Bed & Breakfast

onsdag den 15. februar 2017

En sjov historie om min farmors kommode.

I vores spisestue har vi en gammel kommode, som jeg har arvet efter min farmor. Den har en sjov historie. Da min farmor og hendes søster som unge piger skulle ud at tjæne, skulle de have et møbel med til personlige egendele. Deres forældre havde kun en kommode til de to søstre, så den måtte de dele. Min farmor fik de 2 nederste skuffer, og en ny plade på toppen. Søsteren fik de 2 øvesrte skuffer og et nyt understel.

Da jeg som ung fik kommoden af min farmor afsyrede jeg den, det var jo det allerflotteste dengang. Da kunne man tydeligt se på kommoden, at historien om at de havde delt kommoden var sand, for pladen øverst var nyere i træet end resten af kommoden.

I dag er kommoden malet hvid og et af de møbler jeg er rigtig glad for. Over hænger en tallerkenrække.


Kommodeskufferne gemmer mine duge. Ovenpå er der god plads til nips og pynt.

Tallerkenrækken er også fyldt med ting og sager jeg godt kan lide at se på. 


De 2 udstoppede fugle kommer af og til på bordet, når der dækkes fint op. Pindsvinet har jeg fået af yngste datter. 


Skiltet fik jeg i julegave af vores søn, og det passer jo lige på mig :-) 
10 kommentarer:

 1. Dejlig historie om den gamle kommode. Den lille jeg har i gangen har jo fulgt min faster rundt til de steder hvor hun har arbejdet.
  Utroligt at tænke på at de nærmest kunne have alt hvad de ejede i sådan en lille kommode.

  SvarSlet
 2. Hvor er det en flot kommode og en hyggelig historie der følger med. Du har så mange herlige og smukke ting, som du mestrer at få sat i de flotteste opstillinger. De små fugle er så fine, og du må lave et indlæg om sådan et flot pyntet bord 😉
  Skiltet er helt perfekt

  Ønsker dig en dejlig dag
  Lone

  SvarSlet
 3. Din komode historie er virkelig smuk. Jeg holser meget af, at man værne om slægtens eje også hvad fortællinger angår. Det er smukke "nips" ting du har samlet og herlig tekst på skiltet. Hygge med ønsket om en god dag.

  SvarSlet
 4. Elsker når hjem har personlighed og historie..... og undrer mig over hvor man har gemt personligheden henne i de glittede hus-og-hjem reportager man nu og da ser i magasiner

  SvarSlet
 5. Kære Anette. En skøn fortælling om den kommode du har fra din farmor. Vores gamle hus rummer også adskillige møbler, der rummer historier om mine eller bondemandens bedsteforældre... Du er nu dygtig til lige, at stille op så det ser helt tilfældigt ud, men bestemt ikke er det... Oven i ser det superflot ud :-) Håber solskinnet er hos jer i dag, her har blæsten og regnen afløst varmen fra i går. Kærligst Merete

  SvarSlet
 6. Fantastisk historie og elsker da den kommode bare for historiens skyld.
  Så drømmer man sig tilbage og tænker på det overflod vi har i dag.....
  Fantastiske gaver og skiltet....... ja det er bestemt lige dig. Et godt valg!

  Knus og skøn aften
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig historie om kommoden - kreativiteten fejlede heller ikke noget før i tiden, om end det måske mere var af nød eller sparsommelighed, den kom til udtryk - kommoden er rigtig fin!

  SvarSlet
 8. Så skøn en historie, og en utrolig dejlig kommode, i utroligt hyggelige "omgivelser" Jeg falder altså også for skiltet:-)
  Ha en dejlig dag
  Kærlige hilsner Anette

  SvarSlet
 9. Koselig historie, og flott kommode. Jeg har også en sånn kommodehistorie, den gang jeg knapt var tenåring og farfaren min kom slepende på en svart kommode farmoren min hadde bedt ham om å brenne. Jeg fikk kommoden og han pusset av all malingen og oljet den. I dag ville jeg heller hatt den svart, men med alt arbeidet han la ned får jeg meg ikke til det.
  Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
 10. Skøn historie om kommoden, den er også super fin.
  helt vild med dit lille arangemeng over den.

  SvarSlet