak for det gode råd med silicone..........mistede kun to glas under den forrige storm.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
 11. Hyggeligt altså...sådan en lysekrone udenfor er lige til at få grønligt skær i hovedet (og det er ikke på den haveagtige måde;0)). Drømmer om sådan en lysekrone udenfor en vindstille skumring, men det er vist blot en rimeligt romantisk drøm...

  Juleknus fra Katinka

  SvarSlet
 12. Det er altså guld for sjælen at kunne side ude men under glas på denne tid af året, jeg er lidt jaloux.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du slet ikke noget drivhus Henrik :-) Måske et ønske der går i opfyldelse en dag :-) Du er da ellers velkommen til at komme og sidde i et af mine, og ja det er guld for sjælen.

   Slet