Overnatning / Glamping

lørdag den 12. oktober 2013

Dejlige kastanier.

Lige siden jeg var barn har jeg elsket kastanier. Den blanke overflade, de piggede skaller og de store fligede blade. Alle ting der sætter gang i fantasien. Som voksen nyder jeg stadig synet af de flotte kastanier og bruger dem nu som dekorative, fryd for øjet, stilleben. Det kan være i et minidrivhus, under en glasklokke, i forskellige skåle og fade. 
På denne tid af året har jeg også altid en kastanie i lommen på min jakke, alene af den grund at den er rar at røre ved :-)
Vi har selv et stort kastanietræ i haven, det har bare aldrig været særlig flittig til at lave kastanier. Så hvert år går jeg en tur i anlægget i Vemb, hvor der er 2 kæmpestore træer, der er meget produktive. De 2 nederste billeder er derfra.
Ønsker jer alle en rigtig dejlig weekend.

8 kommentarer:

 1. Kastanjer er da bare så dejlige! Og man kan jo finde dem alle vegne for tiden. God weekend - med masser af kastanjer ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg har også altid en kastanie i lommen på denne tid, ærgerligt at de bliver hurtigt matte.

  SvarSlet
 3. Kastanier har det hele- den piggede skal og den blanke, fine overflade.
  Dejligt stort kastanietræ!
  God Weekend
  JetteMajken

  SvarSlet
 4. Hej Anette,
  Jeg samler også stort ind og tænker, at det er noget vi mennesker instinktivt gør. Jeg kan slet ikke lade være med, at samle en kastanie op, hvis jeg ser den.
  Desuden er det vist noget med, at hvis vi mennesker har et par kastanier i jakkelommen her til vinter, får vi ikke ondt i vores led og lemmer.
  Rigtig god kastanieweekend herfra,
  Kærlig hilsen Mathias

  SvarSlet
 5. åh, og du har endda fundet nogen som ikke har forladt skallen endnu, ved de kastanjetræer jeg har mødt har kastanjerne smidt frakken - ærgerligt, for jeg ville have lavet en akvarel/sketch med kastanjer i skal :) :) :)

  SvarSlet
 6. Kastanier er dejlige at se på - at røre ved - at lave dyr af - at have liggende til pynt....men Sussi hvad er en akvarel/sketch med kastanier i skal for noget??
  Noget vi skal lære om?
  Vi har en kastanieallé ikke så langt fra, hvor vi bor, og man leder altid efter kastanier, når turen går der forbi.

  SvarSlet
 7. åh ja kastanjer :0) Så fine.. tror jeg skal have lavet mig en kastanjekrans i løbet af ugen.. Her tager vi også afsted til en nærliggende park, når vi skal samle mange kastanjer..
  Ha' en dejlig søndag

  SvarSlet
 8. Det er da sjovt med den kastanie I lommen. Selv kunne jeg ikke lade være med at tage en kastannie I lommen I torsdags vi hentede Sigurd I børnehaven. Skal lave kastaniekranse med Sylvester og Sigurd på tirsdag, vi skal også bage en æblekage, og invitere mor, far og bedstefar på kaffe.
  Mange hilsener
  Hanne

  SvarSlet