Overnatning / Glamping

mandag den 6. januar 2020

Farvel til 2019, tilbageblik.

Nu er vi kommet ind i 2020, og der er sagt farvel til 2019. 

2019 var et dejligt og begivenhedsrigt år for os, her i Fru Pedersens have. Året bød på gode overraskelser, endnu et barnebarn, masser af søde havegæster, og samvær med familie og venner. Oplevelser og inspiration, var der også meget af.Året startede stille og roligt, vi fik holdt næsten alle vores fødselsdage. Haven blev gjort klar til åbningen 4 maj. Et byggeprojekt med udvidelse af den overdækkede terrasse, som nu er blevet vores absolutte yndlings opholdssted i haven. 

Et dejligt udekøkken fik vi også lavet, det er vi super glade for.


Der kom nye bede til, der blev plantet rigtig meget, i både krukker og bede. 

Familien er flink til at hjælpe mig. Desuden har jeg hjælpere fra jobcentret, med forskellige udfordringer og behov. Ofte er det stress og social angst mine hjælpere slås med, men haven er et fantastisk sted at arbejde i, når man har disse udfordringer. Der sker store fremskridt, og det er en stor glæde at være en del af. Jeg har altid arbejdet med mennesker, så det er så dejligt stadig at kunne gøre det, selv om jeg nu er fuld tid i haven.

Her er det min mand John og vores søn Thomas der fylder jord i krukkerne. I baggrunden ses vildt mange perargonier i de smukkeste farver, grunden til det store antal var, at de tyske og hollandske forædlere havde fået taget billeder her i haven til deres produktkataloger. Der var en fotograf og 2 stylister i 2 dage og tage billeder, hvilket for mig er meget lærerigt og spændende.


I starten af juni fik vi endnu en guldklump. Lille Noah, som vokser med raketfart. Det er Merle og Alma der har fået en lillebror, den første dreng i vores lille familie.


Vi fik holdt både havefest og sommerfest i haven, noget vi elsker. Vejret var fint, og vi hyggede os.


Jeg havde den helt store glæde og overraskelse at vinde en CPH Garden Award for Årets Haveoplevelse. Det var meget stort og helt vildt for mig, jeg er så taknemmelig.


Haven var frodig og smuk, vi fik mere regn end året forinden. 

Køkkenhaven bugnede.

Ænder og gæs fik en ny stor indhegning ved siden af køkkenhaven.

Der var georginer i overflod.


Der blev holdt lysaftner i midten af september.

Køkkenhave Karen og jeg var på studietur til det nordjydske i slutningen af september. Hvor vi bla. besøgte Haven i Hune.


Jeg har i løbet af året holdt både foredrag og betonkurser. Lavet spandevis af kaffe, og bagt flere tusinde muffins, snakket have og nydt mine gæster.

Året sluttede med den dejligste jul. Haven blev pyntet.


Vi var på juleture, besøgte venner og familie, havde gæster. Lille juleaften kom julemanden forbi til risengrød i sit værksted, og endelig så vi ham igen. Lille Flora var desværre skrækslagen over julemanden, så hun skulle bestemt ikke med på billedet. Hun sad trygt på sin mors arm, på behørig afstand.


Juleaften var vi hos Merle, Alma, Noah, og deres forældre.


Bordet var smukt pyntet.


Alma er vild med flæskesvær. Vi fik også en moskus and, som vi slagtede inden jul.Nytårsaften blev fejret hos yngste datter, svigersøn og Flora. Det var en stille, rolig og meget hyggelig aften. Flora er en fantastisk dukkemor, og hun kunne godt lide bordpynten som sagde bang. Raketterne gik hun glip af, for da var hun gået i seng.


Så 2019 er et år jeg ser tilbage på med stor glæde og taknemmelighed. Taknemmelig for min familie, mine hjælpere og de mange gæster der kommer her i haven. Taknemmelighed for den store gave det er hver dag at kunne arbejde i haven, dele haveglæden med andre, og et godt helbred, som jeg værdsætter og passer på.


Rigtig god nytår til jer alle. 
Håber også at jeres 2019 var et år fyldt med gode minder.

6 kommentarer:

 1. Åh hvor er det skøn positiv læsning. Tak fordi I åbner jeres have for os og tak for jeres altid hjertevarme samvær. Du er så fantastisk inspirerende og og gavmild med at dele ud af hvad du har af idéer og råd, tak for det. Vi håber at 2020 vil give jer mange skønne oplevelser. Hygge herfra....Leila & Gert

  SvarSlet
 2. Sikke et dejligt og positivt indlæg kære Anette ❤️
  Din familie, din have og hele dit univers, er noget helt specielt, og Hall og jeg er så glade for, at få lov til at være en del af det. Vi glæder os til mere hygge sammen med jer, i 2020.

  Mange knus
  Lone

  SvarSlet
 3. Sikke et fantastisk år! Tak for den fine tur igennem 2019 - og godt 2020 til jer!

  SvarSlet
 4. Åhhh, hvilket år, det var så godt at læse om dit, og mærke taknemmeligheden helt ind i det inderste. I har et dejligt sted, og et rigtig rigtig positivt sted, noget man mærker år man gæster Fru Pedersens Have!
  Stort KNUS
  Anette

  SvarSlet
 5. Dejlig læsning, Anette - og hvor er de børnebørn altså bare bedårende.
  Kærlig hilsen, Karen

  SvarSlet
 6. Dejlig opsummering af en masse skønne stunder fra 2019.
  Håber jeres 2020 må blive lige så fint.

  SvarSlet