Overnatning / Glamping

lørdag den 25. august 2018

Glødende sensommer.

På denne tid af året sætter jeg stor pris på de glødende og brændte farver. De forskellige tagetes jeg såede i foråret har klaret den varme sommer rigtig godt.
Her en opstilling af krukker og zinkbaljer, i forgrunden et badekar med georginer i orange farver. Den mørkløvede plante i baggrunden er spiselig og kan bruges i wokretter. 


Mellem kålrækkerne er der et par rækker med appelsintagetes, de skulle forvirre kålsommerfuglen. Det ser rigtig fint ud, synes jeg.

Det har været en meget varm og tør sommer, så der er gået rigtig mange timer med at vande. Men nu er vejret normaliseret, så det jævnligt regner, og ih hvor jeg nyder det.

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det skønt ud, Anette! Jeg elsker tagetes som minder mig om min mormors have hvor min haveinteresse blev vakt.
  Ja, hvor må du have vandet meget! Jeg kan sandelig godt forstå at du nyder den regn der falder i disse dage :-)
  Kærlig hilsen Nana

  SvarSlet
 2. Hej Anette.

  Jeg kan kun være så uendelig enig med dig angående normale temperaturer. Det har været en alt for tør og varm sommer, og på landsplan er tørkens konsekvenser store.
  Vanding og klipning af visne blomster har taget al min tid og min haveenergi, og jeg har tit tænkt på dig og din have. Jeg har mange potter, lidt for mange, når sommeren er så brændende varm og tør, men jeg ved, at du har mange, mange flere og i en lang periode skulle der jo vandes hver eneste dag. Jeg håber, at du har haft hjælp til det.
  Jeg er også glad for, at du har blogget lidt mere de seneste dage, for det har jeg savnet. Men jeg kan godt forstå, at du ikke har haft overskud til det i den varme periode. Formentlig har du gået og vandet om aftenen, indtil mørket faldt på, og så må du have været træt!
  Med behagelige temperaturer og glæden over at se, hvor overraskende hurtigt alting grønnes, så kom min haveenergi tilbage. Jeg håber, at du nyder det på samme måde, og helt ærligt, så håber jeg på nogle blogindlæg en gang imellem, for de er så inspirerende! Som nu dine billeder i dag. Hold da op for et farveflor!

  Rigtig god søndag i det vestjyske.
  Venlig hilsen Bodil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan en sommer ønsker jeg mig ikke igen, den var lige ved at tage livet af mig, uha hvor var det varmt. Men jeg klarede det. John hjalp med at flytte de store slanger og sprinklere, og så havde han lavet tyndere slanger med bruser, som kunne nå krukkerne på møddingspladsen og dem på gårdspladsen. Resten fik med vandkanderne. Du har ret, det tog godt nok meget energi, samtidig med at der dagligt var gæster i haven, og den og der skulle holdes pænt og fint alle steder. Men nu er der kommet så meget vand, så det kun er krukkerne der skal vandes, og det er ikke engang hver dag det er nødvendigt. Det har givet noget luft, selv om der stadig er gæster i haven dagligt. Så nu har jeg igen overskud og tid til at blogge.

   Slet
  2. Tak for svar og fordi, du vil blogge lidt mere igen. Jeg forstår dig fuldstændig og er 100 % enig med dig. Ikke flere somre som den i 2018! Efterhånden som varmen blev ved og ved, følte jeg, at det var helt uvirkeligt, og jeg var fortvivlet fordi jeg ikke overkom mere end at vande og klippe, ja, kunne knap nok følge med, og du har jo haft det meget værre, fordi du har åben have. Kære Anette! Godt, at du overlevede og dejligt med din trofaste hjælper, John!! Jeg glæder mig til normale tilstande rent havemæssigt og ønsker dig god energi frem over.
   Venlig hilsen Bodil.

   Slet