Overnatning / Glamping

tirsdag den 3. marts 2015

Kæmpeverbenaerne overlevede.

Den milde vinter har gjort at kæmpeverbenaerne er overlevet igen, for andet år i træk. I går da jeg klippede ned i bedene og fugerne på møddingspladsen, så jeg at de havde friske skud. Så det bliver helt sikkert et fantastisk flot år med kæmpeverbenaerne igen i år. 


Her de små nye skud af kæmpeverbena, der vokser i revnerne i betonen på den gamle møddingsplads. Jeg synes det ser fantastisk ud, når planterne vokser op af den hårde beton. Planterne er selvsåede. Jeg håndluger der, for der kommer selvfølgelig andet en kæmpeverbena :-)Jeg har kæmpeverbenaer mange steder i haven, også i potter, olietønder og hvad der ellers kan være planter i.Ved skurvognen er en hel hæk udenfor kastaniehegnet. Er sikker på den bliver endnu kraftigere i år, med endnu flere blomster og sommerfugle.
 Du kan se indlægget om En hæk af kæmpeverbena HER


12 kommentarer:

 1. Hei! Fin blogg du har! Fantastisk at kjempeverbenaene overlevde vinteren. Det går nok ikke her i Oslo dessverre. De er så fine, tenkte jeg skulle prøve å så noen selv i år.

  SvarSlet
 2. Må ud og se til mine - hvor skønt hvis de har klaret en vinter mere :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kender ikke kæmpe verbena - er den ikke vinter hårdfør ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Så skal du absolut prøve den. Nej den er ikke helt vinterhårdfør, den overlever kun i milde vintre. Den er flink til at selvså sig, men de selvsåede planter blomstrer senere end dem der har overvintret, og de når heller ikke at blive helt så kraftige. Knus

   Slet
 4. Åhh den vackra verbenan...kastade min precis eftersom den stått i en kruka! Kanske var det dumt, får väl köpa en ny i vår...
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvarSlet
 5. Sidste år såede jeg kæmpe verbena af frø jeg tog af de visne frøstande fra forrige år - og de lykkedes, i går var jeg ved at kikke til de krukker, hvor de blev plantet og tænk, der var også friske skud - Jubii.

  SvarSlet
 6. Skønt med milde vintre - men er det godt for skadedyrs problematikken?:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke det betyder så meget.
   Kærlig hilsen Anette

   Slet
 7. Den har jeg også stor glæde af i min have især i den lidt mere vilde ende af haven:)

  SvarSlet
 8. Kæmpeverbena er så skøn, dens blomster står jo og danser hen over andre planter :-) Jeg såede dem i min gamle have, og i år har jeg købt frø, så jeg også kan få dem i min nuværende have.
  Det fungerer rigtig godt med dine verbena på den gamle møddingsplads, husker dem tydeligt fra besøget i din have i sommer :-)

  SvarSlet
 9. Kære Anette.
  Hvor er det dejligt, at dine kæmpe-verbena har overvintret. Det bliver garanteret rigtig smukt med en hæk langs med skurvognen.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 10. Ja, den hæk bliver da helt igennem fantastisk i år, hvor heldigt!
  Jeg har lovet mig selv ikke at negligere mine overvintrede krykker, ha ha, nej krukker, igen i år. Sidste år stod de i skyggen, da de kom udenfor, og blev lange og pistne, var nødt til at klippe dem ned, og derfor var de meget sene. De er så gode til at tåle vinden her foran mit hus og jeg synes højden er skøn.
  Hilsen Lene

  SvarSlet