Overnatning / Glamping

onsdag den 9. oktober 2013

Rådhusvin og æbler.

Jeg har altid været fasineret af rådhusvinens intense røde farve her om efteråret. Jeg har den ikke selv i haven, men ved en mur hvor den vokser, så der har jeg et par håndfulde blade fra.
Her er et par gamle sylteglas fyldt med blade og æbler, farverne klær hinanden så godt.På symaskinebordet i udestuen, ligger der bare en håndfuld blade, de giver farve og stemning.


11 kommentarer:

 1. Rådhusvinen er bare så flot! Jeg har også en, der er begyndt at brede sig op af mit hegn.Den lyser i den grad op med sin knaldrøde farver. At lægge lidt blade til pynt er en god idé.
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 2. Hvor jeg bare gerne ville overtale manden min til at få en rådhusvin. De er virkelig flotte. God ide at bruge bladene til diverse udstillinger:-)

  SvarSlet
 3. hvor er de flotte - jeg har også været ude og finde røde blade i dag, jeg har ikke selv nogen - dvs blade har jeg nok af, bare ikke nogen røde :) :) :)

  SvarSlet
 4. Ja, det er helt fantastisk så røde vinens blad kan blive! Virkelig fascinerende. Og meget fine sammen med æblerne!
  Knus

  SvarSlet
 5. Ser flot ud - tror lige jeg vil smutte en tur forbi biblioteket nær min arbejdsplads - der gror nemlig en rådhusvin op ad væggen ;0)
  Som altid tak for dejlig inspiration..

  SvarSlet
 6. De smukke røde blade er så betagende. Har selv lige plantet tre vildvin i håb om at få farven ind haven. Indtil den er stor må jeg nøjes med at nyde naboens, som jeg lige kan se toppen af, over hækken.
  Kh Heike

  SvarSlet
 7. Nogen gange kunne jeg godt tænke mig at være lige så kreativ som dig Anette :)
  Flot idé
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 8. Meget smukke blade - og vældig kreativt at putte dem i syltetøjsglad. Meget inspirerende :-)

  SvarSlet
 9. Hej Anette. Har lige siddet og kigget på dine billeder med rådhusvin. Synes det er utrolig flot. Jeg skal snart holde en fest for min mand, og jeg vil gerne pynte med rådhusvin blade, er de svær at få fat i ? og har du nogle gode ideer til bordpynt sammen med dem ? Mange hilsner Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe.
   Rådhusvin vokser ofte ved offentlige bygninger, så de er ikke så svære at få fat på. Men måske de er blæst væk for i år. Hvis du er heldig at finde nogle, kan du drysse dem med rund hånd hen langs midten af bordet, som en løber, og derpå stille lys ( bloklys eller fyrfadsglas ). Derimellem kogler, kastanier smågrene evt. af lærk og blomsterhoveder. Kan du ikke finde rådhusvinblade, kan andre blade og sagtens bruges. God fornøjelse og tillykke med manden.
   Hilsen Anette

   Slet
 10. Hej Anette.
  Har først været inde og se min mail fra dig af nu. Tak for svaret. :D Prøvede længe på at finde disse rådhusvin blade, men det lykkedes ikke, fandt dog en anden løsning, hvor jeg faktisk havde været ude og samle kastanier, kogler, og nogle orange former for lamper m/bær indeni, tror de hedder kinesiske lamper, men er ikke sikker, og andre natur materialer, og det blev rigtig flot. Jeg købte så store farvede blade istedet for. Havde faktisk fra en bekendt fået en ide med æbler, hvor jeg lavede hul til fyrfadslys, det så rigtig godt ud, og vi havde en rigtig god aften. :D
  Endnu en gang tak for din tilbagemelding, jeg vil helt sikkert gøre brug af din hjemmeside en anden gang.

  Mange hilsner
  Dorthe

  SvarSlet