Bed & Breakfast

fredag den 15. juli 2016

Snitte og køkkenhaven.

Her en lille opdatering fra min køkken/snittehave. Alt er vokset godt, med de enorme mængder regn. For nogle dagen siden var der et døgns næsten tørvejr, kun en smule finregn, så der blev køkkenhaven luget og revet af. Der skal ikke gå mange dage før der igen dukker ikke ønskede planter op. Men lige nu er der så fint og ordentligt som det kan blive, og i køkkenhaven er bar jord ok. Ellers er det ikke noget jeg bryder mig om i havens bede, der gør jeg alt for at planterne skal dække jorden.

Af skade bliver man klog :-)
Sidste sommer væltede solsikkerne i kraftig blæst, lige da de skulle blomstre allersmukkest. Det kommer forhåbentlig ikke til at ske i år, for der er sat kraftige stolper ned i rækkerne og planterne bliver støttet af snore på begge sider. For en gang skyld kan man sige at jeg har fået udført rettidigt omhu :-) 

 En lang gennemgående gang ned gennem køkkenhaven, som om ikke så længe nok bliver dækket af løbende græskarplanter.


 Græskarrende som i år er sået direkte, står så fint, og er begyndt at sende lange ranker ud, på kryds og tværs, så næste gang der skal luges, er der måske ikke til at sætte en fod for blade.
Græskarrene er spisegræskar i forskellige farver og faconer, de fleste bruges til dekoration i efterårshaven. Vi spiser alle dem vi orker i løbet af efteråret og vinteren, de smager forskelligt. De kan sagtens bruges til madlavning, selv om de først har været brugt til dekoration i haven. I køkken/snittehaven, har jeg i foråret plantet en lang række med forskellige roser til snit. Jeg nænner ikke at plukke i havens bede, men i snittehaven går det fint. Jeg har valgt roser i farver, som jeg ynder at bruge i fuglebade og vaser i haven, samt at roserne her også skal blomstre hele sommeren. De nye roser vokser godt, og flere af den er fyldt med knopper, og der er også allerede blomster der er brugt til dekorationer i haven.


 Smukke cremehvide roser, som skal bruges til dekoration i den hvide have, der ligger altid blomsterhoveder i fuglebadene, når der er blomster til det i snittehaven.


Rigtig god weekend.

7 kommentarer:

 1. Kære Anette.
  Hvor har du bare styr på det!! Det er så dejligt at se din smukke, praktiske skærehave. Jorden ser rigtig lækker ud og de hvide roser er meget smukke. Det bliver spændende at se, hvor mange græskar du får i år.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en dejlig weekend til John og dig.

   Slet
 2. Nøj hvor ser det godt ud! I køkkenhaven er det ok med bar jord, helt enig - især da når det ser ud som hos dig! Frodighed ud over alle grænser! God ide med roser i snittehaven!

  SvarSlet
 3. Hvor har du styr på alting, Anette! Jeg er fuld af beundring over din virketrang og foretagsomhed.
  Rigtig god weekend til dig og dine.
  Kærlig hilsen fra Annalise i Viborg

  SvarSlet
 4. Så fint og velordnet! KH Nina

  SvarSlet
 5. Hej Anette.
  Sikke en god idé med roser kun til snit. Jeg nænner heller ikke at plukke af dem i haven, men elsker at have friske roser i huset.
  Der bliver en idé jeg lige tyvstjæler.
  Knus Heike

  SvarSlet
 6. Hvor ser det fantastisk fint og rent ud mellem dine bede - det er da en mønsterhave..... ihvertfald iøjeblikket, for du har ret, ukrudtet har fart på og skal snart få ødelagt det hele :-)

  SvarSlet