Bed & Breakfast

torsdag den 15. marts 2018

Ude at købe stoffer.

Min mor og jeg har været på stofindkøb i min mors yndlingsstofbutik. Jeg havde i fødselsdagsgave fået stof til nye forhæng, så det var vi ude at købe. Vi var hos Kølkær stof ved Herning. Jeg tror det er flere år siden jeg sidst har været med min mor på stofindkøb, og været i en stofbutik. Det var altså helt vildt alle de stoffer de havde, i alle farver og mønstre.

Min mor ser helt lille ud, mellem reolerne med stoffer i lange baner. Som nogen af jer måske husker, fra tidligere indlæg, er min mor helt fantastisk dygtig til at sy. Det har altid været hendes store hobby, hvilket hele familien har stor glæde af.


Knapper i alle størrelser og farver var der også.


Stoffet som var min fødselsdagsgave, fra mine forældre, er dette lyse hørstof, som skal syes til nye forhæng til vores badeværelse og gang. Jeg skal nok vise forhængene, når min mor har syet dem, og de er hængt op.


Det var faktisk kun hørstoffet vi skulle have, men jeg blev fristet af det flotte kjolestof, og min mor tilbød at sy, så var der jo ikke noget at betænke sig over, vel.

Stof til en sort kjole med hvide marguritter. Endnu en marguritkjole med mariehøns. En nederdel med tulipaner mente min mor at jeg var NØD til at have, til når John og jeg skal til Holland og se tulipaner her i foråret. Tulipanturen er iøvrigt en fødselsdagsgave fra John. Den tur kommer der helt sikkert mere om, når vi har været dernede.


Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag sammen, en rigtig mor og datter tur. Vi nøjedes nemlig ikke med den ene butik, vi var i hele 4 butikker. Min mor har fået et helt nyt knæ i januar, så hun trængte til at blive luftet. Hun kører ikke bil endnu efter operationen, da hun stadig får medicin. Det går fremad med knæet, så hun ender helt sikkert med, at blive lige så god som ny igen.8 kommentarer:

 1. Jeg er så misundelig på dig, over du har den dygtige mor. Selv kan jeg hækle og strikke fede tæpper og puder til min have men sy, er jeg ikke god til. Sej er hun også som hun fiser rundt på sit nye knæ, rigtig god bedring med hende

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Katrine. Ja jeg er heldig med min mor. Vi bliver jo dygtige til det vi øver os i :-) Jeg synes det ville være dejligt at kunne strikke og hækle, jeg gjorde det som ung, men nu har jeg glemt hvordan man gør.

   Slet
 2. Sikke go shopping :-) Det er et slaraffenland at komme sådan et sted.
  lækkert stof du fandt... jeg er vild med det. Ville ønske jeg havde en symaskine - og at jeg kunne sy. Jeg ville elske at ku den slags.
  Knus Susan
  (ps da jeg så din overskrift kom til at tænke tilbage på en gang min mor kom hjem fra rejse i Nepal. Tolderen i KBH spurgte hende om hun have købt noget i Nepal som hun havde med hjem.... svaret var "kun en masser stoffer" FNIS Tolderen så en smule overrasket ud... og endnu mere da han så det var nepalesisk stof til hendes nye sofa hun havde købt sig)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var rigtig godt. Kan lige se din mor for mig i tolden, og den forbavsede toller :-)

   Slet
 3. Er håndarbejdstrenden i Danmark måske ved at vende efter, at vi nu i flere år har strikket som gale? Det kom jeg til at tænke på, da jeg så dine skønne stoffer og din dygtige Mor, hvis frembringelser, du af og til har vist ..... og så kom jeg også i tanker om, at jeg jo har de lækreste amerikanske bomuldsstoffer liggende til seks kjoler: 6 meter af hver i de skønneste blomster- og havemønstre! Jeg kan godt sy, men jeg bliver frygtelig irriteret, når det ikke lige folder sig ud, som jeg havde tænkt mig, og jeg derfor må gøre om flere gange. Men nu skal det være. Det er da virkelig for dumt at have 36 m kjolestoffer liggende til ingen verdens nytte, så når birken om ikke så længe smider sine pollen, og jeg i 4-6 uger ikke kan komme uden for en dør, er der dømt systue i havestuen, mens jeg drømmer om, hvilken af kreationerne jeg skal have på til min 80 års fødselsdag.
  Tusind tak fordi du med dit indlæg satte gang i mine sydrømme
  og for din blog i det hele taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror faktisk der er flere der begynder at sy, det er ligesom om at håndarbejde af alle slags blomstrer op, hvilket jo er herligt.Der er en stor glæde forbundet med at lave ting selv, om det er håndarbejde, have eller madlavning fra bunden af.
   Det glæder mig meget at du kom i tanke om dine 36 meter fine stoffer, og du har fået lyst til at sy smukke kjoler af det. Vil ønske dig en helt fantastisk dejlig 80 års fødselsdag, i en smuk hjemmesyet kjole.

   Slet
 4. Vilken mängd tyger! Det är svårt att hitta tygaffärer idag... Det är alldeles för få som handarbetar och syr för att de ska gå ihop :( Väldigt tråkigt.

  Du kommer få några fina kjoler i vart fall.

  Ha en fin söndag! Carina

  SvarSlet
 5. wow !!! beautiful and so lovely work :) i really like your good idea so much.Thank for sharing.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet