Bed & Breakfast

mandag den 26. januar 2015

Tumlingene er flyttet ind.

I formiddags flyttede tumlingene ind i vores 2 dueslag, 4 tumlinge i hver. Tumlinge er elegante hvide duer, som laver flotte opvisninger i luften. De er hurtige og kan klare sig for duehøgen. 

Vi havde jo ellers hvide højstjærter, som vi havde lavet den fineste vinterresidens til, for de er ikke gode flyvere og var nemt bytte for duehøgen. Desværre var vinterresidensen ikke sikret mod et lille rovdyr, som slog dem alle ihjel på en nat. I stedet for det store sorte dueslag, burde vi have lavet et dueslag, som vi kunne lukke for om natten, ligesom vi gør ved hønsene. Man kan altid være bagklog.

8 smukke tumlinge fra Tante Grøns have, venter på at komme ud i deres nye omgivelser.I starten, ca 3 uger,  skal de være i voiliere, så de kan vænne sig til at nu er det her de bor. Så vi har bygget 2 midlertidligere voiliere, en ved hvert dueslag.

Dueslaget i den hvide have, som er blevet yderligere sikret, med et glat pvc rør rundt om stolpen.


Det sorte dueslag, som vi har flyttet om på maskinhusets væg, der får de udsigt til hønsegård og køkkenhave, den gl. møddingsplads og markerne.


De ser ud til at befinde sig godt i de nye omgivelser.


Men hov, der er jo 6 på taget, og det er fordi at jeg for nylig fik foræret 2 hvide duer, som jeg troede var højstjærter. Der kom en mand og afleverede dem, og han vidste ikke hvad det var for nogle. Men smukke er de. De har ligesom en hvid butterfly på brystet, er små og elegante, næbbet er lidt kort. Jeg har søgt og søgt, for at finde ud af hvad det er for nogle, men uden resultat. De skal jo have den helt rigtig pasning, og er de ikke gode flyvere, skal de ikke lukkes ud i friheden, men være under beskyttede forhold. Er der nogen der ved hvad det er for nogle, så skriv meget gerne til mig, eller ring på 40259625.

Lidt efter jeg havde lavet dette indlæg, blev gåden løst, de 2 duer jeg har fået foræret, er af racen Valencia Figurita. 


Drømmen om højstjærter er der stadig, så vi skal have bygget et sikkert dueslag, som vi kan lukke for om natten, så der atter kommer liv i den store voiliere som vi byggede i efteråret.
16 kommentarer:

 1. Kære Anette.
  Tillykke med dine duer. De er virkelig smukke. Bliver selv inspireret til at få et par stykker. Havde duer i min forgangne ungdom og savner af og til ..... nå det rr et andet kapitel ; 0)
  Vil ikke koge men de 'ukendte' duer, minder lidt om en Modeneser. Tysk måske ...
  Held og lykke med jeres skønheder.
  Kærlig hilsen. Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris.

   Der kan også sagtens blive et par duer til dig:o)Mon ikke ham den skikkelige ville elske at forkæle dig med at lave et bette dueslag?

   Knus

   Slet
 2. Kære Anette, det bliver du glad for, vi fik også fra Tante Grøn og dem har duehøgen ikke taget, de er lidt mere forfløjen, men de flyver så smukt og rapt. Palle alene i verden ( den sidste højstjert ), sidder tilbage og kigger på dem, når de pludselig flyver. Tænker at de andre distrahere duehøgen, så han kan være i fred, han har fået sig en lille kæreste og bor stadig på anden sal tv. Rigtig god fornøjelse, jeg kan gå rigtig tæt på mine nu, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.

   Åh, hvor dejligt at høre, at jeres tumlinger flyver smukt og især rapt. De driller høgene med deres flyveegenskaber. Så nu kan de glemme alt om duesteg. Skønt at Palle har fået en kæreste og er bor med hende på 2. sal. Er spændt på, hvornår de begynder at ruge. Vores ruger stort set hele året. Også nu.

   Knus

   Slet
 3. Kære Anette.

  Tusind tak for hyggeligt og dejligt dueafhentningsbesøg igår. Skønt at se, at de har så fine forhold i deres nye hjem. De kommer med garanti til at sidde oppe på maskinhusets tag og hygge sig, for de vælger altid det højeste sted.

  Jeg blev supernysgerrig på at forsøge at identificere dine små kortnæbbede duer, da Iris skrev om tyske racer. Så jeg har researchet lidt. Mit bud er, at det er Afrikanske Mæfikker:o) Sikke et navn!

  Håber og tror, at I får rigtig stor fornøjelse og glæde af tumlingerne. De er utroligt tillidsfulde og de rene luftakrobater. Når de bliver mere tamme, kommer de sikkert og holder øje med, hvad du går og laver. Vi holder så meget af deres finurligheder.

  Pøj pøj med "integrationen". Hils.

  Stort knus fra den anden fjerfikserede

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Ser nu, at duerace-gåden ER løst. Smukke og yndige er de, de små spaniere. Tillykke med dem.

   Flere knus

   Slet
  2. Kære Tante Grøn.
   1000 tak for sidst. Hvor var det dejligt at besøge jer og se Tanten og Syrenprinsens paradis. Selv om det er vinter og der var lidt sne, kunne jeg sagtens se og fornemme, hvor der var kælet for alle detaljer. Og du kan tro at vi nød eftermiddagen, med dejlig havesnak og lækkert kaffebord, masser af nye indtryk og ikke mindst inspiration.
   Jeg har været ude g sige godnat til duerne, 2 af den sad på jorden i mørket, så den løftede jeg op i dueslaget, jeg måtte dog lige ind og hente en stige, for at kunne nå op med dem :-) Jeg er sikkert på at vi bliver meget glade for de livlige tumlinge, nyder allerede at der er hvide duer i dueslagene igen, selv om der er net over. Har flere gange i dag stået og faldt i staver over at kigge på deres gøren og laden, dejligt afslappende. Så endnu engang tusind tak for dem.
   Knus og hils

   Slet
 4. Kære Anette.
  Glæder mig at du har fået nanet på raceduerne. Det var vist 'butterfly'en' der drillede ... thi hi.

  Kære Tante Grøn.
  Et par vil der nok kunne blive plads til, mange tak for tilbudet, dog skal der liiiige laves 'dueslaw' hvornår det så bliver ; 0)

  Knus til både fam. Pedersen og fam. Justesen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris.

   Du skal have flere end to, dit søde beskedne væsen. Ellers kan vi ikke være sikre på, at de er af forskelligt køn. Og der skulle jo gerne komme amoriner i luften, så du kan få unger i dueslaget. Det bliver spændende med endnu en due-mor iblandt vi andre fjertossede.

   Knus retur til jer....både til de to- og de firbenede

   Slet
 5. ... det var dog sørgeligt som pegefingeren STAVER idag ... undskyld !

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og den tilhører Iris ♡

   Slet
  2. Det gør ikke noget Iris. Nu er i jo næsten nød til at bygge et lille dueslag :-) Er sikker på i ikke vil fortryde det.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 6. Sikke da en ulykke at miste alle sine dejlige, hvide, flyvende skønheder på én nat! Hvilket rovdyr er der tale om?
  Men I er jo straks i gang med nye fugle, som ser vidunderlige ud, og fine forhold får de i hvert fald.
  Man skal lære så længe man lever, siger et gammelt ord - du kalder det noget andet!

  Kh
  Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skrækkeligt. Vi ved ikke hvilket dyr det var, vi har sat 3 forskellige fælder op, men det eneste vi har fanget er en af kattene, og det gik ikke stille for sig, kunne høre den på lang afstand, den var bestemt ikke tilfreds med at sidde der. Vi har aldrig tidligere mistet nogen dyr, så jeg var helt chokeret over at det kunne ske, nu synes vi lige vi havde gjort det så godt.
   Ja det er rigtigt man skal lære så længe man lever,
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 7. Puh, jeg er vist lidt for meget bypige til at have dyr på den måde, for mine pus skal skal være i sikkerhed og langt væk fra ækle rovdyr og røvfugle. Og selv om I fange en, er der antageligvis flere. Naturens gang. Og jeg er glad for, at de nuværende duer kan undslippe. Har man dyr i det fri, kan det ikke nytte, at de er avlet således, at de ikke kan forsvare sig (ved at undslippe), selvom "dem med halen" er supersmukke. Jeg tvivler ikke et sekund på, at I nok skal bygge et nyt kongeslot med forsvar. Hænderne lader til at være skruet mere end almindeligt godt på hos jer. For slet ikke at tale om energiniveauet, som nogle gange har fået mig til at tro, at hele familien må være på speed. At have hvide duer baskende rundt i haven er et smukt syn. Jeg må nøjes med skovduerne. De er nu også ok i en hurtig vending. Og så har jeg for resten en grøn gøje siddende på min højre fod, mens jeg skriver dette. Og DET er skønt. Og smukt ;-) Håber de nye børn kommer til at nyde deres nye hjem.

  SvarSlet
 8. Tillykke med duerne :-) - Det ser spændende ud!

  SvarSlet