Efter på andet år at have åbnet sin kønt anlagte og poetiske have, inviterer Anette nu inden for i hendes og hendes mand, John Pedersens juleudsmykkede hjem. Og avisens læsere har fået lov at være med.
»Jeg så jo, at havens gæster skelede lidt til vore vinduer. Og da vort hjem på en måde er en fortsættelse af det udenfor, besluttede vi, at vi da godt ville lade interesserede se, hvordan vi bor,« fortæller Anette.

Jul – over det hele

Anette og John bor lige nu, hvor der ikke er lang tid til jul, med årets måske allermest indbydende indretning. Den - indretningen - følger nemlig årstidernes skiften. Lige nu hænger der således øverst i køkkenets småsprossede vinduer grønne guirlander, bundet af ene, den bløde af slagsen.
Over køkkenbordet i midten af rummet er ophængt et såkaldt rio-net, beklædt med nobilisgran, suppleret af en lyskæde. Ned herfra hænger små gyldne Georg Jensen-ophæng og glitrer i lyset. En rigtig god og ny måde at præsentere Georg Jensen på!
Og sådan er det hele vejen igennem. Alt ude og inde er til inspiration for gæsterne. Anette forklarer, at Fru Hansens Have – og nu også hendes hjem – er blevet åbnet for »at være til inspiration, oplevelse og glæde«.
Anette Krogh Pedersen vil simpelthen gerne dele sin glæde over kønne ting med sine gæster.
Udenfor er det ligesådan. Til jul er der pyntet op rundt om alle bygninger, lysthuse, skure, om skurvogn og drivhus. Rigtigt mange træer og buske er dekoreret med lyskæder.
»Jeg er superglad for hver dag at kunne beskæftige mig med det, jeg holder allermest af – at pynte op og udtænke hyggelige hjørner og kroge med en særlig udsmykning. Og jeg nyder at kunne inspirere vores besøgende. At vise dem, hvordan de kan anvende alt det, de i virkeligheden selv er omgivet af. Det er min opfattelse, at rigtigt mange tager herfra for at gå hjem og se efter i deres gemmer, hvad de her er blevet inspireret til at bruge. Mange har jo ting, de har arvet eller fået som gave, som kan anvendes på nye måder.«
Fru Pedersens Have er ikke et sted, hvor man kan købe de udstillede ting.
»Nix!« slår Anette fast.
»Jeg er ikke købmand, det er der så mange andre, der er gode til.«

Omkalfatret

Anette og John Pedersen erhvervede sig for 30 år siden gården Ny Skovhede, som i dag er omgivet af Fru Pedersens Have.
Anette er uddannet klinikassistent hos en tandlæge og har også arbejdet som handicaphjælper.
Manden i huset er en håndens mand, han virker til daglig for entreprenørfirmaet Ingolf Jakobsen i Linde. Og så dyrker han de 46 ha jord, der hører til gården. I weekenden og når han ellers har mulighed for det, bakker han sin kreative kone op i hendes virksomhed – som det efterhånden er blevet til.
Om der er sket noget med gårdens bygninger, efter parret overtog stedet?
»Ja det kan du tro! Det hele er blevet vendt på hovedet, alt blev banket ned og skrællet af, til der bare stod et råt hus tilbage. Det hjalp vi hinanden med, og vi har gjort det løbende, over år,« beretter Anette Krogh Pedersen.
Det er tydeligvis Fru Pedersen, der – på den gode måde - fører ordet. Men man forstår også, at parret er meget enige om, hvilke opgaver de hver især skal udføre.
Hun er den mest synlige, i forbindelse med at Fru Pedersens Have er blevet mere og mere kendt, blandt andet via udsendelser i TV Midt/Vest. Men offentligheden får jo ikke kendskab til, at han hjælper hende, og at fruen også hjælper til i sin mands domæne, når der skal repareres mejetærsker eller hun kører på foderstoffen.
Fru Pedersens Have blev på en måde til ved en tilfældighed.
»Jeg har altid holdt meget af at gå i haven, og af forskelligt materiale indrette mange små hyggekroge. Og det, besluttede jeg en dag, at jeg gerne ville indvie andre i.«
»Hvorfor det hedder Fru Pedersens Have? Jamen det er helt ligetil. John har altid kaldt mig Fru Pedersen, så navnet lå lige for...«


Hvis du klikker på et billede bliver det større :-)