Bed & Breakfast

onsdag den 7. januar 2015

Akut behov, for forår i krukken.

I går fik jeg pludselig et akut behov for at få skiftet det efterhånden halvrødne græskar og den visne plante under i krukken på trappen foran køkkendøren. Kunne simpelthen ikke holde ud at se det halvsørgelige syn længere, ikke engang kælken med de røde æbler kunne opveje mit triste syn på trappen. Så i dag da jeg var en smut ude at handle, fik jeg købt nogle ranunkler. Hjemme igen blev de straks plantet i krukken, sammen med hvide hyacinter og en pletter i luften. 


Se det var straks meget bedre. Med i iveren efter at forskønne, blev der også fejet og revet grene sammen på gårdspladsen, så nu ser det ganske indbydende ud igen. Kælken er sat væk, så kan jeg altid hente den igen, hvis der skulle komme mere sne :-)


Bordet ved siden af køkkentrappen, havde i forvejen en hvid julerose og en hyacint. De har faktisk stået på bordet siden starten af november, så de har gjort det godt.


15 kommentarer:

 1. Den slags akutte behov kender jeg godt! Godt du fik opfyldt det :-)

  SvarSlet
 2. Dejligt og smukt Anette og jeg kan sagtens forstå din trang efter så laaaaaaang en jul, så er det befriende med ny luft, duft og syn :-). En skøn tid vi går i møde :-), kh Margit

  SvarSlet
 3. Ranunkler er bare det bedste!

  SvarSlet
 4. Jeg købte næsten alle Netto's hyacinter og gik helt amok i haven og dækkede potterne af med mos i håb om de holder længe, kunne bare ikke vente mere
  Kh Betina Kevings

  SvarSlet
  Svar
  1. Smiler, det kan jeg godt lide at du næsten tømte jeres Netto. Man bliver så glad af forårsløg. De hyacinter jeg satte i haven, i starten af november, til julehaven står rigtig fint endnu, så de holder utroligt længe, når de bare ikke får hård frost. Den smule vi havde mellem jul og nytår, tog de ikke skade af.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 5. Længslen og glæden er heldigvis stor ved alle årstidens planter ... elsker det...
  Har lige købt perlehyacinter i dag...

  SvarSlet
 6. Du siger noget! I går kiggede jeg faktisk lidt irriteret på noget halvvissent lyng i en "dekorativ" potte.

  SvarSlet
 7. Utroligt, så utålmodig man kan blive. Alle mine krukker er sat væk - men jeg har 5 stk. der er sat væk i tom tilstand. Og i går tænkte jeg faktisk, at det ville være smukt at sætte juleroser eller påskeklokker i de 5 stk. og sætte dem frem ved fordøren igen. Og med dette vejr, skulle det jo nok kunne lade sig gøre.
  Den vinter, vi stort set slet ikke har haft, har allerede varet længe nok!

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Kære Anette.
  Det var da en pragtfuld idé at få lidt forår frem. Jeg kan godt lide Hannemors udtryk: Den vinter vi stort set slet ikke har haft, har allerede varet længe nok.
  Lad os fylde de tomme krukker med forår.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 9. Ih hvor det lyser op med dine dejlige fotos her midt i "vinteren". I dag er det da hel vildt deprimerende derude, regntungt og gråt med udsigt til blæst, så gør det godt at se de smukke planter hos dig. Jeg skal vist også en tur omkring Netto og planteskolen, og håber sandelig, at der er lidt tilbage til mig!
  Kh
  Hanne

  SvarSlet
 10. Det ser rigtig fint ud men kan ranuklerne godt klare sig hvis det begynder at fryse?

  Hilsen Bente Busk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Nej det kan de ikke. Hvis det begynder at fryse flytter jeg krukken til et frostfrit, lyst sted. De næste 14 dage er der ikke dog ingen tegn på frost :-)
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 11. Hej Anette.Ja !!! vi trænger til lidt forår i vores krukker................har selv lige købt en masse hyacinter.Så nu står den på ny pyntning af indgangen .
  Er vild med dine store vin balloner.Var selv heldig af få en til jul.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 12. Jeg har ikke holdt julehave så længe som du, så behovet her er ikke helt så stort her, men det nærmer sig. Så da jeg igår forgæves prøvede at grave en stikkende, tornet tingest op, kom nogle vintergækker til syne, og de blev plantet i en pokal med mos over, og nu venter jeg spændt på, om de kommer de udendørs i forkøbet ved at stå i den kolde forgang. I hvert fald havde jeg en hyggelig stund med at forskønne.
  Hav en god dag
  Lene

  SvarSlet