Bed & Breakfast

mandag den 29. september 2014

Yndlingsgræskarrene.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er helt vild med de grønne, blågrønne og grålige græskar. Jeg har avler rigtig mange i år, og de er alle brugt i min efterårshave. Jeg nyder synet af de smukke græskar, som har fundet plads rundt om i haves stillebener og hyggekroge. Frøene købte jeg i foråret hos theplantexplorer.


De gamle mosklædte havestole, som jeg i foråret arvede fra en veninde, der skulle flytte, ser helt fantastiske ud med græskarudstilling.


Lanterner græskar og murertreller, er heller ikke værst.


Til foråret skal jeg igen så græskar i de skønneste farver og faconer.


17 kommentarer:

 1. Jovist er de skønne dine græskar. Især i de mosklædte stole synes jeg det hitter!
  Har også planer om at købe et par stykker at pynte op med fra den lokale storavler, tror dog mest det er de orange. Det , du sagde i haveprogramme, om at lade græskarret stå på siden, så den ikke så nemt rådnede... var det mens det tørrede lidt efter plukning, eller var det mens det skulle pynte? Forstod det ikke helt, men vil gerne vide det, for nogle gange rådner de jo lidt hurtigt...
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Begge dele, hvis ikke de står lidt skævt, vil der i regnfulde perioder står vand om stilken hele tiden, og så vil de nemmere rådne. Det er dog ikke alle græskar der holder lige længe, uanset hvor godt man passer på dem. Den mindste skade i skallen, så er der grobund for råd. Har allerede kasseret de første, det havde hønsene ikke noget imod, de guffede :-)

   Slet
  2. Heldige høns :-). Tusind tak for tippet!

   Slet
 2. Hvor er de bare fine :0) Jeg har først i år fået øjnene op for græskar i disse farver og har netop hentet nogle stykker med hjem fra Grønttorvet.. Men for pokker de er dyre! Har faktisk lige efterspurgt navnet på sorten på min egen blog, for overvejer meget at så nogle selv næste år..bliver helt misundelig, når jeg ser alle dine i de flotte opstillinger :0)

  SvarSlet
 3. Hvad skal man sige? Det er bare så flot

  SvarSlet
 4. Jeg er bare så vild med den grå-grønne farve. Jeg skal helt sikkert prøve selv at dyrke nogen næste år!

  SvarSlet
 5. De der grågrønne græskar er da helt fantastiske. Dem er jeg helt forelsket i :-)
  Det ser vel nok skønt ud hos dig!

  SvarSlet
 6. Jamen det er jo ren eventyr land stemning du har kreeret, her er det mest "hvide græskar der jagtes" desværre gik alle mine små pynte græskar til efter de fik blomst fik dog en lille hvid en.

  SvarSlet
 7. Hej Anette. Hvor er de fine. Jeg tror, jeg må forsøge at dyrke græskar igen til næste år, så tak for linket til The Plant Explorer. Jeg forsøgte mig med dyrkning i år, men sneglene var desværre helt vilde med planterne, så snart de var kommet op, så det blev ikke til noget. Jeg har nu købt nogle græskar i stedet, som ligger og pynter, men jeg synes, det er sjovere at dyrke dem selv. Mvh. Helle

  SvarSlet
 8. ja, dine grå grønne græskar er super vidunderlige - det ser SÅ godt ud på dine billeder (som altid)

  SvarSlet
 9. Hvor må det bare være sjovt at kunne høste så mange græskar i egen have. Du er heldig! - Og dygtig :-)

  SvarSlet
 10. Hej Anette.Er bare vild med alle de smukke græskar ................ville ønsk at jeg havde plads til at så sådanne nogle.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 11. wow...! dine græskar god rustikt selv har jeg haft de selv samme stole engang så det vakte lige et godt minde...godt du har så meget plads du kan udfolde dig på Anette.
  God havedag fra mig.

  SvarSlet
 12. Hvor der de flotte... Elsker, som dig de farver. Jeg fik desværre ingen sået i år,....

  SvarSlet
 13. De er bestemt flotte, dine græskar og det må være dejligt for dig at have så mange som du kan "strø" rundt omkring.
  Det er dejligt for dig at have plads til at dyrke dem selv og få så mange ud af det. De er virkelig dyre her i københavnsområdet - jeg har set de lysegrå til 135 kr./stk.! Regn lige på hvad det kunne blive til for dig, haha :o)

  SvarSlet
 14. Kære Anette.

  TUSIND tak for en fantastisk dejlig dag i dit skønne og hyggelige univers. Endelig nåede vi en tur til Vemb. Vemb ka`? Anette ka` !!:o)

  Jeg har været så umanerlig heldig, at få et par grå og grønne græskar forærende, af en sød og generøs pige, jeg kender. Jeg nyyyyyyyder at kigge på dem. Især de grå. De er jo nærmest "støbt beton farvede" og det er lige noget, der passer ind hos Fru Pedersen:o)

  Endnu engang mange tusind tak for en skøn oplevelse, som jeg vil tænke tilbage på med stor glæde. Hyg dig nu max med alle dine julerier.

  Stort knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jamen, der er nok flere der 'kan', synes jeg nok!

   Pt må det blive de virtuelle besøg for mit vedkommende, men det er helt sikkert på ønskesedlen selv at betræde jorden hvor Fru Pedersen modtager prominente besøg af både den ene og den anden 'have-kendis'. Skævt smil på mit fjæs.

   -og så hepper jeg på mine 3 lodder!

   Hilsen Lene

   Slet