Overnatning / Glamping

lørdag den 7. marts 2015

Planlægger og drømmer om påskehaven.

Inde i mit hoved planlægger og drømmer jeg om, hvordan påskehaven skal se ud i år. I næste uge, går jeg for alvor i gang med at forvandle haven til et påskeeventyr. Nye opstillinger og arrangementer skal afprøves, havemøblerne findes frem og stilles ud i haven. Og så skal der købes forårsløg og hornvioler, tusindfryd og forglemmigej i kassevis.

Al nedklipning og riven grene og blade sammen og kørt ud af haven, er nu overstået. Hele haven har fået gødning, og ser dejlig ud med løgtæpperne, der rigtigt kommer til deres ret, når der ikke er dynger af blade og grene overalt. 
Der er tyndet ud og stammet op, den smule ukrudt der var er luget væk, så nu kan jeg for alvor komme til at lege forårsfe og fortrylle haven med alle mine stilleben, opstillinger og underlige ideer.

Alle skure, lysthuse, terrassser og skurvogne, skal have en makeover i forårets og påskens tegn.


Nogle af mine yndlings forårsblomster er hornvioler, tusindfryd i den helt sarte babylyserøde, og så perlehyacinterne, så de skal helt sikkert med hjem, når jeg skal ud og planteshoppe.
En herlig tid på året, og så spås der endda om godt vejr :-)

15 kommentarer:

 1. Planlægning er fantastisk .. drømme ikke mindre....
  -og en skøn tid vi går imod ....
  Spændende at følge med
  Knus Susanne

  SvarSlet
 2. Kære Anette
  Det er så dejligt at lyset er her og planterne pibler op af jorden..
  Jeg elsker også den lyseøde tusindfryd..

  Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig til at følge din forårshave - og min egen :-) Foråret er en pragtfuld tid!

  SvarSlet
 4. Det kan jeg sagtens følge dig i. Har de sidste dage drømt og planlagt denne weekend skulle stå i havens tegn, alt som muligt er planlagt næsten i mindste detajle da tiden skal udnyttes fulgt ud. Har fået lavet to nye kasser til højbede, og de er kommet på plads i baghaven. Så imorgen håber jeg at jeg kan få min mand til at hente noget af vores gode jord fra marken samt lidt godt fra mødningen. Læggekartoflerne er lagt til forspirring i køkkenvinduet. Og hvis vinden hernede i den vestlige del af sønderJylland ikke er for skarp, skal der ordnes buske og træer, samt jeg skal i gang med bænken af traller.
  Jeg ved at du har dine dahlia knolde liggende permanent i det bed, men hvornår vil det være oplagt at lægge dem i højbedene?
  Glæder mig til at følge med i dine påskeforberedelser.
  Kh. Kirsten

  P.s har købt mig fattig i violer og perlehyacinter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten.
   Dejligt at høre at forårets sysler er i fuld gang i sønderjylland. Jeg sunes godt du kan lægge dahlia i højbedene nu. Skulle de komme op at jorden, inden nattefrosten er helt ovre, kan du dække dem med et stykke fiberdug eller et gammelt tæppe om natten. Jo før de kommer i gang, jo før kan vi plukke de skønneste buketter :-)
   Her ligger kartoflerne også til forspirring.
   Det lyder godt at du har købt dig fattig i violer og perlehyacinter, for det bliver man så glad af, penge bliver man alligevel ikke lykkelig af :-)
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 5. Hei! Din blog har jeg ikke besøkt før, og jammen var det mye kjekt å lese! Og så koselige plasser du har innendørs også! Jeg besøker deg gjerne igjen! Hilsen Anne-Kristin fra Norge

  SvarSlet
 6. Godmorgen Anette, og hjertelig tillykke med fødselsdagen. Ønsker dig en skøn dag, hvor du rigtig bliver fejret.
  Det er dejligt at du nu er klar til alt det sjove i haven. God fornøjelse.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 7. Tusind tak for, at du deler dine ideer og tanker med os besøgende på din blog. Det er så inspirerende. I går købte jeg hornvioler, dem elsker jeg også, og næste indkøb skal være perlehyacinter, helst de hvide, som selvfølgelig sættes i jorden efter afblomstring. Jeg synes blot ikke de er så gode til at blomstre det efterfølgende forår, hvad mon jeg gør forkert? Ønsker dig en rigtig dejlig fødselsdag(set i det forrige indlæg). Mange havehilsner fra Anna

  SvarSlet
 8. Hej Annette,
  Tillykke med dagen og herovre er solen på vej.
  Flot indlæg i Isabellas af din skurvogn. Det er jo lige så flot i virkeligheden.
  Jeg kan godt forstå du glæder dig til at skulle pynte op. Der er rig mulighed for det hos dig på ude og inde. Du har haft travlt i haven når du er nået hele vejen rundt. Spændende at følge hvilke smukke blomster du vælger i år. Mange haveknus Anne

  SvarSlet
 9. Skønne årstid, med fuglekvidder og dejlige blomster! Rigtig god fornøjelse med alle de sjove gøremål:-))) Her er efterhånden også ryddet op og rokeret rundt, klar til nye blomster.
  Solskinds hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder til du har fødselsdag i dag, så jeg vil også ønske dig et stort TILLYKKE med dagen:-)))))

   Slet
 10. Hej Anette. Jeg glæder mig til at følge dine forberedelser i påskehaven. Hornvioler, perlehyacinter og tusindfryd er også blandt mine favoritter, så måske kan jeg få nogle gode ideer og tips, når du pynter op. Mvh. Helle

  SvarSlet
 11. Det bliver dejligt for dig at komme igang med at dekorere for selvom det er skønt at planlægge så er det ekstra skønt at se resultatet:-)
  Tillykke med fødselsdagen.

  SvarSlet
 12. Tillykke med fødselsdagen. Det må vel så være 35 og et par måneder? :-) De lyserøde tusindfryd og ranunkler er en fest for øjnene. Rigtig god søndag.
  kh, Karen

  SvarSlet
 13. Glæder mig til at se hvad du køber....:-)

  SvarSlet