Bed & Breakfast

onsdag den 2. august 2017

Rundt om drivhuset.

Et drivhus i haven kan giver haven flere haverum, hvis der indrettes rundt langt drivhuset vægge. Det har jeg gjort med det ene af mine drivhuse, der ligger frit på den gamle møddingsplads. 

På vestsiden er der krydderurtehave i krukker, en bænk i midten, så duft og insekter kan nydes på nærmeste hold.


Glasset i nordgavlen er skiftet ud med plader i træ, og et par små vinduer. Pladerne gør at huset er stormsikret, vinduerne er til at understrege den romantiske stil, som eller godt kan være svær at få frem i et aludrivhus.
Der står lidt skyggetålende planter i krukker, til at sørge for frodigheden.

Østsiden bruger jeg til et par reoler til opbevaring af både planter og ting der ikke lige er i brug.


Sydgavlen er også indgang til drivhuset. Her vokser en pletter i luften op af glasset, det giver en smule skygge indenfor og ser rigtig hyggeligt ud. Pletterne vokser i et betontrug, som nu er helt dækket. Planten står der året rundt og bliver større for hver år der går. I foråret var jeg nød til at beskære den lidt ved døråbningen.


Indenfor er der lidt møbler, så vi kan sidde derinde, samt agurkeplanter langs østvæggen. Agurkeplanterne vokser i zinkbaljer, jorden skiftes hvert år. Når agurkerne vokser i et drivhus uden tomater har jeg større held med at holde dem fri for spindemider. Jeg sår selv mine agukeplanter. Tomatererne har jeg i mit andet drivhus, hvor der er jord i bedene.


Lækre agurker i massevis. De spises direkte fra planten, nogle kommer med ind i køkkenet og bruges på forskellig vis. Nogle ender i mine grøntsagsjuicer.
Zinkbaljer passer meget bedre til mig end de moderne kapilærkasser i flamingo.


Pletterne i luften ved indgangsdøren. Den ligner næsten en stor grøn nissehue :-)

7 kommentarer:

 1. Hvor er der hyggeligt - og romantisk:) God idé med agurkeplanterne i zinkbaljer.

  SvarSlet
 2. Hei Anette. Så romantisk. Lurt å stormsikre det. Blir mer og mer vind ser det ut som. "Nisseluen" var flott. Fin dag til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
 3. Hvor er det fint, dit hjørne ved drivhuset. Jeg skal selv flytte på landet og have mig en pavillion, så måske jeg 'låner' lidt ideer fra dig...?

  SvarSlet
 4. Dejligt med andre muligheder ifm drivhuse

  SvarSlet
 5. Dejligt og romantisk... lige noget for mig ;)
  Din pletter i luften er helt utrolig. Det er rigtigt gode idéer og inspiration.

  God dag til dig
  Knus Lone

  SvarSlet
 6. Anette det var da en go ide i dit drivhus med den gavlvæg.Pletter i luften er en skøn plante selv har jeg en på anden år. Håber ikke du er ved at drukne i regn idag. Heroppe i Aalborg styrtregner det. Have hilsen Grethe

  SvarSlet
 7. Hvor er det stemningsfuldt i og omkring dit drivhus. Imponerende eksemplar af "Prikker i luften". :o)

  SvarSlet