Bed & Breakfast

onsdag den 14. marts 2018

KøkkenhaveKaren, og sæsonens forberedelser.

Sidste forår indledte jeg et køkkenhavefællesskab med køkkenhaveKaren. Karen har i mange år været min nabo, vi har haft så mange gode haveoplevelser sammen, både i vores haver og på ture, vi havde stor glæde af hinanden. Men for nogle år siden blev Karen nød til at flytte til Vemb. Men der er er så mange dræbersnegle, så hun har opgivet at dyrke grøntsager. Sidste forår kom Karen så og spurgte om hun ikke kunne få lov at være med i min køkkenhave, og det kunne hun selvfølgelig.

Det er en rigtig stor glæde at dele nørderiet med nogen, planlægge, så, luge og høste. Vi snakker så godt, når vi ligger med rumpen i vejret og håndluger. 

Denne sæson er så småt i gang, vi har haft planlægningsmøde, drukket the og skrevet lister, med ønsker om hvad dette års køkkenhave skal indeholde. 


Her er køkkenhaveKaren, med favnen fuld af bladbeder, der er gået i stok. På vej hen til hønsegården. 


Vores køkkenhave var sidste sommer meget vellykket, veltrimmet og gav et super udbytte. Den ekstra opmærksomhed, hygge og snak med planterne gav bonus, haveglæde på højeste plan.

Vi var gode til at få sået af flere omgange.

De første frø er kommet med posten, dem vi bestilte til planlægningsmødet. Der er især mange forskellige græskarfrø, som bruges til dekoration i sensommerhaven, og senere gemmes til vinterbrug. Frøene på billedet er fra The Plantexplorer, der hvor jeg altid køber græskarfrø, fordi de har det største udvalg.

Sidste års græskarstykke.

Spuashstykket gav et stort udbytte, og især juicemaskinen gjorde et stort indhug i dem.

Nu er vi klar til endnu et år med fælles køkkenhave. Flere for os nye grøntsager skal afprøves, bla. jordskokasparges, artiskok og nye kåltyper, blå kartofter og bladselleri. Samt masser af spiselige blomster.

Kartoflerne er sat til forspirring, vi er så klar som vi kan være, når foråret endelig viser sig. Nu må vi håbe at der er jord nok i køkkenhaven til alle vores frø og knolde, ellers må vi forhandle med John om mere jord :-) 

Heldigvis har vi også højbedene. De er klar til såning, når temperaturen bliver tilpas. Hvidløgene står fint med grønne spirer.
4 kommentarer:

 1. Så frodig, stor og fin kjøkkenhage du/dere hadde i fjor.
  Det må være riktig trivelig å være to stykker som holder på sammen.
  Planleggingsfasen er jo alltid gøy å holde på med.
  Ha fortsatt fin uke!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
 2. Det ser da så godt ud og det bliver sikkert en ny forrygende sæson ��. Jeg har vinterdækket mine georginer i år, er så spændt på om de overlever i al den frost vi har denne vinter, men du plejer jo at have held med dem. God arbejdslyst til jer begge, dejligt at have en hjælper ��, kh Margit

  SvarSlet
 3. Sikke da en herlig idé med en køkkenhave hjælper. Jeg må sige jeres fælles planlægning for i år, går lige i min smag. Elsker alt med asparges og artiskok.
  Det ser så godt ud alt det I har gang i. Håber foråret snart viser sig.
  Rigtig god dag

  Kærlig hilsen Lone

  SvarSlet
 4. Hvilken smuk og appetitlig køkkenhave og højbede med og uden planter. Kanon ide at være to nørder om det. Det må være SÅ sjovt. Held og lykke.

  SvarSlet