Overnatning / Glamping

torsdag den 15. februar 2018

Soveværelset fornyet.

 Vores soveværelse har nu fået en makeover. Væggen bag sengen er repareret, og står nu i en lys grå, rustik puds. Egentlig skulle den males, men vi er så glade for det nye look, så det bliver den ikke.

 Den gamle ramme fra vandsengen er væk, og madrasserne har fået ben under. De runde natborde, som egentlig bare var et par gamle skamler, med en rund plade, dug og glasplade, er erstattet med nogle nye brugte fra genbrugsbutikken.

En forandring der er til at få øje på. Herunder det gamle soveværelse.

Du kan se resten af det gamle soveværelse HER


Jeg fandt det nye sengegærde hos Ellos. Det smukke sengetæppe fik vi af mine forældre, da vi havde sølvbryllup. Min mor har syet det som et patchworktæppe, med hør og genbrugsbroderier. Nogle af broderierne har min mormor syet. Sengetæpper er desuden et stamtræ, for alle familiens navne er broderet ind i kanten, hvidt på hvidt, meget diskret og fint. En helt speciel gave som vi er meget glade for. Sengetæppet var syet til den gamle seng, men fungerer fint uden sengerammen. Jeg har købt en sengekappe i hør, den dækker benene på sengen, og passer flot til sengetæppet, og gør at sengetæppet ikke ser stumpet ud.

Den grønne barneseng blev, for den skal Alma sove i længe endnu, og når hun bliver for stor til den, må lille Flora overtage den. Det er rart med en seng der altid er klar, når børnebørnene skal overnatte eller bare have en middagslur, når de er på besøg.


Der er kommet mange grønne planter ind i det "nye" soveværelse. Jeg synes det giver en rigtig god stemning. Alle planter er luftrensende og bidrager til et godt indeklima. Vi sover med både terrassedør og vindue på klem hele året, så vi får nu masser af frisk luft om natten, men dejligt ser det ud med alt det grønne.
Den lille grønne seng har fået et grønstribet sengetæppe. Det var et tæppe fra Ib Laursen jeg havde liggende på loftet. De gamle gardiner er vasket og strøget, de er syet af prikket mol, er over 20 år gamle og stadig fine. De er også syet af min mor.


De nye natborde er ludbehandlede natborde med kuglefødder fra genbrugsbutikken. De har fået skruet kuglefødderne af, er blevet spraymalet lysegrå, og har fået nye greb på. Vi har hængt dem op på væggen. Jeg synes det ser lidt lettere ud, og er praktisk når der skal støvsuges.


Nye natlamper måtte der også til, fandt disse i Netto. Den lille fugl på Johns natbord er fra Wildlife Garden.


Vi er så glade for vores næsten nye soveværelse. Selv om det ikke er de helt store forandringer, gør de en kæmpe forskel.

Jeg stornyder i den grad at forandre, male og indrette. Nu er det vinter og der er flere rum i huset der godt kunne trænge til en kærlig hånd. 

14 kommentarer:

 1. Ja flot ser det ud, det må være en god evne at have. Vi har lang vej endnu med vores gæsteværelse.
  Jeg tænker på den åbne terrassedør om natten, er I ikke bange for at få ubudne gæster? Nej det må I jo ikke være.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Tak Lisbeth. I når nok til vej ende inden sommeren, hvor de alle kommer hjem. Der er et hak i vores terrassedør, så selv om den står på klem, kan den ikke åbnes udefra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det håber jeg bestemt, vi gør.
   Jeg tænker nu mere på rotter og mus.

   Slet
  2. Kattene er ude om natten, og 7-9-13 har vi aldrig opdaget at der er kommet hverken mus eller rotter ind. Vi har kornlager i maskinhuset, så derfor har vi altid mange katte. Især den gamle missemor er en fantastisk jæger.

   Slet
 3. Hvor er du dygtig :-) Fantastisk forvandling. Sengetæppet er noget helt for sig. Sikken en historie der er i det.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hvor er det blevet dejlig luftig, smukt.

  SvarSlet
 5. Det er vel nok blevet flot. Du er bare dygtig, ja John med.

  SvarSlet
 6. Det var da en dejlig forvandling, hvor er I dygtige til at indrette. Så fint et sengetæppe og med historie i, det er da en stor skat at eje.
  Så fint med barnesengen...
  Vi skal i gang med vores soveværelse til påske, og det bliver lige modsat dit - vi går fra hvidt-hvidt til mørkeblåt og bevarer de hvide skabe og gardiner - jeg trænger til en "hule".

  SvarSlet
 7. Jeg er helt vild med den 'nye' rå væg - lækker farve og struktur.

  SvarSlet
 8. Hvor er det bare blevet flot og hyggeligt. Er vild med den anderledes væg. Og så det helt fantastiske og smukke sengetæppe. Dejligt med en lille seng til de kære børnebørn
  Rigtig god weekend

  Kærlig hilsen Lone

  SvarSlet
 9. Det allerbedste ved jeres forvandling er din hittepåsomhed �� Det er lige min filosofi, at det ikke behøver at koste en bondegård, at lave om på en. Lamper fra Netto kan sagtens være fine, og man kommer langt med lidt maling og nogle nye planter.
  Det fantastiske tæppe ser man endnu mere nu end før. Det er en virkelig skat.
  Kærlig hilsen, Karen

  SvarSlet
 10. Så himla fint! Mysigt, skönt och grönt :)
  Kram från Titti

  SvarSlet
 11. Fru Pedersen! Det er så dejligt og positivt at følge dig og "dit liv" på bloggen. Jeg bliver altid så inspireret og glad af at følge og se "Fru Pedersens Have".
  Hilsen en af dine fans Gunhild

  SvarSlet
 12. Hvor ser det altså bare smart ud. Vi er også begyndt at renovere lidt derhjemme. Og har i den forbindelse lidt efter en smart børnseng til tøsen. Men det skal også være i et rent design. Og ikke for meget krummelure på. Så nu har vi fundet en børnseng ved hopogleg https://www.hopogleg.dk/boernesenge-m/madras
  Og den vi præcist har kig på er denne:
  https://www.hopogleg.dk/flot-juniorseng-i-god-kvalitet
  Da vi synes den lige passer ind i vores stil. Men da den koster lidt. Men det kender i jo alle til. Man må give lidt for det skal blive godt :)
  God sommer.
  Pia

  SvarSlet