Jeg har lavet dette simple telt i haven, til min gunnera. Det beskytter mod let nattefrost og giver lunere temperaturer om dagen.
Den har det rigtig godt, der under det primitive telt. Teltet er lavet af et jernskelet, som bare er nogle lange runde stukker jern, som er stukket i jorden, og danner buen. Som teltdug er brugt et stort stykke armeret plastik. Plasten holdes på plads af nogle brugte terassefliser rundt i kanten.
Jernstativet bliver stående året rundt, det bliver helt væk, når gunneraen vokser op.
Det er ikke den kønneste installation i haven, men kun midlertidig, den står nede midt i haven, så den kan kun lige skimtes fra husets vinduer.
Synes der er lidt eventyrstemning over den spirende gunnera :-)
Det er en fantastisk livskraft i en Gunnera, som man ikke kan andet end at beundre.
SvarSletDu har ret i, at der er lidt eventyrstemning over det - især på billede nr. 2 synes jeg.
åh, men jeg er sikker på at det er et fantastisk syn når Gunneraen vokser op til fuld størrelse i løbet af forsommeren.
SvarSletDet var da en go ide. Det er bare så ærgerligt hvis den bliver svirpet af frosten. Min ligger stadig under sin dyne. Men kan også se den er begyndt at puffe lidt til dynen og vil ud:-)
SvarSletVi har også lavet et telt til vores Gunnera. Det er helt fantastik at tænke på, at en gunnera starter helt forfra hvert år og kan nå en imponerende størrelse. Håber vores snart når sin fordums størrelse igen, men bare det at der er liv i den er nu fint.
SvarSletMed venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland
Det er da et fint telt. Og det er en forkælet gunnera :-)
SvarSletSkøn idé :) Glæder mig til at se din Gunnera når teltet skal helt af :)
SvarSletHa' en fortsat god aften.
Knus Birgitte
Spændende - jeg håber jo på at få fat i en i år, den skal stå i regnvandsbedet. Lægger du så ikke halm over? Eller er det kun et forårstelt? Ja det er kun til let nattefrost kan jeg se. Ok men smart er det.
SvarSletHvis der skulle komme mere end let nattefrost, lægger jeg et par vintermåtter eller tæpper over. Om vinteren er den dækket med vintermåtter og øverst et lag plastik, så der ikke kommer vand ned mellem måtterne. Tidligere brugte jeg halm og plastik, men halmen sviner meget, når det skal af. Der er mindre arbejde med vintermåtterne :-)
SletHåber at du finder dig en til regnvandsbedet, det er en spændende plante.