Bed & Breakfast

mandag den 2. september 2013

Gladiolus og buket.

Jeg plantede i foråret et helt højbed til med gladiolusløg. Lidt vildt efter jeg ikke har haft dem i mange år. Men ih hvor er jeg begejstret for dem. De er så fine i buketter, både alene og sammen med andre sommerblomster.
2 gladiolus og en aspargesstængel, så har jeg den fineste og enkle buket i en gammel mælkeflaske. Denne gule og lyserøde sag hedder Mon Amour


 Den pink hedder Fidelio


Den røde Hedder After Shock

Jeg plantede også nogle ud i havens bede, men de er ikke begyndt at blomstre endnu. Det er fordi de ikke står så lunt som i højbedet. Jeg købte de fleste gladiolusløg, da de var sat ned.
Jeg tror at jeg vil prøve at pakke hele højbedet ind i vintermåtter, så jeg slipper for at grave dem op, inden vinteren. 

8 kommentarer:

 1. hej Anette.Hvor er de bare smukke din Gladiolus.Har aldrig haft dem i min have.....kan huske min mor havde dem.....men de væltede altid.Ja! man kan spare mange penge hvis man venter lidt med at købe dem.
  God dag knus jette.....som ikke kan komme ud og lave sit nye bed færdigt...øv.

  SvarSlet
 2. Gladioler er så vakre, og du har laget så fin bukett. Har hatt de i hagen en gang og det med stolthet :)

  SvarSlet
 3. Hej Annette,
  De Gladiolus er smukke.
  De er en dejligt blomst. Hos mig kommer de nogen somre ind i haven.
  Desværre er de ikke altid som på billederne. Derfor holder jeg pause.
  Bor på bakketoppen og her suser det ofte - så lægger de sig ned. Binder du op eller står de op ad noget?
  God dag til dig.
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg får dem ikke bundet op, selv om jeg måske burde :-) Jeg plukker ofte dem der er ved at vælte. De vælter først når blomsterne viser sig.

   Slet
 4. Hos mig overvintrer de udenfor og blomstrer før dem, som er sat i år.
  Jeg har trådhegn rundt om haven, jeg planter dem ud til det, og hvis de vil vælte tøjrer jeg dem til hegnet. Men det er jo Samsø, måske kan de ikke overvintre i Vestjylland. Jeg har set flere, som bare lader dem blive i jorden, så du kan da forsøge med et par stykker og drage dine egne erfaringer. Pokker skulle da grave dem op, hvis man lige så godt kan lade dem ligge :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 5. Hvor er dine Gladiolus dog smukke! - Jeg tror da, jeg prøve at have nogle i min have til næste år. Ser rigtig godt ud i buketter :-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt forstå, at du er glad for dine gladiolus, de er smukke. Jeg har lige læst dine seneste indlæg og jeg bliver igen helt benovet over din sans for fine opstillinger, dekorationer og detaljer. Respekt!

  SvarSlet
 7. Hej Anette,
  Du er så god til buketter og små stilleben. Det er til meget stor inspiration! Jeg kigger ofte indenfor og må sige, at der er meget dejligt at kigge på...
  Selv har jeg netop sat gladiolus i en høj vase, men helt fantasiforladt står de alene og uden selskab. Det er da i grunden ret kedeligt! Nu tror jeg, at jeg vil gøre som dig :-)
  Mange kærlige hilsner fra det fynske,
  Mathias

  SvarSlet