Bed & Breakfast

lørdag den 24. december 2016

Julemagi lillejuleaften.

Julen er den mest magiske tid på året. 


På hegnet ved hønsegården har der i et stykke tid hængt en gammel sæk. Merle har fortalt mig at det er julemandens, hun var helt sikker på at det var nissen der havde gemt hans sæk. I går da hun var hjemme hos os, opdagede hun at sækken var væk, så julemanden havde helt sikkert fundet den.


I aften har vi traditionen tro spist risengrød, og Merle var ovre i julemandens værksted med en skål med risengrød. Tænk jer alle gaverne, og kanen derovre var væk, det måtte betyde at julemanden var på vej ud med gaverne. Julemandens værksted var kun oplyst af levende lys, så der var en gangske særlig og magisk stemning derinde.


Da Merle selv havde spist sin risengrød og resten af familien var kommet, var hun, Alma og deres mors kusine Line ovre i julemandens værksted, og se om julemanden mon havde spist risengrøden. Det havde han, og han havde lagt et brev til Merle, hvor der stod tak for risengrøden, den smagte godt. Jeg kommer hjem til dit hus i morgen. Hilsen Julemanden. Merle havde øjne så store som tekopper da hun fortalte det, og viste den tomme skål frem.

Vores familie kommer hver år den 23 og får gløgg og hjemmebagte æbleskiver, og så udveksler vi julegaver. Vi danser også om juletræet. Merle og Alma fik gaver fra vores familie, da vi ikke skal være sammen juleaften. Det er en stor glæde at opleve deres begejstring. Der blev leget med gaverne og hygget. D. 23 er vi altid ude i festlokalet, hvor der er god plads.Pynten på juletræet er i glade julefarver, nu er det slut med det fine guld og sølvfarvede. Nu er der både flag, bamser, gyngeheste og træfigurer, samt kugler i alle farver. Det er sjovt som jeg pludselig synes noget kan virke kedeligt, fordi der er kommet 2 små prinsesser i familien. 

Flere af de figurer der hænger på træet nu er nogle som deres mor og hendes søskende har leget med, og som vi nu har monteret kroge og snore i. Genbrug er nu godt.


5 kommentarer:

 1. Rigtig glædelig jul til dig fru Pedersen og din familie.
  Det er så dejligt at følge din blog. Ja mine prinseser og prinser - i alt 8 stk. - er nu så store, at de desværre ikke tror på nissen længere, men dejlige er de også.
  Hilsen mormor/farmor,

  SvarSlet
 2. Åh, det er så sødt med sådan nogle små børn der ved at verden er fuld af magi :-) Jeg ønsker mig nogle børnebørn!
  Glædelig jul til dig og alle dine, Anette! Og tak for at du deler din have og andre glæder med os :-)
  Juleknus fra Nana

  SvarSlet
 3. Hej Fru Pedersen. Rigtig glædelig jul til dig og din familie. Hvor er det nogle hyggelige traditioner I har. Hvor er det bare godt, at julemanden er på vej til Merles hus:) Et lille fantastisk juleeventyr er det jo helt:)

  SvarSlet
 4. Der var engang ...osv. det er som et juleeventyr at læse dit indæg. Det var vel nok godt at julemande fik fat i kanen, sækken og gaverne. Godt han fik spist risengrøden, så klarer han nok at bringe gaver ud i aften. Tak for alle de hyggelig timer du og din familie har giver her på nettet og i den fysiske verden. Ønsker jer og familien en skøn juleaften.

  SvarSlet